Jonathan Carlsson ansluter till Timrå IK

12 maj 2019 18:58
Lagbygget

Timrå IK kan idag meddela att Jonathan Carlsson ansluter till laget på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger!


Jonathan är en högerfattad back som sitter på en hel del rutin från både SHL och olika ligor utomlands. Totalt har han gjort 292 matcher i SHL. Säsongen 2012/2013 var han även med och tog SM-guld med Brynäs. I grund och botten är han dock från Uppsala och har Knivsta IK som moderklubb men lämnade Uppsala för spel i Brynäs säsongen 2004/2005. Brynäs var hans adress (med undantag för en kort utlåning till Björklöven) fram till säsongen 2012/2013 då han anslöt sig till Timrå IK.

Det blev två säsonger i Timrå, en i SHL och en i HockeyAllsvenskan innan resan gick vidare till Södertälje och sedan utomlands. Förra säsongen vände han hem till Sverige igen för spel i Mora IK.

Nu går flyttlasset tillbaka till Timrå igen!

- Jonathan har varit hos oss tidigare så vi vet vad vi får av honom. Sedan dess har han fått mer rutin som kommer att vara nyttigt i vårat lag. Nu kommer han senast från en bra säsong fjol i Mora. Det känns riktigt bra att kunna knyta till sig honom över två säsongen, kommenterar Kent Norberg.

- Det känns fantastiskt inspirerande att komma tillbaka till Timrå. Jag ser verkligen fram emot att sätta igång säsongen och att få träffa och få jobba tillsammans med alla personer i och runt föreningen mot nya mål! kommenterar Jonathan Carlsson.

Kontraktet gäller till och med säsongen 2020/2021.