Spelarpresentation: Vilmos Galló, Forward #55

9 juni 2018 11:59
Spelarpresentation

Arbetet inför nästa säsong är i full gång. Under våren har vi presenterat en hel del nyförvärv och förlängningar av spelare. En del kanske ni redan har bra koll på, en del vet ni säkerligen inte mer än deras för- och efternamn på. Under sommaren kommer vi att ha en närmare presentation med samtliga spelare och ledare i Timrå IKs trupp.


Vilmos Galló

Vilmos kom till Timrå IK inför säsongen som var och han växte snabbt i allas ögon. Sättet han var på charmade en hel hockeyort där hans hyss och pikar på isen fick moståndarna i obalans. Extra tydligt blev det i kvalet mot Karlskrona där "radarsprejen" fick enormt med uppmärksamhet. Bortsett från kommenterar och hyss han slänger mot spelarna så slängde han även puckar i mål under säsongen. Under grundserien producerade han 14(9+5) poäng och i kvalet mot Leksand och Karlskrona blev det imponerande 9(2+7) poäng på 10 matcher.

Att den ungerska landslagsmeriterade spelaren skulle få förlängt var ingen större skräll. Han följer med laget upp i SHL och kommenterade själv vid presentationen: "- Det ska bli väldigt roligt att spela kvar i Timrå IK. Så mycket hjärta som det finns i föreningen har jag inte upplevt någon annanstans. Det ska bli spännande att vara med på resan där vi ska etablera oss i SHL. Vi är tillbaka!"

Givetvis tog vi oss ett snack med Vilmos för att få en lite klarare bild av hur han ser på sig själv och kommande säsong