• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar

Ny MV-tränare, ny målvakt och Ohre förlänger

27 april 2015 11:13


Timrå IK kan idag meddela att målvakten ADAM OHRE förlängt sitt kontrakt över den kommande säsongen. Dessutom har man gjort klart med PETER HIRSCH som ny målvaktstränare och målvakten JOHAN MATTSSON, senast i Björklöven, även det för den kommande säsongen.

Adam Ohre var under förra säsongen backup bakom Mika Norja men fick chansen i tre matcher och hade 90, 5 % i räddningsprocent på dessa matcher. Förutom att spela A-lagshockey gjorde Adam även 26 matcher i juniorlaget med en räddningsprocent på 92,3 %. Adam förlänger nu kontraktet över den kommande säsongen och får sällskap av en ny målvaktskollega samt en ny målvaktstränare.

Från Björklöven kommer nämligen både målvakten Johan Mattsson och målvaktstränaren Peter Hirsch.

Johan Mattsson, med Huddinge IK som moderklubb, är en storväxt målvakt som mäter 191 cm och vågen visar 88 kg. Han vaktade under förra säsongen kassen i 17 matcher åt Björklöven med en räddningsprocent på 90,3.

Nye målvaktstränaren Peter Hirsch med förflutet i Timrå IK kommenterar Mattssons målvaktsspel;
- Johan är en stor målvakt som är duktig teknisk sett och jag tycker han är redo att ta nästa steg i karriären. Jag pratade med Johan i morse och han håller med om att det nu är dags för nästa steg i utvecklingen. Han ser fram emot att spela i Timrå IK den kommande säsongen och är väldigt laddad för att ta sig an utmaningen.

Peter Hirsch själv minns tillbaka på sin sejour i Timrå IK;
- Det var 2008 när jag fick möjlighet att komma till Timrå IK och spela när Johan Backlund blivit skadad. Jag spelade tillsammans med Magnus Åkerlund (nu i Sundsvall Hockey) och jag fick direkt ett bra intryck av föreningen och Sundsvall-Timrå regionen. Jag träffade även min flickvän här, som jag fortfarande är tillsammans och förlovad med, och har därför haft en naturlig koppling hit hela tiden då vi för det mesta spenderat somrarna här. När jag lämnade Timrå spelade jag bland annat i Oskarshamn men var även iväg till England och spelade innan jag avslutade min aktiva karriär i Danmark.

Hur känns det att få komma tillbaka?
- Det känns såklart jättebra att få komma hit igen och vara en del av föreningen. Jag är jätteinspirerad inför uppgiften och har både hört och sett mycket bra saker om Adam Ohre. Sedan får jag även möjligheten att jobba vidare med Johan Mattsson som är en bra målvakt i början av sin karriär och jag är säker på att vi går en intressant vinter till mötes, avslutar Peter.

Statistik Adam Ohre

Statistik Johan Mattsson

Timrå 150427