Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov

Nytt lokalt hockeygymnasium läsåret 2023/2024

12 augusti 2022 10:00

Till säsongen 2023/2024 skapar Timrå gymnasium tillsammans med Timrå IK och Kovlands IshF ett nytt lokalt hockeygymnasium. Detta kommer att ge fler ungdomar möjligheten att fortsätta spela hockey i närområdet och samtidigt kunna kombinera det med sina studier på gymnasienivå.


Timrå gymnasium erbjuder ett upplägg där eleven läser 100 poäng Idrott och Hälsa 1 - specialisering under åk 1 och 100 poäng Idrott och Hälsa 2 - specialisering under åk 2. Ur ett hockeyperspektiv kommer detta att ge 2 tillfällen per skolvecka ålagda för is- och fysträning. Detta är ett samarbete mellan Kovlands IshF och Timrå IK där eleverna/spelarna förväntas tillhöra Kovlands IshF där ordinarie träning och matchspel under kvällstid bedrivs.

Även isträningen under skoltid kommer att ske i Ånäshallen, Kovland medan fysträningen kommer att utföras i NHC Arena. Fördelen med detta upplägg är att spelarna har tillgång till sitt omklädningsrum i Ånäshallen och alla faciliteter där kvällsträningen bedrivs. Ingen flytt av utrustning blir således nödvändig.

Timrå Gymnasium står för transport till och från Ånäshallen och skolan, så att de logistiska delarna löser sig på ett smidigt sätt för alla elever. Instruktörer tillsätts av Timrå IK för att säkerställa en hög nivå av hockeyutbildning så att spelarna utvecklas i den takt som förväntas. Vi vill att samtliga sökande är aktiva ishockeyspelare med en hög ambitionsnivå att ta sig långt inom hockeyn och kombinera det med sina gymnasiestudier.

De program som är möjliga att kombinera med den lokala hockeysatsningen är:

  • Naturvetenskapsprogrammet
  • El- och energiprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet

Intresseanmälan görs på respektive klubbs hemsida och ansökan sker direkt via Timrå gymnasiums hemsida, via följande länk fram till och med 10/2 – 2023. Senare under våren ges besked om eleven är antagen eller ej.

Frågor kring skolan besvaras av Mats Näslund på Timrå Gymnasium, hockeyrelaterade frågor under skoltid besvaras av Jimmie Lindström, Timrå IK och funderingar rörande hockeyn under kvällstid och helger så vänder ni er till Villiam Callmyr, Kovlands IshF.

- Ett lokalt hockeygymnasium har varit Kovlands IshFs önskan och förhoppning under flertalet år. Att nu kunna presentera detta och dessutom göra det i samarbete med Timrå IK känns fantastiskt. Det här ger fler spelare möjligheten att utveckla sina färdigheter i kombination med sina studier, utan att lämna distriktet, Villiam Callmyr, Sportchef Kovlands IshF.

- Det känns jättekul att ge fler ungdomar chansen att fortsätta spela hockey i närområdet och att kunna kombinera det med sina gymnasiestudier. Ett samarbete likt detta med Kovlands IshF ger oss i Timrå en ännu större bredd med spelare som kan utvecklas under vår organisation, Joakim Nordstrand, Akademichef Timrå IK.

Kontaktuppgifter: