Powerplaymålen säkrade segern

9 februari 2018 21:14

Timrå hade ett skönt flyt i powerplay i matchen mot Tingsryd. På fyra möjligheter blev det tre mål och dessutom fick vikarierande Victor Brattström hålla nollan.


Ledningsmål i powerplay

Matchen inleds lite nervigt när båda lagen lyckas komma nära inpå mål och puckarna studsar på såväl skridskor som klubbor vilket gör det svårt för målvakterna. Den hetaste av alla heta chanser står Jacob Olofsson för när han skjuter i stolpen. Lagom till powerbreak åker Tingsryd på en utvisning och ger Timrå deras första chans i powerplay för kvällen. Då hugger Erik Karlsson som en kobra och ger Timrå ledningen med 1–0. Tingsryds första utvisning följs snart av ytterligare en men trots ganska bra spel kan Timrå inte öka på sin målskörd. Timrå fortsätter skapa chanser, bland annat genom Emil Berglund som får pucken just framför mål men trots det slutar perioden 1–0, en period som Timrå har imponerat mest i.

Många utvisningar - men Timrå levererar bäst

Timrå får tidigt i den andra perioden känna på lite boxplay när Algot Landin åker ut. Tingsryd får dock inte alls till spelet i powerplay och Timrå klarar sig undan ganska smärtfritt. Efter en period med lite svalare spel taggar Tingsryd till och skapar ett par goda möjligheter men Victor Brattström visar sig vara en fullgod ersättare för Henrik Haukeland. Timrå åker på ytterligare en utvisning i mitten av perioden när kaptenen Hampus Larsson åker ut för holding. Men med härliga skottäckningar av Didrik Strömberg och bra tidsfördriv av Vilmos Galló håller Timrå tätt och får istället själva med sig en utvisning. Och det är ett ruggigt effektivt Timrå vi får se i powerplay ikväll, 2–0 gör nämligen Filip Hållander i numerärt överläge, en ställning som står sig perioden ut.

Triss i PP-mål

Även i den tredje perioden får Timrå ett tidigt powerplay sedan Jeremy Boyce-Rotevall åkt sig loss och blivit trippad. Timrå, som bekant aktiva i powerplay ikväll, vill inte vara sämre den här gången och Alexandre Lavoie kan trycka in 3–0. Timrå kan sedan spela på ledningen och Victor Brattström tar allt han ska och lite till. Han kan till slut fira att ha hållit nollan och dessutom vinna med 3–0 för mycket mer än så blir det inte för Timrå.

____________________________________________________________

NÄSTA MATCH

Torsdag 15 februari
Hovet kl 19:00