Med eller utan klubba, Timrå IK är nu seriesegrare..
Publicerad: 2018-03-02

Leksand tog ledningen redan i första perioden men när Timrå går ut i sin bästa och sista period tog man ett beslut och har nu vunnit serien.

Leksand tar ledning

Det är ett rasande tempo redan från start. Haukeland får rädda puck efter bara några sekunder. Med en otrolig fart kommer Timrå in på Leksands defensiv och man kan etablera sig under en kort stund för att försöka lägga ett skott mot kassen. Leksand har övertaget efter lite mer än halva första perioden spelad. Haukeland har fått visat åter igen varför han är seriens bästa målvakt. Det går inte att mänga för få gånger om vilket tempo det där på isen. Men när klockan slår 11.29 drar Timrå på sig en utvisning då dom har för många spelare på planen. Det ställs upp för boxplay. Man har svårt att få ut pucken ur zon. Men man dödar det underläget utan utdelning för Leksand. Det tar inte lång stund innan Timrås Strömberg täcker pucken med handen och åker därmed ut, det blir ett andra boxplay. Man klara sig återigen utan någon utdelning, trots stark insats av vårt försvar. Men klockan stannar på 17.09 när Timrå gett bort pucken till Leksand och dom sätter 1-0.  Det är ett fantasi starkt Leksand såhär i första perioden. Det gäller för Timrå att verkligen elda på och ta över matchen.Det kommer en liten möjlighet innan paus då Leksand drar på sig en slashing. Men man kommer få spela powerplay i början av period två.

Timrå kommer igen

Man får spela några sekunders powerplay men det hinner inte bli något. Istället är Leksand fulltaligt och det är spel 5 mot 5. Men dom behöver få in en mål på tavlan. Dahlén skapar en otroligt bra möjlighet men tyvärr lyckas Leksands målvakt plocka. Det blir tekning i mittzon och Vilmos Gallo tar pucken i egna händer och sätter 1-1 för Timrå Ik. Äntligen kvitterat och det är match igen. Haukeland lyckas sätta fast sin klubba på utsidan målburen och det dröjde länge innan kan kunde få ut den då den verkligen satt fast. Han lyckas plocka pucken efter mycket om och men, och då kunde man hjälpas åt att ta lös klubban. Timrå spelar med en helt annan beslutsamhet. Den här matchen är viktig för båda lagen. Leksand drar på sig en utvisning och Timrå får chans för andra gången i matchen att spela powerplay. Ingen utdelning men det är fortsatt spel 5 mot 5 i 3 minuter. När det kvarstår 1 och en halv minut så åker Parks ut på en slashing. Man klarar andra perioden utan reducering och det kvarstår 20 sekunder som tredje perioden börjar med.

Det är nu man vinner serien

Dom 20 sekunderna som kvarstod av Leksands powerplay försvann utan märkning och det är spel 5 mot 5. Enligt statistik ska vi vara starkast i tredje och det är upp till bevis. Och det bevisar Liljendahl! 1-2 till Timrå, en ofarlig framspelning där han snabbt avlossar mot kasse, det går fort i hockey. Vi närmar oss halvvägs in i tredje perioden. Det blir ett öppet läge för Leksand där en Timrå spelare kastar sig så Leksands spelaren åker in i Haukeland men Timrå klara sig från utvisning. Istället börjar Johansson i Leksand och Berglund i Timrå bråka och hålla fast så det blir en dubbelutvisning. Det är spel 4 mot 4. Det är mycket känslor som utspelar sig på planen. Leksand drar målvakt för att kunna kvittera men det dröjer inte många sekunder innan Leksand åker på en utvisning. Då blir det istället powerplay för Timrå som inte blir någon utdelning men det kommer bli mer känslor då Timrå nu är klara serieledare och vi kommer möta Leksand i Hockeyallsvenska finalen.

Skott: 30-25