Två spelare klara ikväll

20 april 2016 19:10


Timrå IK:s sportchef Kent Norberg meddelade ikväll på medlemsmötet att två spelare skrivit på ett kontrakt för den kommande säsongen. Det handlar om målvakten JOHAN MATTSSON som förlängt kontraktet samt om norske landslagsforwarden ANDREAS STENE som är ytterligare ett nyförvärv till kommande säsong.

Målvakten Johan Mattsson spelade 43 matcher under fjolårssäsongen och bidrog, i synnerhet i den andra halvan av serien samt i Meca Hockey Race, med ett mycket stabilt spel som gav trygghet åt laget.
- Jättekul att Johan valde att förlänga sitt kontrakt med oss, säger Kent Norberg och fortsätter;
- Johan visade under fjolårssäsongen att han är en mycket bra målvakt vilket om inte annat en räddningsprocent på närmare 93 % under grundserien bevisar. Nu har vi den ena målvakten klar och vi jobbar vidare med att hitta Johans kollega, avslutar Norberg.

Från Hockeyallsvenska Mora plockas nästa nyförvärv. Det handlar om norske landslagsforwarden Andreas Stene som ansluter till truppen. Andreas Stene, född 1991, mäter 190 cm och vågen visar på 90 kg. Han gjorde 26 poäng (13+13) på 56 matcher under fjolårssäsongen och är en spelare som Kent Norberg har bra koll på;
- Ja, Andreas har ju varit bofast i det norska landslaget under de senaste säsongerna och är också en spelare som Roger Forsberg tränade under sin tid i norska ligalaget Sparta. Vi ser en stor potential i Andreas som kan användas både som center och som ytterforward. Han är mycket bra i det offensiva spelet men är även bra defensivt, säger Timrå IK:s sportchef Kent Norberg

Timrå 160420