Talanger lyfts upp till A-laget

8 juni 2017 11:00

JACOB OLOFSSON och FILIP HÅLLANDER lyfts upp till A-laget


Både Filip och Jacob är fostrade i Timrås juniorled och hockeygymnasium. De har båda två gått från Timrås juniorlag till att debutera för A-laget förra säsongen och imponera tillräckligt mycket för att nu flyttas upp till A-laget.

Filip Hållander har Timrå IK som moderklubb och har representerat klubben sedan barnsben. Filip har vandrat genom ungdomslagen, upp till U16, J18, J20 och Hockeygymnasiet för att sedan debutera i HockeyAllsvenskan med Timrå redan som 16 åring. Filip har även representerat landslaget på U16 och U17-nivå där det totalt har blivit 29 matcher.

Jacob Olofsson har Boden HF som moderklubb men flyttade inför säsongen 2014/2015 till Timrå för spel i lagets U16, J18 och utbildning i Timrås Hockeygymnasium. Säsongen därpå blev det även spel i Timrås J20 samt debut i svenska landslagströjan där ha gjorde 6 matcher för Svenska U16 landslaget.

Förra säsongen fortsatte utvecklingen och ansås redan som 16 åring bra nog att debutera i HockeyAllsvenskan. Han spelade 14 grundseriematcher och 4 slutspelsmatcher i Hockeyallsvenskan den gånga säsongen sam gjorde totalt 27 landskamper med U17 och U18.

Föregående säsongen imponerade Filip och Jacob såpass mycket att dom nu flyttas upp till A-laget och Kent ”Nubben” Norberg säger såhär om dessa två talanger:

– Jacob och Filip blir dom sista pusselbitarna i lagbygget säsongen 2017/2018. Vi är stolta och glada över att vi har fostrat dessa talanger och nu kan lyfta upp dom i A-laget för att fortsätta vår uttalade satsning på yngre spelare. Jacob och Filip visade redan i fjol att dom håller HockeyAllsvensk nivå och det ska verkligen bli spännande att få följa dom båda denna säsong.

Bådas kontrakt är skrivna över en säsong.

Detta innebär även att lagbygget för säsongen 2017/2018 är färdig!

Filip Hållander Eliteprospect

Jacob Olofsson Eliteprospect