• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 24 Mars Mar
Fredag Fre 26 Mars Mar
Söndag Sön 28 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Söndag Sön 9 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Onsdag Ons 12 Maj Maj
Fredag Fre 13 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt

Skridskoskolan växer tack vare Teamsters

4 oktober 2020 12:13
Teamsters

Från och med förra säsongen tog föreningen ett nytt avstamp med Skridskoskolan och tillsammans partners till Teamsters har vi fått möjligheten att investera i både material och ledare. En av våra huvudpartners, Bauer, har levererat utrustning som vi kan tillhandahålla och låna ut till barn som vill komma och testa på ishockey. Denna möjlighet kommer finnas den här säsongen också.


I söndags, den 27:e september var det åter dags för Skridskoskolan att ha sitt avstamp för säsongen 2020/2021 och vi gjorde en intervju med rektorn, Therese Lundin, för att kolla av vad som gjorde att Skridskoskolan växte så mycket under fjolåret. Vilken betydelse den har för föreningen samt värdet av att Teamsters hjälpt till med möjligheten för barn att låna utrustning.

Skridskoskolan växte enormt mycket under förra säsongen, vilka faktorer ligger bakom att den har växt så pass mycket?

_- Bättre marknadsföring och att vi tagit hand om träffarna på ett bättre sätt och då har fler fört vidare om hur bra det har funkat hos oss. Det efter att de själva upptäckt hur bra ordnat vi har det med mottagandet vid inskrivning och bra redskap för lärandet på isen. Sen absolut det bästa, med utlåning av all utrustning är det som gjort att barngruppen blivit så stor. Att vi dessutom har fått in fler bra ledare gör också mycket.

Hur många ledare jobbar i och runt skridskoskolan?

- Vi har idag 2 ansvariga utanför isen och på isen är det 8 ledare som leker och lär tillsammans med barnen.

Vad är Tre Kronors Hockeyskola? Är det samma sak som Skridskoskolan?

- Nästan. Tre Kronors Hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets projekt inom rekrytering kring ishockeyn. Alla skridskoskolor i hela landet är med där för att man lätt skall hitta till vart den närmsta finns. Det är tex gemensam anmälningssida och gemensamma utbildningsmodeller för ledare och föräldrar inom ishockeyn.

Vilken är din roll?

- Min roll är att möta upp barnen och föräldrar i entrén och få dom att känna sig välkomna. Är de nya skrivs de in och vi ser över om de har ett behov av utrustning. Alla ska alltid känna sig sedda och känna sig välkomna.

- Jag är också den som håller alla föräldrar och ledare uppdaterad om tider och annan viktig information via www.laget.se.

Hur många inskrivna barn har vi den här säsongen kontra tidigare?

- Under förra säsongen mellan 130-140 aktiva inskrivna barn.(+ 34 stycken som egentligen också ingår i skridskoskolan men är laget U8.)

- Har inte direkt koll på tidigare år men förstått att vi nog mer än tredubblat mängden barn. Av olika kön och nationaliteter. Vilket är riktigt roligt. Även nybörjare som är i ålder 8-11 år har lockats dit av vänner.

Vilken betydelse har Teamsters haft att skridskoskolan har växt den här säsongen?

- Det betyder massor att ha den möjligheten att låna ut utrustning. Många tycker att just ishockey är en dyr sport och vågar därför inte ge sina barn chansen att ens komma hit och prova. Krävs ju en hel del utrustning och det är inte många som investerar i något de inte vet om barnet vill fortsätta med. Nu får de chansen att låna för att prova på och fortsätta låna om barnet fortsätter, även byta till rätt storlek om barnet växer under tiden. Det gör att fler tidigare får känna på hur det är att ha en full utrustning på sig i tidigare ålder.

Vilken betydelse har det varit att spelare från a-laget har varit med vid många tillfällen?

- För de i ålder med förståelse för vilka som faktiskt varit där har det betytt mycket. Många har frågat efter spelare när de inte kunnat delta pga egna matcher vilket visat att de varit uppskattade. Även samarbetet med ungdomarna från U13-16 har varit lyckat. Att få träffa spelare på riktigt är något de annars aldrig kanske skulle fått ta del av. Det är viktigt med förebilder.

Hur viktig är skridskoskolan för framtiden för Timrå IK som förening?

- Den är otroligt viktig. Vi har ju sett att de yngsta grupperna varit små i antal vilket gjort att vi insett att för föreningens överlevnad måste vi bli bättre på att få in fler barn men också att hålla kvar barnen. Att vi att måste jobba för att vara där för dom så de kan få uppleva gemenskap och glädje i många år.

- En del tror kanske att det är för sent att börja med hockey när man är 8-10 år men det behöver det inte vara. Glädjen vi sett i alla dessa härliga barn vi har i vår skridskoskola gör ju att man vill göra det hållbart i många år framöver och bli ännu bättre.

- Känns som att intresset för hockey är på väg uppåt igen. Det är jätteviktigt för då kommer också föreningen fortsätta växa.

Skridskoskolans tider

Skridskoskolan kör tisdag- och söndagskvällar. Mer information och tider hittar du HÄR