Freddan inför första kvalmatchen mot Karlskrona HK

24 mars 2018 10:50

Nu börjar det äntligen dra ihop sig! Vi har gått och väntat på hockey i 11 dagar och det kommer att hinna bli 12 innan matchen drar igång. Första kvalmatchen mot Karlskrona närmar sig!


Det är slutspelstider i hockeysverige just nu. Det spelas SM-slutspel i SHL där vi har fått se hårda, griniga och intensiva matcher. Det spelas play-off i HockeyAllsvenskan där Oskarshamn och Leksand har tagit varsin skalp och möts i en direkt avgörande match idag om vem som får möta Mora i det andra direktkvalet mot SHL! Det spelas även gammal klassisk kvalserie mellan HockeyEttan och HockeyAllsvenskan där lag som Borlänge, Huddinge, Piteå och Västerås från HockeyEttan slåss med Västervik och Troja/Ljungby om dom två åtråvärda platserna i HockeyAllsvenskan.

Men den absolut hetaste och sevärda drabbningen sker i NHK Arena i Timrå och NKT Arena i Karlskrona den nästkommande veckan. Vad är väl ett SM-slutspel när man har ett stekhett kval mellan ett lag som har allt att vinna mot ett lag som slåss för sin överlevnad i SHL? Det är Timrå som slåss om att ta Karlskronas plats i SHL och Karlskrona som kämpar för att behålla sin.

Vilka är Karlskrona?

Karlskorna blev som bekant jumbo i SHL med 11 poäng upp till kvalstrecket. Man blev alltså avhängda ganska tidigt och har haft gott om tid på sig att förbereda sig för ett kval. Karlskrona har under säsongen gjort 101 mål, sämst i SHL samt släppt in 176 mål! Även det sämst i SHL. Man landar i slutändan på -75 i +/- statistiken. Karlskronas skotteffektivitet var i botten på 7.87% samt så hade man en räddningsprocet på 89.35%.

Deras specialteams var även det i botten av tabellen där powerplaystatistiken hamnade på 17.09% vilket gav dom en 12e plats samt så hade dom en boxplaystatistik på 78.67% vilket innebar en 11e plats. Man är dock ett lag som inte drar på sig många utvisningar. Endast Luleå och Djurgården har suttit färre gånger i utvisningsbåset. Å andra sidan så har man inte spelat väldigt mycket powerplay heller för den delen där endast tre lag spelat mindre powerplay än Karlskrona.

Lagets poängkung heter Joel Kellman och har under säsongen producerat 34 (15+19) poäng. Han är även deras skyttekung och assistkung - dock så gjorde Konstantin Komarek lika många assist på en match mer spelad. Deras mest utvisade spelare (om man inte räknar Akim Aliou som drog på sig 62 minuter på 6 matcher och avslutade i Pantern) är David Printz som totalt har fått sitta av 46 minuter i utvisningsbåset.

Noterbart för ett lag som har släppt in 75 fler mål än man producerat framåt är att en spelare i laget trots det håller sig på positiv +/- statistik. Carl Persson, spelat 52 matcher under säsongen och gjort 24 (11+13) poäng under säsongen hamnar på +1 när samtliga andra spelare har ett minusresultat.

Imorgon möter vi detta lag. Statisik i all ära men man ska ha i åtanke att laget har mött SHL-mostånd. Det blir oavsett hur statistiken har sett ut ingen lätt matchserie och man måste vara vaken och med i matcherna. Vi tog oss ett snack med Fredrik Andersson inför avresan ner mot Karlskrona.

Är du inte på plats i Karlskrona tillsammans med Timrå IK Supporterklubb så ser du matchen på Cmore via länken nedan.

Passa även på att boka din biljett till våran första hemmamatch som spelas på tisdag. Boka biljetten på http://tik.ebiljett.nu

____________________________________________________________

NÄSTA MATCH

Söndag 25 mars
NKT Arena kl 18:30
Se matchen på Cmore