Nässén & Fjellström lånas in från Frölunda

9 maj 2019 12:59
Lagbygget

Timrå IK kan idag meddela att Linus Nässén och Oliwer Fjellström lånas in från Frölunda HC under den kommande säsongen.


Linus och Oliwer ses båda två som unga talangfulla spelare som har gått genom hela Frölundas organisation som även fick chansen i stora delar eller hela förra säsongen i SHL. Med sig på sin meritlista finns ett varsitt CHL- och SM-guld.

Nu lånas spelarna ut till Timrå IK över säsongen 2019/2020.

Linus kom till Frölunda säsongen 2014/2015 men har Skärgårdens SK som moderklubb. I Frölunda har han klättrat hela vägen genom juniorleden upp till A-laget och debuterade som 18 åring i SHL under fjolårssäsongen. Totalt blev det 33 matcher och 3 (1+2) poäng.

- Linus är en ung och talangfull center med en bra spelkänsla och många uppsidor. Han har en del rutin från SHL från senaste säsongen och var även med att vinna SM-guld för någon vecka sedan. Jag tror att Linus kommer att göra det riktigt bra i Timrå IK den kommande säsongen, kommenterar Kent Norberg

- Jag ser fram emot nästa säsong väldigt mycket. Det känns som helt rätt steg för min egen del att få komma spela för Timrå nästa säsong. Jag har bara hört bra saker kring Timrå som organisation och jag ska försöka komma upp och spela mitt spel. Jag ska göra vad jag kan för att hjälpa laget så bra det bara går, kommenterar Linus Nässén.

Oliwer kom till Frölunda inför säsongen 2015/2016 och har HC Lidköping som moderklubb. Även han har klättrat genom Frölundas juniorlag men fick debutera i A-laget och SHL redan säsongen 2016/2017. Därefter har det blivit 69 matcher och 5(3+2) poäng i Frölundatröjan.

- Oliwer är en rapp och talangfull winger som har potentialen att vara riktigt målfarlig. Även Oliwer har en hel del SHL-rutin samt ett färskt SM-guld på CV:t. Med speltid och förtroende kan Oliwer få en riktigt bra säsong i vinter, fortsätter Kent Norberg.

- Timrå känns som en jättebra klubb för att utvecklas i som spelare. Det ska bli grymt kul att kriga för ett avancemang till SHL för Timrå, kommenterar Oliwer Fjellström.

Lånekontraktet för båda spelarna gäller för säsongen 2019/2020.