Timrå hittar tillbaka till vinnarspåret borta mot Vita Hästen
Publicerad: 2020-10-16
Matchrapport
Det var ett revanschsuget Timrå som klev in på isen i Himmelstalundshallen för att försöka besegra Vita Hästen. Man stötte dock på patrull direkt, och flera gånger om, då Vita Hästen tog ledningen innan minuten hade passerat, och skulle så göra igen. Men Timrå visade prov på en rejäl kämpaglöd och vände till slut på skutan för att till slut dra ifrån ordentligt och säkra tre poäng

Tuff start - bättre slut

Det hinner bara gå blott 51 sekunder innan Vita Hästen tar ledningen genom Christopher Fish som lyckas överlista Jacob Johansson. Ingen smakstart, men målet agerar tändvätska då Timrå efter målet tar över fullständigt. Med undantag för en utvisning en dryg minut efter målet så är det Timrås period, vilket också tvingar Vita Hästen till en timeout innan sju minuter passerat.

Timrå skjuter och skjuter men pucken hittar inte in. Man ska även få chans i powerplay då Vita Hästens Marcus Fagerudd blir utvisad i två minuter för en hooking. Timrå lyckas dessvärre inte förvalta powerplayet utan fortsatt ettmålsunderläge.

Men med drygt 90 sekunder kvar av perioden så kvitterar Albin Carlsson, när han piskar in pucken över axeln på Adam Werner i Vita Hästens mål.

Perioden över, 1-1 med mersmak för Timrå.

Timrå pressar

Återigen tar Vita Hästen ledningen tidigt i perioden. De får möjlighet att spela powerplay i två minuter då Sebastian Hartmann blir utvisad för en tripping. En minut in i det numerära överläget gör William Lagesson 2-1 till Vita Hästen.

Efter det så utvecklas perioden till en historia där Timrå jobbar på och sätter press på Vita Hästen. Ett Vita Hästen som försvarar sig bra och ligger på kontring och gör det svårt för Timrå att komma till några riktigt farliga lägen.

Strax innan periodens slut så får Timrå chansen i powerplay för andra gången i matchen, då hemmalagets Jens Holmström får två minuters utvisning för en hooking, men reduceringen vill inte hitta in innan periodslutet, och ett måls underläge inför matchens sista akt.

Proppen ur

Även i tredje perioden kommer ett tidigt mål, men den här gången är det i Timrås favör! Det är Albin Lundin som krigar in kvitteringen efter en tilltrasslad situation framför Vita Hästens mål.

Timrå fortsätter att sätta press på hemmalaget och det ska till slut också leda till ett ledningsmål. Det är Isac Lundeström som sätter igång kontringen och lägger ut pucken till vänster till Dahlén, som slår en passning tvärs över banan till Lööke som snabbt spelar in den till initiativtagare Lundeström som slår in pucken bakom Adam Werner. 2-3!

Timrås hårda jobb betalar tillbaka ordentligt nu, då Filip Westerlund slår in 2-4 efter att Dahlén slagit en stenhård passning över centrallinjen som gör att Adam Werner inte hinner med i sidledsförflyttningen.

Men det är inte slut där. Albin Lundin skickar in 2-5 i öppen bur och tre poäng är ett faktum.