Timrå tillbaka i topp efter stark upphämtning

29 november 2017 22:14

Det var länge mållöst och det såg inte bra ut för Timrå när Leksand tog ledningen två gånger om. Men laget gav inte upp utan krigade sig till 2–2 och förlängning. Väl där kunde Filip Hållander skjuta sitt Timrå till serieledning.


Två starka defensiver visar upp sig

Leksand inleder mest lovande men Timrå kan ta sig tillbaka in i matchen genom ett powerplay. Flera goda chanser skapas och speciellt mot slutet av överläget har Timrå en riktigt kvalificerad press mot Leksand som trots allt står pall. Efter väntar några minuter där vi får se väldigt mycket av Dalalaget. Timrå får tids nog en möjlighet men den resulterar istället i en utvisning för bortalaget själva. Leksand hinner skapa några möjligheter innan de går att räkna till sex vitklädda på isen och då drabbas även de av en utvisning. Timrå lyckas inte skapa något riktigt vasst varken i fyra mot fyra eller fem mot fyra utan de är istället Leksand som återigen tar tag i matchen, en press som de håller perioden ut.

Leksand tar över

Timrå inleder perioden med en gyllene chans men Erik Karlsson får inte till skottet. Leksand svarar upp med en egen dunderchans som inte resulterar i något. Leksand kan senare sätta riktigt hårt tryck på sina motståndare och efter några tuffa minuter drabbas Timrå av en utvisning. Trots fortsatt press håller Timrå pucken ur mål. Till slut kan de inre längre stå pall för Leksands massiva press och hemmalaget kan göra 1–0. Det dröjer ytterligare några minuter innan Timrå kan ta sig tillbaka in i matchen igen och då blir det rejält svängigt. Haukeland storspelar och Timrå skjuter i stolpen. Andra perioden slutar 1–0 till Leksand.

Dramatiskt så det förslår

Om något är konstant i den här matchen så tycks det vara Henrik Haukelands ovilja att släppa in mål mot sitt gamla lag. Timrå som har haft ännu svårare att få in pucken ser till att lösa problemet i den mån de kan. Sagt och gjort, Anton Wedin bestämmer sig för vad han vill och skrinnar över hela isen och kan skjuta in 1–1. Efter det får Timrå nytt liv och skapar chanser för ett ledningsmål. Även om Timrås klara övertag avtar något med tiden förändrar målet, som brukligt är, matchen och avslutningen blir precis så spännande, oviss och nervkittlande som man kan hoppas. Leksand tar ledningen och läget ser tufft ut för Timrå som tar timeout med 1.20 kvar. Samtidigt passar de på att plocka ut Henrik Haukeland för att få spela sex mot fem och det ger resultat. Alexandre Lavoie kan prickskjuta in 2–2 på en retur och kort därpå är förlängningen ett faktum.

Sådan förlängning, sådan match

Förlängningen blir i mångt och mycket en spegling av matchen i sin helhet. Leksand inleder bäst och har många chanser att avgöra, bland annat sedan Johan Johnssons klubba gått sönder i defensiv zon. Tuff press men Timrå får chanser och effektiviteten är på topp. Filip Hållander skjuter stenhårt och prickar dessutom mål. Matchen är avgjord, Timrå vinner med 3–2 efter en magisk upphämtning.

Statistik

Mål: 2–3

Skott: 34–28

Utvisningsminuter: 4–4

Tekningar: 35–26