Hemma
Leksand
LIF
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Debut för Matt Carey i Leksand

29 november 2017 10:00

Onsdagen bjuder på sex matcher i HockeyAllsvenskan och det blir bland annat debut för Matt Carey i Leksand.


DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - AIK, T3 Center
19.00 Västervik - Södertälje, Plivit Trade-hallen
19.00 Leksand - Timrå, Tegera Arena
19.00 Karlskoga - Oskarshamn, Nobelhallen
19.00 Troja-Ljungby - Tingsryd, Ljungby Arena
19.00 Vita Hästen - Pantern, Himmelstalundshallen
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Uppsnacket börjar redan 30 minuter innan nedsläpp - och det blir också införsnack till heta parallellmatcherna Leksand-Timrå samt Troja-Ljungby-Tingsryd där det bjuds på inside-material från korrarna Martin Karlsson, Leksand, och Lukas Zetterberg, Timrå.
» Införsnack med Björklövens ordförande Mikael Salomonsson samt AIK-kaptenen Christian Sandberg.
» I pauserna är det fullt fokus på alla sex matcherna under kvällen.
» Spelarkorrarna Jonas Emmerdahl, Björklöven, och Linus Lundin, AIK, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Debut för nyförvärvet
Värvningen av Matt Carey gjordes officiell för tre veckor sedan, och nu är det äntligen dags för debut i Leksand.
Kanadensaren finns med i laget mot Timrå ikväll.
– Han har sett bra ut på träningarna och är bestämd i det han gör, säger tränaren Leif Carlsson till hockeypuls.se.
Dalalaget är i toppform med poäng i elva av de tolv senaste matcherna och seger mot Timrå betyder att man går upp på samma poäng som serietvåan från Medelpad.
– Det ska bli jättekul. Det finns många bra lag i den här serien men de har legat där uppe i toppen hela tiden, säger forwarden Martin Grönberg till Leksands hemsida.

Rivjärnet tillbaka i spel
Carl Berglund är tillbaka i full träning efter två missade matcher och finns med i Karlskogas lag ikväll. Däremot är det frågetecken för kuggen Gustaf Thorell, skriver klubben på sin hemsida.
Emil Jidskog, Victor Berglind, Daniel Bernhardt och Erik Brissle är alla alltjämt borta.
Nya tränarduon Niklas Czarnecki och Daniel Wessner fick en bra start med straffseger borta mot serietvåan Timrå senast, och nu väntar ny toppmatch när serieettan Oskarshamn besöker Nobelhallen.
Idel tuffa uppgifter för den nya tränarduon inledningsvis, alltså.

Vill ha till ett trendbrott
Björklöven har förlorat de tre senaste matcherna och letar efter ett trendbrott när man nu ställs mot AIK hemma i T3 Center.
– För oss är det jätteviktigt att vi kommer upp i vårt spel. Jag menar vi var ju där för två matcher sedan så det är ju inte så att vi är månader borta, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.
Emil Wikström, Lukas Eriksson och Jonas Emmerdahl saknas på grund av skada, skriver lovenbloggen.se.

Toppen mot botten
Oskarshamn toppar HockeyAllsvenskan och åker nu till Värmland för att möta nästjumbon Karlskoga.
En motståndare som man dock inte underskattar, speciellt inte med tanke på att BIK bytt tränare.
– När jag kollar på Karlskogas senaste match så ser jag att dom spelar lite fränare i man-man-situationer så där kan dom ha fått en effekt av tränarbytet, säger coachen Björn Hellkvist till klubbens hemsida.
Hellkvist om formen på sistone:
– Hockey är en konstig sport, vi gör en kanonmatch borta mot MODO och förlorar den med 5-3, känns som vi hade alla domslut emot oss i den matchen. Sen gör vi en i mitt tycke dålig insats mot Västervik, har något domslut med oss, en straffsituation och en videobedömning med oss och så vinner vi den matchen. Man kanske inte kan kalla det stöld men det är definitivt en av de matcher där vi tagit tre poäng där vi inte spelat bra och vi kanske förtjänade detta lite retroaktivt.
IKO ställer upp med samma lag som senast, skriver man vidare på sin hemsida.

Formstarke backen tillbaka
Stefan Johansson spelade inte senast men är med i Södertäljes lag ikväll, skriver klubben på sin hemsida. 29-åringen hade gjort fem assist på tre matcher innan vilan i förra omgången.
SSK har fem raka bortavinster i bagaget och ställs nu mot Västervik som har tre raka hemmasegrar.
– Det är ett lag som spelar med hög fart på hemmaplan, säger forwarden Måns Lindbäck till klubbens hemsida om motståndarna.
Sebastian Höglund och Markus Persson saknas alltjämt, och junioren Carl Skärström får chansen som extraforward. Noterbart är att målvakten Alexander Sahlin tvingas till en höftoperation och därmed är resten av säsongen spolierad.

Forwarden kan inte spela
Jesper Thörnberg fick bryta senast och kommer inte till spel för Troja-Ljungby ikväll, säger tränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida.
Smålänningarna har halkat ner som jumbo i tabellen och har fem raka förluster bakom sig. Nu jagas trendbrott i rivalmötet mot Tingsryd där man vann hösten första möte med 3-0.
Pelle Svensson vet vad som krävs för att bryta den negativa sviten:
– Definitivt genom att fortsätta jobba på det hårda sätt vi gjort hela tiden plus att det är viktigt att hålla en positiv energi där allas uppgift är att bidra med energi in i laget för att vända denna trenden, säger han.

Vita Hästen spelar i orange
Vita Hästen kommer att spela i ett specialframtaget orange matchställ ikväll mot Pantern. Det är för att stötta kampen UNiTE To End Violence Against Women.
– Vi vill visa att det går att göra skillnad och ta ställning även inom en tuff sport som hockeyn. Det har varit ett fantastiskt engagemang från hela laget och våra spelare tvekade inte en sekund på att ta ställning mot våldet, säger Yvonne Anglesjö, ordförande för Vita Hästen.
– Vi har flickvänner, döttrar, systrar och mammor. Självklart står vi bakom något så viktigt, och att spela i orange dressar under kampanjen är det minsta vi kan göra, säger Jesper Samuelsson, lagkapten i Vita Hästen.
Noterbart till ikväll är också att Jonathan Tholander är tillbaka från skada, skriver folkbladet.se.

Stjärnan får vila igen
Ljumskarna fortsätter att strula för Victor Öhman. Västervik-forwarden missade hela säsongsinledningen, gjorde nyligen comeback och spelade tre matcher, vilade sedan en match men spelade derbyt mot Oskarshamn senast.
Nu tvingas han dock vila igen, och spelar inte mot Södertälje ikväll.
Det gör att Västervik ändrar om lite i kedjorna. Dessutom får Jonas Fransson chansen i kassen igen, skriver man på sin hemsida.
Jörgen Karterud har inte spelat sedan i mitten av oktober, och nu tvingas han operera sin ljumske och blir borta länge. Bland annat så blir det inget OS-spel med Norge.
– Jag vill bara lägga mig ner och gråta. Det är så dålig timing på allt, jag är väldigt ledsen, säger han till vt.se.

Avbräck i toppmötet
Tobias Liljendahl och Johan Persson saknades redan, nu får Timrå också klara sig utan backen Hugo Enock, smäll mot huvudet senast, och målvakten Victor Brattström, sjuk, skriver hockeypuls.se.
Ikväll väntar toppmöte.
Tvåan Timrå mot trean Leksand.
– Leksand borta blir en härlig utmaning. De har gått bra den senaste tiden. Först och främst måste vi fortsätta att spela bra försvarsspel, men sedan måste vi på något sätt hitta den där effektiviteten i spelet när vi får våra omställningar och det ska vi jobba hårt med, säger tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se.

Många backar borta
AIK kan ha hela fyra backar borta mot Björklöven ikväll. Eric Norin och Simon Fernholm är skadade sedan tidigare, nu har även Robin Axbom blivit sjuk, och Filip Windlert har magsjuka i familjen och hålls därför hemma.
– Vi hade sex backar plus en junior på träningen i dag (läs igår), men vi hoppas att någon eller båda de som är sjuka kan följa med till Umeå, säger tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se.
AIK har en underlig svit bakom sig: man har vunnit och förlorat varannan match sett över de åtta senaste omgångarna.

På uppgång igen
Efter fem raka förluster så har det börjat vända för Tingsryd som vunnit de två senaste matcherna.
– Förlorar man fem på raken är det klart att man börjar fundera. Men det viktiga är prestationen och vi ska inte stirra oss blinda på resultaten, säger backen och lagkaptenen Robin Olsson till smp.se.
Nu väntar derby mot Troja där Taif har revansch att utkräva för 0-3-förlusten tidigare i höstas.
– Vi kom inte upp i nivå. Troja fick första målet, vi började fundera, och rädslan att förlora var större än viljan att vinna, säger Olsson.
Mikael Frycklund och Victor Laz saknas alltjämt.


HETA LIRARE

Jesper Frödén, AIK, har gjort mål i tre raka matcher.

Södertäljes Fredric Weigel och Tingsryds Kim Tallberg har båda gjort tre mål och fyra poäng på de två senaste matcherna.

Södertäljes Thomas Valkvä-Olsen har blivit målskytt i fyra av de fem senaste matcherna.


LÄS MER

» Inför Björklöven-AIK: "Ska inte vara rädda att ta tag i matchen"
» Fagervall inför matchen mot AIK
» Serieledarna åker till Karlskoga
» Martin Grönberg inför Timrå hemma
» Matt Carey spelklar
» Nedsläpp: SSK jagar nya poäng i Västervik
» Fredrik Andersson inför Leksands IF
» Inför BIK - IK Oskarshamn
» Inför Södertälje hemma