Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Timrå segrade - Persson avgjorde sent

24 januari 2018 22:05

Timrå vann borta mot Björklöven i A3 Arena. Johan Persson blev stor matchvinnare när han satte två mål i slutet av den tredje perioden.


Serieledaren, Timrå IK, gästade Umeå och Björklöven i en riktigt het drabbning under onsdagen. Två lag med bra målvakter och med mängder av offensiv kraft framåt bäddade för en stenhård match på förhand.

I den första perioden var det gästerna som var hetast och tog ledningen fram till 0-1. Timrås stora stjärna, Jonathan Dahlén, klev fram och satte sitt 20:e för säsongen och hakar på Thomas Valkvae-Olsen i skytteligatoppen.

Den andra perioden i A3 Arena bjöd inte på några mål. Jonathan Dahléns mål från den första perioden höll kvar Timrå i ledning in till den sista och avgörande perioden.

I slutet av mellanakten delades ett gäng utvisningar ut och känslorna visade sig från sin bästa sida i matchen.

Med fem minuter kvar att spela i den tredje perioden lyckades Björklöven kvittera. I spel fem mot fyra klev Axel Ottosson fram med sitt tolfte mål för säsongen.

Hemmapubliken hade inte ens hunnit jubla klart efter Ottossons kvittering förrän Timrå tog ledningen på nytt. Bara 15 sekunder senare gjorde Johan Persson 1-2 och även 1-3 i tom kasse ett par minuter senare. Timrå vann därmed och håller i sin tabellposition som serieledare.

Statistik: Björklöven - Timrå 1-3

HIGHLIGHTS