Hemma
Timrå
TIK
Borta
Pantern
PAN

Johan Johnsson visade vägen för Timrå

2 februari 2018 22:46

Timrå vann hemma mot Pantern med 3-2 efter en mycket stark första period. Matchens lirare var Johan Johnsson i Timrå som gjorde två mål och en assist.


Timrå tog emot Pantern från Skåne hemma i NHK Arena sent under fredagskvällen. Matchstarten flyttades fram till 20.30, men det verkade inte påverka spelarna i Timrå som tog ledningen i den första perioden.

Efter tio minuters spel öppnade Johan Johnsson kvällens målkonto. Målet var Johnssons nionde för säsongen och Emil Berglund spelade fram till ledningsmålet.

Ett fåtal minuter senare var det ombytta roller i Timrås målproduktion. Emil Berglund såg till att utöka sitt lags ledning, framspelad av just Johan Johnsson och även publikfavoriten, Jeremy Boyce-Rotevall.

I den andra perioden fortsatte samma spelare att visa vem som var matchens hjälte. I spel fem mot fyra klev han fram igen med sitt andra mål och tredje poäng i matchen. Johan Johnsson hittade nätet bakom Jonatan Bjurö, assisterad av kanadensaren, Alexandre Lavoie och lagkaptenen, Hampus Larsson.

Pantern fick kontakt med Timrå i slutet av mellanakten. Oscar Eklind lyckades få in en viktig reducering i den andra periodens slutminuter. Målet gjordes i numerärt underläge efter att Pantern tvingats spela med en man mindre på isen.

Timrå lyckades hålla i sin ledning under den tredje perioden. Pantern som pressade för en reducering fick till sist in en puck i matchens slutsekunder. Med bara 12 sekunder kvar att spela gjorde Panterns Dennis Svensson 3-2, men det räckte inte och Timrå vann.

Statistik: Timrå - Pantern 3-2

HIGHLIGHTS