Hemma
Timrå
TIK
Borta
Tingsryd
TAIF

Matchguide: Debut för Leksands tyska duo

9 februari 2018 10:00

Fredagen bjuder på fem matcher i HockeyAllsvenskan - och bland annat så gör Leksands tyska duo Marcel Müller och Daniel Pietta debut i hemmamatchen mot MODO.


DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskoga - Vita Hästen, Nobelhallen
19.00 Leksand - MODO, Tegera Arena
19.00 Timrå - Tingsryd, NHK Arena
19.00 AIK - Södertälje, Hovet
19.00 Björklöven - Troja-Ljungby, A3 Arena
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Leksand mot MODO ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Marcel Müller, Leksand, och Patrik Karlkvist, MODO.
» I första pausen gästar Per-Ragnar Bergqvist, sportsligt ansvarig i Leksands styrelse, studion.
» I andra pausen listar C More-experten Mike Helber det bästa från den gångna veckan.
» Guldgallret har startat och C More-experten Mike Helber lyfter fram heta juniorer i Pantern och Västervik.
» Spelarkorrarna Martin Karlsson, Leksand, och Johan Eriksson, MODO, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Tyska duon gör debut
I fredags presenterade Leksand Marcel Müller och Daniel Pietta som nyförvärv och i onsdags kom den tyska duon till Sverige. Ikväll gör de debut i matchen mot MODO.
Radarparet, som öst in poäng i Krefeld i år, beskriver varandra i en intervju med Leksands hemsida:
– Daniel är en skicklig framspelare och en bra tekare. Framförallt är han en spelare som verkligen vill vinna, säger Marcel Müller.
– Viljan att vinna kännetecknar även Marcel, tycker jag. Och dessutom är han en riktigt bra målskytt, han är bra på att hitta nätet, säger Daniel Pietta.
Efter tre raka förluster så är Leksand på jakt efter ett trendbrott.

När kommer trean på bortaplan?
MODO har vunnit två raka bortamatcher med 3-2 efter straffavgörande, men har sex raka matcher på bortaplan utan att ha tagit någon trepoöngare. Bryter man den sviten ikväll mot Leksand?
Lagen har mötts tre gånger den här säsongen där Leksand vunnit två matcher och MODO en.
– Senast vi var i Leksand var de klart bättre än oss, men vi hade trots det 2-2 i matchen och kände att vi hade chansen, innan vi helt gav bort den sista perioden. Vi hoppas göra en bättre tillställning på fredag sett till hela matchen där det, i vanlig ordning, handlar om att vi ska spela det spel som vi vill spela, säger tränaren Hans Särkijärvi till MODO:s hemsida.
MODO aviserar samma lag som senast där enbart Martin Röymark, som spelar OS med Norge, saknas.

Skiftar på centerplats
Karlskoga tappade sin ledning till kryss med bara halvminuten kvar mot MODO senast och föll sedan efter straffar, så tre poäng blev vips en pinne. Ett tufft bakslag för jumbon som jagar negativa kvalstrecket och som är fyra poäng därifrån.
Formen är dock bra med poäng i sju av de nio senaste matcherna där sex av matcherna betytt seger.
Ikväll mot Vita Hästen aviserar BIK samma trupp som senast, men gör ett skifte på centerpositionen där Oliver Eklind kliver in i toppkedjan som motor mellan Gustaf Thorell och Henrik Rommel medan Victor Backman får inleda som extraforward.
Daniel Bernhardt är alltjämt skadad.

Backen äntligen klar
Det har varit ett antal turer och oklara besked - men nu är Robin Karlssons övergång från Väsby till Vita Hästen klar och backen väntas spela redan ikväll mot Karlskoga.
Laget har Christian Kåsastul och Ludvig Martinsson på frånvarolistan, och behövde därför addera en ny försvarspjäs.
– Framförallt är det jättekul att jag fått chansen att ta steget upp till allsvenskan. För mig är det bara att gå in och köra nu, säger Robin Karlsson till nt.se.
Efter tre raka segrar, och fem vinster på sex matcher, så åkte Vita Hästen på en tuff 0-5-snyting mot Västervik senast.

Kan ta fjärde raka
Timrå har vunnit alla mötena mot Tingsryd den här säsongen och har nu chansen att ta en fjärde seger när lagen möts igen.
Formen är bra hos serieettan, laget har poäng i sju av de åtta senaste matcherna varav sex är vinster.
– Tingsryd är ett ganska kontrollerat lag, de är bra både framåt och bakåt, har bra struktur på laget, är ganska farliga i powerplay. Dem får vi se upp med, det har varit tajta matcher innan, säger assisterande tränaren Johan Thelin till Timrås hemsida.
Jacob Olofsson väntas göra comeback efter sjukdom, men däremot är det större frågetecken för Johannes Kinnvall och Hugo Enock, samt Erik Karlsson som missade senaste matchen på grund av en vagel i ögat.

Har sviter att bryta
Fyra raka nederlag på bortaplan och noll vinster mot Timrå den här säsongen - det är de tuffa förutsättningarna för Tingsryd inför kvällen.
– Det blir en utmaning, men vi var väldigt bra sist där uppe, säger tränaren Magnus Sundquist till smp.se inför dagens bortamatch.
Tingsryd tvingas också titta både uppåt och nedåt i tabellen. Serietian har fyra poäng upp till åttondeplatsen men samtidigt bara tre poäng ner till Västervik under det negativa kvalstrecket.
– Vi tar en match i taget, det måste vi göra. Det handlar om att gilla läget och fokusera inför varje match, säger Sundquist.
Taif väntas ha samma lag som senast. Robin Olsson, Filip Owesson och Mikael Frycklund saknas.

Vill få igång fler kedjor
Södertälje har vunnit två av de tre senaste matcherna men har svårt att hitta bredd i den offensiva produktionen. Bakom kedjan med Fredric Weigel, Christopher Bengtsson och Thomas Valkvä-Olsen så har formationerna problem med att få in puckarna i mål.
Coachen Ulf Lundberg har kastat om lite i kedjorna under matcherna, men väljer att gå tillbaka till startuppställningarna mot AIK ikväll.
– Vi vill ha igång fler. Vi vet av erfarenhet när det släpper – det kan vara en puck som ramlar in från dålig vinkel, eller sådär. Då släpper det och kommer mer. Jag väljer att vara positiv, säger Lundberg till lt.se.
SSK väntas ha samma trupp som senast vilket innebär att bara långtidsskadade Alexander Sahlin och Sebastian Höglund saknas.

Alltjämt imponerande form
AIK vann med 2-1 efter övertid mot Tingsryd senast och plockade därmed tredje raka segern. Än mer imponerande är att laget har poäng i sexton av de sjutton senaste matcherna.
Éric Castonguay är en av spelarna som lett laget både spel- och poängmässigt senaste tiden, men han fokuserar inte på sig själv. Han menar att det som varit inte spelar någon roll utan att det som kommer är det som betyder något:
– Viktigaste delen av säsongen är den som kommer nu. Jag vill bara vinna, det är det som spelar roll och jag gör vad som helst för att vinna. Personligen hade jag inga direkta förväntningar på mig själv inför säsongen. Jag vill mer prata om laget där vi har blivit bättre under säsongens gång och det är det viktigaste, säger han till AIK:s hemsida.
Ikväll väntar rivalmöte mot Södertälje.
– Vi vet att det kommer bli tight, men vi spelar bra hockey just nu och är bra organiserade. Vi har slagit de två gånger i år på bortaplan, de slog oss här på Hovet. Laget är redo, supportrarna kommer vara här, vi är redo för att det kommer bli kamp ute på isen men det ska bli roligt att spela, vi måste vara med från start, säger Castonguay.

Förlust - men ändå bra form
Efter tre raka vinster så föll Björklöven mot Södertälje senast, men gjorde en bra insats och det var bara målen som saknades i den batalajen.
Således finns ingen oro för formen inför kvällens hemmamatch mot Troja-Ljungby.
– Det är inte så mycket att förändra för oss. Vi måste bli effektivare bara. Vi skapade chanser nog för att vinna senast mot Södertälje. Vi möter ett lag i bra form, jag har tittat på matchen mot Leksand. De gör en jättestark insats och har uppåtgående form, säger tränaren Joakim Fagervall till vk.se, enligt blogg.vk.se.

"Har kvar fötterna på jorden"
Troja-Ljungby slog tillbaka Leksand med 6-1 på hemmaplan senast, men svävar inte iväg för det och vet att det inte betyder något ikväll mot Björklöven.
– Det handlar om att behålla fötterna på jorden med tanke på vår situation i serien, säger tränaren Pelle Svensson till smalanningen.se.
Svensson menar att det blir tufft mot Löven på bortaplan:
– De har hård arbetsmoral, det är ett hårt knegande gäng. De har någon line som har gjort väldigt mycket poäng och som satte dit oss när vi möttes sist, där måste vi vara med. De jobbar väldigt konsekvent, säger han.
Troja har alltjämt William Wennström borta.


HETA LIRARE

Éric Castonguay, AIK; Jonathan Johnson, Troja-Ljungy, och Emil Molin, MODO, har alla gjort mål i tre raka matcher.


LÄS MER

» Éric Castonguay: Jag vill mer prata om laget
» Inför BIK-Hästen
» Piettea och Müller spelar mot MODO
» Hans Särkijärvi inför fredagens bortamatch mot Leksand
» Nedsläpp: Jakten på play off fortsätter - med derby på Hovet
» Johan Thelin inför Tingsryds AIF