Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Timrå
TIK

Dramatik när Karlskrona tog kommandot mot Timrå

25 mars 2018 21:15
Direktkval till SHL

Karlskrona och Timrå gick en riktigt holmgång i den första direktkvalsmatchen till SHL under söndagskvällen. Det var tätt, tufft och jämnt där förlängning krävdes för att kora en vinnare. Där var Karlskrona starkast med Filip Cruseman som hjälte med avgörandet till 2-1.


Det var två taggade lag som skrinnade in till den första matchen i Direktkvalet till SHL när Karlskrona tog emot Timrå. Gästande Timrå fick chansen med en amn mer direkt och skapade ett antal halvchanser, men Johan Holmqvist i hemmamålet agerade rutinerat och stabilt.

Karlskrona växte in i matchen eftersom och hade stundtals bra tryck i anfallszonen genom sin förstaformation.

– Ja, vi börjar trevande, men kommer igång andra halvan av perioden. Samtidigt så möter vi ett farligt lag så det gäller att vi håller koll på deras spelare hela tiden, sa kaptenen Morten Madsen i Karlskrona till C More efter 20 spelade minuter.

Stabila målvakter i båda burarna

Lagen fortsatte med den täta matchbilden. Det var mycket ställningskrig på isen och den andra perioden hade inte många klara chanser att skriva hem om, även om Kristoffer Söder skrinnade igenom för Karlskrona för ett fritt läge - som Haukeland stoppade.

Henrik Haukeland i Timrå och Johan Holmqvist i Karlskrona bjöd båda två på riktigt stabila insatser i målen, och det gjorde att 0-0 lyste på tavlan även efter 40 minuters spel.

Dramatiken kom att tätna än mer i den tredje perioden. I powerplay bombade Bobbo Petersson in 1-0 för Karlskrona till ett förlösande hemmajubel. Men efter det målet så ökade tempot i matchen och det tog Timrå tillvara på. Marcus Hardegård skickade in pucken från sin backplats - och den slank igenom allt och alla och in under en skymd Johan Holmqvist fram till 1-1.

Sudden death fick avgöra

Matchen till förlängning och det kom att avgöras fort. Filip Cruseman i Karlskrona fick tag på pucken, skickade iväg ett skott mot mål, och pucken slank in under Henrik Haukeland fram till avgörande 2-1 till vilt hemmajubel.

Därmed tar Karlskrona kommandot i matchserien och leder nu med 1-0 i matcher. Nästa möte är på tisdag kväll i Timrå.

– Jag får tag i pucken och vill bara få in den på mål. Det var skönt, sa målskytten Filip Cruseman till C More efter matchen.