Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Hemma
Sheffield
SHE
Borta
Timrå
TIK

Vinst i en grinig sista match i Sheffield

19 augusti 2018 20:44
Efter match

Timrå fick med sig ytterligare en seger på försäsongen när man besegrade Sheffield Steelers för andra dagen i rad. Kvällens siffror slutade 1-4 till Timrå efter en grinig match med många utvisningar. Men med det så är laget fortsatt obesegrat under försäsongen.


Odiciplinerat Sheffield straffar sig

Redan 4 minuter in i matchen börjar målskyttet då det är Christoffer Jansson som styr in pucken bakom Sheffield-keepern. Men glädjen blev inte långvarig då svensk-bekanta Evan McGrath kvitterar 50 sekunder senare. Därefter följer en period fylld av utvisningar. Både Sheffield och Timrå lyckas dra på sig utvisningar men endast Timrå förvaltar chansen. Rickard Palmberg gör ännu ett powerplay-mål efter ca 16 minuter. 1-2 till Timrå står sig även perioden ut. Överlag hade Timrå mer puckinnehav och kontroll på pucken men Sheffield har haft ett par lägen under perioden.

Gruff, gurgel och ännu mer utvisningar

Andra perioden är lite lik den första. Gruff, gurgel och utvisningar. Timrå får börja perioden i powerplay men Steelers klarar av sitt boxplay utan ett insläppt mål. Därefter är det Sheffields tur att spela powerplay men Timrå klarar sig utan ett baklängesmål. Strax därefter skjuter Timrå ner två Steelers-spelare. Ena såg ut att klara sig medans den andra gick direkt ut till omklädningsrummet för att bli omplåstrad. I mitten av perioden råkar vardera lagens #22 (Berglund & Griffin) i luven på varandra efter att Berglund dragit till med en tackling i ryggen som renderar i 2+10 minuter i utvisningsbåset. Steelers-spelaren åker även han ut, dock endast en 2 minuters. Däremot så åker en Steelersspelare ut strax därefter och Timrå fick spela 4 mot 3. Ett powerplay som laget förvaltar genom att stänka in lagets tredje mål för kvällen. Lagen pressar på i slutet av perioden men resultatet 1-3 står sig perioden ut.

Utvisningar, utvisningar och ännu mera utvisningar

Tredje perioden perioden inleds med gruff och slagsmål där Enqvist och Sheffields Rupert hamnade i slagsmål. Båda spelarna får sätta sig i utvisningsbåset men Rubert fick en 2+2. Strax därefter åker Timrå på ytterligare en utvisning när Ludvig Rensfeldt tappar sin hjälm och får sätta sig i utvisningsbåset på grund av "Illegal equipment".

Perioden fortgår där båda lagen skapar lite chanser. I mitten av perioden får Timrå spela 5 mot 3 i nästan en minut. Det resulterar även i ytterligare ett powerplaymål för Timrå. Vilmos Galló gör Timrås fjärde mål. I slutskedet av matchen blir det gruff och tjafs igen som resulterar i ett utvisningar för båda lagen. Ytterligare några utvisningar hinner delas ut innan matchen är över med 1-4 på resultattavlan i Timrås favör.

Resultat

  • Mål: 1-4
  • Målgörare Timrå IK: Christtofer Jansson, Rickard Palmberg, Mattias Guter, Vilmos Galló

Highlights från matchen