Hemma
Timrå
TIK
Borta
Växjö
VLH

Timrå försvarar hemmaborgen.

20 september 2018 21:21

Det är ett starkt Timrå som möter ett Växjö som saknar en stadig spelform. Redan i första perioden har man satt prägeln på matchen och det slutar inte där. Timrå plockar hem sin första hemmamatch för säsongen.


När Timrå får bestämma

Det blir snabbt känslor framför Svedberg när Växjö snabbt tar sig in i offensiv zon. Men Timrå kan vända ganska direkt och sätter hög press på Växjös backar. Det kommer flera riktigt vassa tillfällen som Växjö bjuder in till. Man väljer att gå utanför blå för att samla ihop sig och går på nya anfall. Det blir tekning i Växjös defensiva efter ett snyggt avslut. Det fortsätter komma riktigt bra avslut och Timrå visar sig verkligen starka. Man kommer in djupt och kan enkelt ställa upp för att sedan göra snabba och bra förflyttningar i offensiv. Efter mycket mödan kommer Berglund och nätar 1-0 till Timrå IK. Värmen i hallen stiger. Växjö tar Time-out. Dom provar att etablera sig i Timrås zon men man får börja om bakom blå vilket tillslut leder till iceing och det blir tekning i Växjös defensiva. Växjö kommer med ett starkt anfall och det syns ett glädjande rop från spelarna, men Svedberg har pucken. Det återstår 3 minuter av första perioden när Växjö börjat komma ikapp i spelet.

Växjö tappar spelform

Nu kommer det ut ett mer laddat Växjö som har ett helt annat tempo och som sätter mycket högre press på Timrås backar. Det blir en situation där Hardegård drar på sig en tripping och Timrå ställer nu upp i boxplay. Växjö pressar hårt och boxen blir väldigt liten. Man lyckas få ut pucken och kan spela utanför blå tills man åter är 5 mot 5. Det kommer ett skott från Växjö som glider bakom Svedberg men han är snabb och lyckas rädda pucken innan den glider in i kassen. Det blir mycket känslor och Svedberg blir knuffad på. För en sekund såg de ut som att Svedberg hade ont men han reser sig upp och kan fortsätta spela. Och vilka räddningar han gör efter det. Nu är det Växjös tur att ställa upp boxplay. Timrå visar på ett riktigt bra powerplay men det kommer ingen utdelning. Halva andra perioden är spelad och än är det en jämn match med hög press från båda lagen. Det kokar av känslor och efter en ordentlig dispyt så blir de spel 4 mot 4. Pausvila och man får fortsätta spela 4 mot 4 i 30 sekunder in i tredje perioden.

Låt dom unga stänga matchen

30 sekunder går fort och man spelar nu i ordinarie spelform. Man känner hur trycket i hallen växer och hur spelet blir snabbare. Timrå har verkligen hittat en spelform där man som lag kan presentera sig och leverera på den nivån som krävs i SHL. Det kommer in en stark femma som sedan avslutas av talangen själv, Filip Hållander nätar 2-0 till Timrås favör. Växjös målvakt har verkligen fått satts på prov denna match. Det kommer några försök till anfall med Växjö tappar puck vid blå och måste därför börja om vid flertal tillfällen. När det kvarstår 1:20 av tredje perioden så tar Växjö ut sin målvakt. Växjö lyckas trycka in 2-1 men Timrå går ändå segrande ur matchen.