Hemma
Timrå
TIK
Borta
Mora
MIK

Timrå fortsätter på segerspåret

6 oktober 2018 17:41
Efter match

Dagens match var en match som hade kunnat sluta åt vilket håll som helst. Timrå försvarade sig bra men Mora styrde större delen av matchen. Men efter lika resultat efter full tid kunde Timrå avgöra under förlängningen.


Mora bränner en straff

Pucken släpps och tre sekunder senare är Timrå bara någon centimeter från att ta ledningen. Collberg avlossar ett skott som går i ribban i det första bytet! Därefter fortsätter Timrå starkt men får inte riktigt till några bra lägen. Det bra spelet övergår sakta till duttigt och avvaktande vilket innebär att Mora tar över tidigt i matchen. Större delen av perioden går ut på att försvara och blockera samt att vi förlitar oss på ett bra målvaktsspel. Timrå lyckas däremot hålla emot ch undviker ett baklängesmål.

Laget får andas ut en stund efter att Moras Emil Aronsson dragit på sig matchens första utvisning. Timrå pressar på men får inte riktigt till spelet här heller och vi får se utvisningen passera utan ett ledningsmål. Efter utvisningen är Mora tillbaka med taktpinnen igen. Fortsatt försvarar sig Timrå tillräckligt bra för att undvika ett baklängsmål men Mora är ytterst nära ett flertalet gånger. Mora lyckas dessutom få ett straffslag tilldelat sig. Men Svedberg räddar/Morapelaren missar och det är fortsatt 0-0. Det blir även slutresultatet i perioden.

Timrå spräcker nollan

Timrå kommer ut direkt med mycket mer energi än den första perioden. Det resulterar även i att Timrås Filip Hållander sprätter in matchens första mål! Timrå fortsätter sätta press på Mora under ett par minuter men lagom till mitten av perioden är det Mora som återigen innehar taktpinnen. Och dom fortsätter att pressa på utan att få någon utdelning. Med fyra minuter kvar av perioden ökar deras chanser till att kvittera när Emil Berglund får åka och sätta sig i utvisningsbåset. Men Timrå är fortsatt täta och släpper inte till. Man klarar av utvisningen men får åter spela i boxplay några sekunder efter att Berglund äntrat isen igen. Denna gång är det David Printz som får åka och sätta sig. Med 45 sekunder kvar av perioden hinner inte Mora skapa något och perioden slutar 1-0 till Timrå.

Mora kvitterar

Tredje perioden inleds med att Timrå är numerärt underläge från den andra perioden. Men det blev ett kortvarigt boxplay då Moras Michael Haga efter 40 sekunder drar på sig en utvisning. Istället får Timrå spela powerplay i strax över minuten. Men likt större delen av matchen får man inte till något ordentligt spel och får se Mora fulltaliga utan att skapa något ordentligt.

Med några minuters fem mot fem spel är det dags igen. Denna gång får Sebastian Collberg sätta sig i utvisningsbåset. Timrå håller ut i över en minut innan Svedberg får kapitulera för första gången i matchen. Ryan Johnston kvitterar för Mora.

Men kvitteringen gav Timrå en enorm energi. Laget kom ut och satte press på Moraförsvararna direkt därefter och skapar ett par riktigt bra målchanser. Men Moras Christian Engstrand i målet är snabb på pucken i samtliga lägen. Men det blir en kortvarig energiboost för laget. Inom kort är man tillbakapressade igen vilket även resulterar i ytterligare en utvisning. Denna gång på Emil Berglund. Utvisningen dödas på ett snyggt sätt och därefter är det en stenhård kamp om vilket lag som avgör i slutminuterna. Men inget utav lagen lyckas avgöra och matchen går till förlängning.

Anton Wedin avgör!

Timrå inleder förlängningen med pucken och är framme och avgör nästan direkt men Boyce hittar inte returen som ligger fri med ett öppet mål framför sig. Det är fortsatt Timrå som skapar lägen och med 40 sekunder kvar av förlängningen snärtar Anton Wedin in det avgörande målet!

TIK-aktien

Ni vet väl att ni kan bli delägare i Timrå IK? Anmäl ditt intresse till TIK-aktien idag på denna länk

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas om 12 dagar, torsdagen 18e oktober kl 19:00 och det är Rögle BK som står för motståndet. Ditt stöd gör skillnad! Köp din biljett på tik.ebiljett.nu. Nytt för den matchen är att det hänger en ny mediakub i taket då!