Hemma
Linköping
LHC
Borta
Timrå
TIK

Förlust mot Linköping trots en stark förstaperiod

11 oktober 2018 21:27
Efter match

Efter tre raka vinster fick Timrå se sig besegrade på torsdagskvällen mot Linköping. Man hade en stark förstaperiod där man gick till periodvila med 1-2 men därefter kom Linköping tillbaka och kunde kvittera och överta ledningen inom loppet av en minut. I slutminuterna satte dom även spiken i kistan. Matchen slutade 4-2 i Linköpings favör.


Snabb vändning av Timrå

Timrå visar tidigt i perioden att man har en revansch från premiären att hämta. Man kör på stenhårt och bjuder upp på kamp med serieledarna. Det blir dock något av ett dödläge där inget utav lagen kommer till några ordentliga lägen. Efter åtta spelade minutrar blir det ett längre spelavbrott då Linköpings Almen Bibic blir liggandes på isen efter en tackling mot Patrik Blomberg. Smällen tog så pass illa att Almen behövde rullas ut med bår och efter ett nästan 10 minuter långt avbrott var matchen igång igen.

Efter spelavbrottet tog Linköping kommandot direkt. Man trycker på mot Timrå under någon minut innan man överlistar Victor Brattström i målet som får kapitulera. Nick Sörensen stod för matchens första mål. Men glädjen i Linköpingslägret blir kortvarigt. En minut efter är det dags för nätmaskorna att dallra igen. Men nu är det Anton Wedin som ligger framme och kvitterar för Timrå och ytterligare en minut senare gör Sebastian Collberg det han gjorde i premiären – nätar mot Linköping! Vändningen är ett faktum och ställningen är 1-2 till Timrå efter drygt 12 minuter.

Linköping är i brygga och Timrå fortsätter att pressa på för att utöka sin ledning. Man har gott om chanser att utöka till 13 men Linköping håller tillbaka. Pressen på Linköping leder däremot till matchens första utvisning då Linköpings Mattias Bäckman får åka ut och sätta sig i utvisningsbåset. Under det efterföljande numerära överläget fortsätter Timrå att lägga en tung press på Linköping men det blir ett mållöst powerplay.

Linköpings tur att vända på matchen

Den andra perioden börjar svettigt! Linköpings Broc Little drar iväg ett skott mot Brattström som han visserligen räddar, men han har sin stolpe att tacka för att Linköping inte kvitterade. Linköping fortsätter att styra spelet och efter fyra minuter resulterar det även i att Timrå får spela med en man mindre efter att Morten Madsen fällt en Linköpingsspelare. Utvisningen visar sig vara förödande då Linköping kvitterar med några sekunder kvar innan Madsen får äntra isen igen. Det fortsätter gå tung och endast 40 sekunder senare smäller det igen. Linköpings Broc Little trycker in pucken i krysset efter en retur av Brattström och den andra snabba vändningen i matchen är ett faktum.

Målet innebar även att Fredrik Andersson tog timeout. Timeouten gjorde susen och laget hängde med bättre därefter i perioden. Stundtals är man även återigen det bättre laget på isen. Man lyckas dock inte få till någon etablering i offensiv zon.

Avslutningsvis i perioden är det dock Linköping som åter håller i taktpinnen. Men Timrå håller emot och lagen går ut till periodvilan med 3-2 till Linköping

Timrå kämpar men får inte in pucken

Timrå kliver ut i tredje perioden medvetna om att man måste göra minst ett mål för att få med sig poäng från matchen. Inledningsvis kör man på och skapar ett par lägen. Framförallt Olofsson och Galló som endast är några centimeter från att kvittera matchen, men Gallós skott går precis utanför krysset.

Därefter blir det något av ett dödläge då inget utav lagen tar total kontroll av matchen och matchen blir något avslagen. Fram tills att matchklockan når halva perioden. Linköping drar på sig en utvisning och ger Timrå ett ypperligt tillfälle att kvittera. Trots en enorm press och en hel hög med lägen lyckas Gustavsson i Linköpings mål hålla tätt.

Med mindre än två minuter kvar av matchen gör sig Brattström redo att lämna målburen för att få spela sex mot fem, men innan det hinner bli aktuellt dribblar sig Dan Pettersson igenom Timråförsvaret och efter lite om och men hittar pucken in bakom Brattström vilket innebär 4-2 för Linköping. Direkt på tekning därefter lämnar Brattström målburen i ett sista försök att komma ikapp. Klockan tickar ner och Timrå lyckas inte komma ikapp. Linköping vinner med 4-2.

TIK-aktien

Ni vet väl att ni kan bli delägare i Timrå IK? Anmäl ditt intresse till TIK-aktien idag på denna länk

Vinn Bilen

Nu drar vi igång Volvolotteriet igen! Köp en lott av tusen och var med i dragningen av Volvo XC60 som står i NHK Arenas entréhall. Klicka på bannern nedan för mer information

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas torsdagen 18e oktober kl 19:00 och det är Rögle BK som står för motståndet. Ditt stöd gör skillnad! Köp din biljett på tik.ebiljett.nu. Nytt för den matchen är att det hänger en ny mediakub i taket då!