Hemma
Rögle
RBK
Borta
Timrå
TIK

Poänglöst i Ängelholm

20 oktober 2018 17:46
Efter match

I den första matchen mot Rögle slet man till sig en vinst på övertid. Ikväll gick det inte hela vägen. Timrå hade svårt att få ordning på sitt spel i de två första perioderna vilket även resulterade i ett tvåmålsunderläge inför den tredje perioden. Tidigt i den tredje perioden bestämde man sig för att inte lägga sig ner och dö. Men trots en reducering av Collberg och en kandidat till årets räddning av Svedberg fick vi se oss besegrade med tre mål mot ett.


Rögle går upp i ledning

Lagen börjar matchen bra men man ser tidigt att Rögle är ute efter en revansch från förra matchen och det dröjer inte länge innan Rögle presenterat sig i matchen. Med 2.11 på matchklockan skickar Rögles Kodie Curran ett hårt skott mot Timrås mål som slinker in över axeln på Niklas Svedberg och matchens första mål var ett faktum.

Timrå försöker komma in i matchen igen men lyckas inte riktigt etablera ett spel. Istället är det fortsatt Rögle som sätter press på Timrå men Svedberg och backarna försvarar sitt mål bra. Dock åker Timrå på matchens första utvisning efter halva perioden. En utvisning som Timrå klarar gallant. Man låser ut Rögle som inte alls får några möjligheter att utöka sin ledning under utvisningen.

Med ett fulltaligt Timrå försöker man återigen att komma in i matchen. Men fortsatt har man svårt att hålla i pucken och det är Rögle som än en gång tar tag i taktpinnen. Det resulterar till slut i att Rögle utökar till 2-0 via Samuel Jonssons klubba. En minut senare är det åter dags för Timrå att spela boxplay efter att Morten Madsen fått åka och sätta sig i utvisningsbåset. Men Timrå är fortsatt stark i boxplay och släpper inte till allt för mycket. Lagom tills att Timrå är fulltaligt går även perioden mot sitt slut.

Timrå spelar upp sig, dock fortsatt svaga offensivt

Perioden hinner knappt börja innan Rögles Daniel Zaar får ett jätteläge att utöka till 3-0 men Svedberg tar hand om den chansen. Strax därpå får Timrå pucken och avancerar mot offensiv zon där man försöker etablera sig men det går sådär. Istället är det fortsatt Rögle som håller i taktpinnen men Timrå försvarar sig bra och stabilt. Det känns säkrare inledningsvis i den andra perioden trots att man inte har jättemycket framåt.

Det är en ganska anonym period där det är Rögle som är det spelförandet laget. Men Timrå är stabila defensivt och håller Rögle borta från målet i större delen av perioden. Men det slinker in en och en annan ruskig målchans från Rögle. Niklas Svedberg spelat upp sig rejält från den första och gör några riktigt svettiga räddningar.

Med fyra minuter kvar av perioden får Timrå äntligen chansen att reducera. Rögle drar på sig en utvisning och man får för första gången i matchen andas ut och chansen att ta kommandot. Men trots att man får styra spelet i powerplay lyckas man inte skapa några större chanser och Rögle kan döda utvisningen utan några större problem.

Överlag under hela perioden spelar Timrå ett diciplinerat spel. Man drar inte på sig onödiga utvisningar. Defensivt gör man en bättre period än den första dock är man fortsatt svag offensivt genom hela perioden. Man förlitar sig väldigt mycket på att backarna täcker skott och Niklas Svedberg räddar dom som slinker igenom.

Årets räddning!

Timrå kommer ut som ett nytt lag inledningsvis. Man vet att man måste göra mål för att komma in i matchen och till en början ser det bra ut. Timrå styr spelet och avlossar ett par bössor mot Justin Pogge i Röglemålet. Rögle får dock ett par instick och är ytterst nära att utöka till 3-0 efter slarv av Timrå i egen zon. Men det är Timrå som styr spelet och fortsätter att göra så under större delen av perioden.

Trots den press som Timrå lägger på Rögle är försvaret och Justin Pogge i målet stabila. Timrå styr spelet totalt för att få in en reducering och det dröjer innan Timrå äntligen kan spräcka Pogges nolla. Tolv minuter in i perioden händer det äntligen. Sebastian Collberg fortsätter att göra mål i Timråtröjan och sätter Timrås första mål i matchen.

Det är fortsatt Timrå som styr spelet efter målet, man behöver trots allt minst ett mål till för att få med sig några poäng. Men utdelningen uteblir och med 2.40 kvar av perioden begär Fredrik Andersson en timeout för att prata ihop laget om när man plockar ut Svedberg. Därefter får man svårt att hålla i pucken och Svedberg blir strandad i målet fram tills att det är en minut kvar. Men när Svedberg har kommit halvvägs ut till båset vänder spelet och Svedberg rusar tillbaka till målet och slänger sig för att rädda pucken! Kan vara årets räddning.

Med 40 sekunder kvar är det äntligen dags att spela 6 mot 5. Rögle slår icing och spelet börjar i Rögles zon. Timrå kämpar på för att kvittera men Rögle kan med 10 sekunder kvar av matchen roffa åt sig pucken och slänga in pucken i Timrås öppna kasse. Med det konstaterar vi att det blir poänglöst i Ängelholm och totalt hämtade vi hem 2 av 6 poäng i back-to-back mötena mot Rögle BK.

TIK-aktien

Ni vet väl att ni kan bli delägare i Timrå IK? Köp din aktie idag på denna länk

Vinn Bilen

Nu drar vi igång Volvolotteriet igen! Köp en lott av tusen och var med i dragningen av Volvo XC60 som står i NHK Arenas entréhall. Klicka på bannern nedan för mer information

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas lördagen 27e oktober klockan 18:00. Vi är fortsatt obesegrade på hemmaplan och det vill vi fortsätta att vara! Ta med era vänner - stödet från publiken är ovärderligt. Köp din biljett på tik.ebiljett.nu.

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.