Hemma
Timrå
TIK
Borta
HV71
HV71

Fredrik inför helgens match mot HV71

26 oktober 2018 11:00
Inför match

Det blev en tung förlust igår mot Örebro men nu ser vi framåt. Imorgon är det match igen. Denna gång hemma i NHK Arena och det är HV71 som står för motståndet.


Det är ett HV71 som likt Timrå kommer från två förluster där siffrorna drog iväg lite i gårdagens förlust. Man förlorade med 5-2 mot Mora igår och lär därför vara ute efter en personlig revansch. Överlag har HV71 inte alls haft den starten många trott på. Man huserar för närvarande på plats 11 i tabellen, en placering över Timrå på grund av målskillnad.

Timrå har som sagt inte riktigt haft det rätta flytet den senaste tiden och nu krävs det att vi hittar tillbaka till formen vi hade inledningsvis av säsongen. Vi ligger på en 12 plats i tabellen men än så länge är det en väldigt jämn tabell där det endast skiljer någon poäng upp till slutspelsplatserna.

I HV71 hittar vi två bekanta ansikten, Didrik Strömberg och Johan Johnsson. Senare under dagen kommer en intervju med Anton Wedin ut där han berättar lite hur man fintar bort en av dessa två herrar..

Men innan det så tog vi oss ett snack med Fredrik Andersson som vet vad som gäller imorgon mot HV71.

Bra inledning mot Örebro, men sen i den andra perioden gick det sämre, vad var det som gick fel?

- Vi tappade för mycket puckar på fel ställen och vann inte tillräckligt mycket närkamper i matchen. Hockey är en kampsport och vi måste hitta tillbaka till de spel vi hade första 5 omgångarna.

Om du sammanfattar matchen hur låter det då?

- En bra inledning där vi får den start vi vill ha, men efter den första perioden så är det en enmans show från vår sida där vi inte samarbetar och åker på tok för många kontringar. Örebro vinner rättvis sett över 60 min.

En dags återhämtning och HV71 står som motståndare på hemmaplan. Vad kommer Ni at få möta för motstånd?

- Ett spelskickligt lag som spelar med hög fart och driv. Så för oss gäller de att få fart på benen och kampviljan tillbaka.

Vad tar ni med er från Örebromatchen till mötet med HV?

- Det är PP målet vi kan ta med oss i övrigt så finns de inget att ta med härifrån!

Nyckel till seger, hur ser den ut?

- Att hitta tillbaka till de stabila försvarspel vi haft, jobba tillsammans och att spelarna gör den roll som är bäst för laget. Vi måste blockera fler skott och vinna fler närkamper.

Alla tillgängliga och blir det några ändringar i laget?

- Vi har en hel del att fundera på efter den här matchen, så de kommer att bli förändringar i laget. Hur det blir får vi se imorgon.

Nästa hemmamatch

Imorgon, lördag gästar HV71 NHK Arena klockan 18:00. Vi är fortsatt obesegrade på hemmaplan och det vill vi fortsätta att vara! Ta med era vänner - stödet från publiken är ovärderligt. Köp din biljett på tik.ebiljett.nu.

TIK-aktien

Ni vet väl att ni kan bli delägare i Timrå IK? Köp din aktie idag på denna länk

Vinn Bilen

Nu drar vi igång Volvolotteriet igen! Köp en lott av tusen och var med i dragningen av Volvo XC60 som står i NHK Arenas entréhall. Klicka på bannern nedan för mer information

Hockeybussarna

Åk med våra hockeybussar till matcherna! Bussarna avgår från Sundsvall och Härnösand. Turlista och priser hittar du här

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.