Hemma
Timrå
TIK
Borta
Frölunda
FHC

Timrå föll trots ledning i tredje perioden

19 december 2018 21:22
Efter match

Timrå föll mot Frölunda i en svängig och fartfylld match. Trots bra spel och Timråledning i den tredje perioden kunde Frölunda vända och vinna med 2-4.


Period 1

Timrå inleder i ett rasande tempo och det är inte utan att det könns som att Frölunda chockas lite av hemmalagets inledning. Timrå matar skott mot mål och forecheckar bra men Frölunda kan tids nog jobba sig in i matchen. Det fortsätter ändå i samma höga tempo och Timrå får chansen att ta ledningen flera gånger om. Inte minst genom Morten Madsen precis framför mål men danskens skott räddas. Publiken gillar underhållningen de bjuds på och det hörs på ljudvolymen i NHK Arena. Matchen är het och intensiv och kanske kokar känslorna över för Printz när han efter avblåsning crosscheckar en Frölundaspelare framför eget mål. Tilltaget resulterar i fem minuter plus matchstraff. Timrå kämpar hårt i defensiven och gör det riktigt bra och tillsammans med en storspelande Svedberg i målet håller de undan perioden ut, en period som slutar mållöst.

Period 2

Den andra perioden inleds, om möjligt, i ännu högre tempo. Timrå har vid nedsläpp 20 sekunder kvar i boxplay vilket de klarar utan problem. När hemmalaget blivit fullltaliga dyker han upp som så många gånger förr. Målkungen Anton Wedin åker sig loss från försvaret och prickar in 1-0. Glädjen blir dock kortvarig för Timrå då Frölunda svarar upp direkt med en kvittering. En mållös första period har följts av en väldigt målrik inledning av den andra. Efter de dubbla målen lugnar matchen ned sig något men det är fortfarande högt tempo och publikfriande spel. Collberg får snart nog med sig Timrås första powerplay för kvällen men det bir utan framgång. Ännu en fantastisk period för den objektive hockeyälskaren går mot sitt slut när Svedberg körs över av Tim Söderlund. Timråmålvakten blir liggande på isen och under tiden hinner Söderlund tilldömas fem minuter plus matchstraff. Svedberg själv, som storspelat i målet, måste dessvärre byta och Brattström kommer in mellan stolparna. Timrå får nu möjlighet att spela powerplay i fem minuter men på den knappa tid som är kvar av perioden hinner inget hända. 1-1 är ställningen efter två perioder.

Period 3

När den tredje perioden ska sätta igång är Niklas Svedberg glädjande nog tillbaka i Timråmålet. Timrå är fortsatt i powerplay och pressen mot bortamålet är påtaglig. Målet uteblir i powerplay men kommer istället direkt efter...trodde vi åtminstone. Boyce Rotevall får in pucken men efter videogranskning kommer domarteamet fram till att pucken sparkats in och målet döms bort. Det höga tempot avtar något efter det bortdömda målet men det är det lilla. Timrå fortsätter mata skott mot mål utan utdelning, fram till att Henrik Törnqvist laddar upp och avlossar skottet likt en slangbella. Till slut får hemmalaget utdelning och vi ha 2-1 i matchen. För första gången i matchen känns det som att spelarna andas ut för en stund och Timrå gör inga frenetiska satsningar på att utöka ledningen. Kanske hade det varit nödvändigt. Efter flipperspelsliknande spel framför Svedbergs kasse landar pucken framför den tidigare Timråprofilen Max Friberg som trycker in 2-2. Det gav tyligen mersmak för Frölunda som gjorde 2-3 kort därpå. När Timrå satsade framåt och tog ut målvakten kunde Max Friberg trycka in sitt andra mål i matchen till 2-4, det blev också slutresultatet i en tung förlustmatch för Timrå.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 26 december och den 30 december spelas årets sista hemmamatch. Brynäs och Linköping står som motståndare och nu kan du köpa biljett till båda matcherna till priset för en! Köp dina biljetter till matcherna på tik.ebiljett.nu