Hemma
Timrå
TIK
Borta
Djurgården
DIF

Poänglöst trots en tajt match

31 januari 2019 21:49
Efter match

Två gånger tidigare har lagen mötts och två gånger tidigare har det blivit målrika tillställningar. Lika så denna afton. Trots en rapp inledning från Timrås sida blev det en jämn tillställning där båda lagen turades om att jaga kvitteringar men till slut drar Djurgården det längre strået och kan åka hem med en seger i bagaget.


Rivstart för Timrå

Kvällens match inleds i en rasande fart. Timrå vill ge sig själva en revansch från förra matchen inleder på bästa sätt. Man trycker på mot Djurgården direkt och lyckas även chockera laget från Stockholm. Johannes Salmonsson fångar upp pucken från ett misslyckat Djurgårdsuppspel och kliver in mot Adam Reideborn och sprätter in matchens första mål efter en spelad minut i matchen!

Glädjen blir dock kortvarig. Djurgården vaknar till och Timrå hamnar direkt i brygga. Man håller ifrån i någon minut men vid en tekning i defensiv zon händer något märkligt. Djurgården skjuter direkt på tek och hittar precis ovanför Brattströms ena benskydd in i nätmaskorna.

Efter målet reder Timrå upp sig och matchen jämnar till sig något i ett par minuter. Men strax därpå åker Timrå på matchens första utvisning. Djurgården som har seriens vassaste powerplay sätter direkt Timrås backar och Brattström på prov. Djurgården bofäster sig i Timrås zon men Timrå försvarar sig bra, blockerar skott och Brattström gör ett par riktigt svettiga räddningar. Men efter lite drygt en och en halv minut under bombardemang orkar inte Timrå hålla emot längre och pucken glider in i mål för en Djurgårdsledning.

Det dröjer nästan 8 minuter innan nästa stora händelse i matchen. Med strax över tre minuter kvar av perioden får Djurgården sätta sig i utvisningsbåset för första gången i matchen. Likt Djurgården är Timrå extremt vassa i sitt powerplay och det visar man direkt. Fem sekunder efter tekning drar Johannes Kinnvall iväg en, kanske inte den hårdaste, raket som hittar in bakom Reiderborn och vi har kvitterat!

Trots att det är två minuter kvar av perioden hinner lagen skapa ett par chanser men inget som generar något av värde. Istället går lagen till pausvila med 2-2.

Sen Djurgårdskvittering

Djurgården inleder den andra perioden stenhårt och i ett tag har Timrå rejäla problem med att få ur pucken ur zon. Man klarar sig undan ett baklängesmål med blotta förskräckelsen men efter ett par svettiga räddningar och uppoffrande spel spelar man upp sig och sätter press åt andra hållet. Man är även ytterst nära på att ta ledningen efter att Blomberg är nära att sätta ett backhandskott i nätkrysset.

När man spelar bra skapar man också tur, det är en gammal sanning. Efter en lång sekvens där Timrå spelat bra slänger nyförvärvet Filip Westerlund in en puck mot Djurgårdsmålet som går via en skridsko och in bakom Reideborn. Timrås ledning är ett faktum! Efter en fortsatt bra period är det åter dags för Timrå att spela powerplay. Man inleder dock lite svagt där Djurgården boxar ut Timrå gång på gång. Men lagom till att halva av det numerära överläget har passet får Timrå till det och får till ett par lägen men tyvärr inget som är nära att resultera i ett mål.

Tyvärr händer det som inte får hända med halvminuten kvar av perioden. Brattström gör en svettig räddning och hamnar ur position. En djurgårdsspelare får tag på pucken bakom mål och slänger fram den framför en tom bur där Jacob Josefsson kan gruffa in pucken i öppet mål. Med det så går båda lagen till periodvila, återigen med ett likaläge.

Sent mål avgör

Vi får se en fartfylld inledning av tredjeperioden men Djurgården är något starkare än Timrå. Det tar lite drygt fyra minuter innan det även kostar för Timrå när Djurgårdens Petteri Wirtanen sliter sig fri och enkelt kan sätta in pucken bakom Brattström.

Men skam den som ger sig. Timrå kommer tillbaka direkt och efter två minuter uppstår en situation som domaren har en lång videogranskning på! Filip Westerlund skjuter mot mål och den slinker mellan benen på Reideborn. Pucken hinner precis passera mållinjen, långsamt, innan Reideborg tar tag i den. Efter en lång videogranskning dömer domaren mål och vi har kvitterat! En hel del märkliga mål har vi sett denna kväll.

I den andra halvan av slutakten är det Timrå som för pucken. Man ser att laget är extremt suget på att kamma hem tre poäng ikväll. Flera minuter spenderas i Djurgårdszonen där Timrå gång på gång skapar lägen. Det blir dock nervöst när Djurgården kontrar – kanske mer nervöst på läktaren än på isen dock.

Trots en riktigt bra period från Timrås sida ska det åter bli tungt. Djurgården lyckas med fyra minuter kvar av perioden att spela in pucken i Timråmålet och vi är åter igen i underläge. Nu är det snabba puckar som gäller för att kvittera.

Men det uppstår en situation som gör publiken skogstokig. En Timråspelare blir nedriven påväg in i offensiv zon utan åtgärd och bara sekunder senare sker en liknande situation åt andra hållet och Timrå får åka ut och sätta sig i utvisningsbåset.

Boxplayet börjar dock bra och man är ytterst nära att kvittera efter ett stenhårt skott i stolpen av Jalasvaara. Inget mål dock och likaså för Djurgården. När utvisningen är över hinner Timrå skapa en sista chans med sex man mot fem på isen men Djurgården håller emot. Matchen slutar 4-5 till Djurgården.

Nästa match

I helgen spelas den sista matchen innan uppehållet och det är en viktig match! Timrå gästar Örebro och vinnaren tar ett stort steg mot ett säkrat kontrakt i SHL. Timrå IK Supporterklubb arrangerar en resa ner för att stötta laget - Var med på resan du också! Mer information och bokningsformulär finns på tikare.se/resor Klicka här!

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas torsdagen den 14 februari! Då gästar Frölunda NHK Arena i vad som kan bli en match i "kärlekens" tecken. Fast troligtvis inte. Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu