Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Onsdag Ons 1 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Frölunda
FHC

Tung kväll hemma mot Frölunda

14 februari 2019 21:58
Efter match

Det blev en klar förlust i kvällens hemmamatch mot Frölunda. Frölunda tog ledningen halvvägs in i den första perioden och släppte sedan aldrig den. Matchen slutade 5-1 till gästerna från Göteborg.


Frölunda tar ledningen

Frölunda startar matchen klart bäst och skapar flera långa sekvenser med tryck i Timrås zon. Timrå står dock emot bra defensivt men lyckas inte riktigt skapa något spel i offensiv zon. Efter ca. tio minuter av den första perioden så börjar Timrå komma in lite mer i matchen och tar sig in i offensiv zon på ett kontrollerat sätt och skapar en del lägen. Därför känns det lite snöpligt att Frölunda tar ledningen efter en tilltrasslad situation där pucken tillslut hamnar framför Anders Grönlund vars avslut letar sig in bakom Svedberg i målet. Resten av perioden blir spelmässigt jämnare men inga fler mål.

En bättre mittenperiod men fortsatt underläge

Timrå startar mittenperioden betydligt piggare än den första. Redan efter några minuter har man lyckats skapa fler heta lägen än man skapade under den första perioden. Men efter fem minuter är det Frölunda som gör periodens första mål. Denna gång på en styrning från nära håll som ställer Svedberg. I mitten av perioden får Timrå chansen i numerärt överläge, det överläget ger inget reduceringsmål men direkt efter att Frölunda blivit fulltaligt så håller sig Morten Madsen framme på en retur och trycker in reduceringspucken från nära håll. Några minuter senare är det Frölunda som får chansen i powerplay efter att Palmberg utvisats för högklubba. Den chansen utnyttjar dom på bästa sätt när Pathrik Westerholm ökar på till 3-1.

Slarv i powerplay och Frölunda avgör

Timrå får ett ypperligt läge att komma tillbaka in i matchen tidigt i den tredje perioden då Frölunda drar på sig två utvisningar på kort tid. Men istället för en reducering för hemmalaget så är det Frölunda som sätter 4-1 när Svedberg förlorar en puckduell bakom förlängda mållinjen. Frölunda ökar senare på till 5-1 i powerplay innan slutsignalen ljuder.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas redan på lördag den 16 februari! Då gästar Brynäs NHK Arena. Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu