Hemma
Timrå
TIK
Borta
Brynäs
BIF

Tung förlust i ett grinigt möte

16 februari 2019 20:33
Efter match

Kvällens match mellan Timrå och Brynäs blev en grinig tillställning där det delades ut 14 + 33 utvisningsminutrar. Men Timrå går tidigt upp i ledning och utökar den i den andra perioden men därefter går Brynäs om och kan säkra sin seger med fyra mål mot två.


Stark inledning av Timrå

Timrå kommer ut starkt i inledningen. Man tar tidigt kontroll över perioden och radar upp flera chanser för en tidig ledning. Tyvärr så präglas även inledningen av en olycklig krock mellan Boyce och Blomberg där Blomberg utgick för en befarad skada.

Det låter dock inte störa laget. För inte nog med att man kontrollerar matchen så här långt så spelar man ett riktigt hårt spel mot Brynäs. Både Jeremy Boyce och Janne Jalasvaara delar ut ett par riktiga proppar under de första tio minuterna.

Ett mål hänger i luften och ett mål hänger i nätet. Efter nio spelade minutrar får Rickard Palmberg tag på pucken framför mål och kan enkelt sprätta in matchens första mål bakom David Rautio i Brynäsmålet.

Timrå fortsätter att trycka på efter målet. Brynässpelarna ser ut att sitta kvar i bussen med undantag för David Rautio som får kämpa otroligt mycket i målet för att hålla Brynäs kvar i matchen och mot slutet av perioden får Timrå en superchans att utöka till 2-0 när Sebastian Ohlsson blir nedriven i ett friläge. Tyvärr lyckas inte Palmberg förvalta chansen.

Klockan tickar ner mot periodpaus och lagen går till vila med 1-0 på måltavlan.

Mål och en hel del gruff

SMACK! Sa det tretton sekunder in i perioden. Jeremy Boyce sprättar in Timrås andra mål direkt och därefter är det likt den första perioden – Väldigt mycket Timrå som har pucken!

Men trots ett spelövertag så smäller det till bakåt. Brynäs drar iväg ett skott mot Svedberg som styrs bort från målet och tyvärr hamnar rätt i klorna på Johan Alcen som enkelt kan lägga in Brynäs första mål i nästan öppen kasse.

Därefter jämnar spelet ut sig något. Timrå har dock ett litet övertag men både Brynäs och Timrå turas om att styra spelet. Vi får dock en rejäl förändring i spelet efter ca fem minuter in i perioden då matchens första utvisning delas ut. Tyvärr är det Timrås Boyce som får åka och sätta sig.

Boxplay som väntar och tidigt såg det tufft ut. Men Timrå vaknar till och boxar ut Brynäs totalt. Under de sista 90 sekunderna av Brynäs powerplay är det Timrå som är det farliga laget (nästan..) och efter att Timrå är fulltaliga fångar Boyce upp pucken direkt på båset. Väl där är han nästan fri men störs tillräckligt mycket för att inte kunna få iväg pucken på ett bra sätt.

Ett par minute senare är det åter dags igen. Denna gång är det en stenhårt tackling av Janne Jalasvaara som renderar i en utvisning. Likt det första boxplayet är det ett starkt Timrå som lätt spelar av de två minuterna i numerärt underläge.

Med fem minuter kvar händer något som inte händer varje match i SHL. Timrås Emil Berglund och Brynäs Daniel Mannberg muckar med varandra i ett en lång sekvens innan det mynnar ut i ett slagsmål. Både Berglund och Mannberg vevar för fullt, med handskarna kvar på händerna, fram tills att dom går i isen. Väl där bryter domarna och båda spelarna får sätta sig i utvisningsbåset i fyra minuter var. Strax därefter är det dags igen. Ytterligare en utvisning tilldöms Timrå och det är åter dags för boxplay. Man kan inte annat säga än att Timrås boxplay denna kväll har varit fantastisk. Man klarar sig fint i en minut innan det är dags för Brynäs första utvisning.

Först väntar 50 sekunder av fyra mot fyra innan Timrå ska få en och tio i numerärt överläge. Men det hinner aldrig komma dit. Istället får Sebastian Ohlsson åka och sätta sig i utvisningsbåset när det är fyra sekunder kvar av Timrås ordinarie utvisning och istället för numerärt överläge är det åter fyra mot fyra för att sedan åter bli numerärt underläge i 40 sekunder – Det är dock tredje periodens problem.

Lagen går till periodvila efter en grinig period där både Brynäs och Timrå har gjort mål.

Gruffet fortsätter men Brynäs går upp i ledning

Den tredje perioden inleds som sagt i fyra mot fyra men går snabbt över till numerärt underläge. Inga större händelser under det korta numerära underläget och Timrå klarar sig återigen ur baklängesmål i boxplay.

Tyvärr orkar inte Timrå hålla emot länge till efter det och Ludvig Nilsson kan kvittera. Därefter följer ett par hetsiga minuter. Andreas Söderberg blir crosscheckad i ansiktet av Jacob Blomqvist som får matchstraff. Ett fem minuters powerplay väntar men en halv minut in i det numerära överläget åker Filip Hållander på en väldigt tveksam utvisning i två minuter.

Det blir två minuter som rinner av snabbt och därefter är det två och en halv minut i numerärt överläge. Under den tiden hinner Timrå skapa en hel del men hittar inte nätet. Mot slutet av det numerära överläget är det dags igen. Brynäs Joachim Rhodin drar upp klubban i ansiktet på Jacob Olofsson och får åka och sätta sig i utvisningsbåset. Timrå får spela 10 sekunder i fem mot tre men inget mål. Istället är det Brynäs som kan kontra i numerärt underläge och hitta in pucken bakom Svedberg.

Timrå kämpar på därefter för att kvittera och skapar en hel del bra chanser. Men man har fortsatt svårt att förvalta sina lägen och efter åtta minuter av frenetiskt kämpande är det dags för timeout. Både Timrå och Brynäs tar varsin timeout och efter det plockar Timrå ut sin målvakt. Det dröjer dock bara ca 30 sekunder innan Brynäs kan förvalta det öppna målet och sätta spiken i kistan. Brynäs vinner med fyra mål mot två.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas redan på lördag den 21 februari! Det är då vi anordnar gratismatchen där det är fritt inträde för alla! Växjö gästar NHK Arena och vi vill fylla hallen! Hämta din gratisbiljett till matchen på tik.ebiljett.nu