Hemma
Rögle
RBK
Borta
Timrå
TIK

Efterlängtad seger i Ängelholm

28 februari 2019 21:24
Efter match

Timrå hade inför kvällens match en dyster trend som man ville bryta. Likt många matcher tidigare spelade man stundtals riktigt bra hockey men den stora skillnaden i kvällens match var att man fick dom välförtjänta målen man tidigare inte fått. Tre mål i den första perioden och två mål i den tredje bäddade för Timrås 5-2 seger ikväll!


Fantastisk period trots spelunderläge i början

Timrå får det tufft tidigt när Rögle direkt tar kontroll över perioden. Men trots ett stort övertag för Rögle skapar man inga märkvärdiga chanser mer än ett försök på ett zorromål från Nils Höglander. Men deras övertag kostar på andra sätt för Timrå. Efter fyra minuters spel tvingas Timrå att dra på sig matchens första utvisning.

Spelmässigt blir det ingen större skillnad under de nästkommandet två minuterna. Men målchanserna ökar markant. Det är flera gånger som Rögle bygger upp otroligt bra chanser att göra matchens första mål men Victor Brattström fortsätter sin form från tidigare matcher och nästan rånar Rögle på ett par mål.

Efter att Timrå blivit fulltaligt jämnar man ut matchbilden något. Timrå klamrar sig fast vid pucken stundtals men har svårt att skapa några chanser. Men sen så kommer det som Timrå har saknat i princip hela säsongen. Tur på sin sida. Henrik Törnqvist slänger in en puck mot Kolppanen i Röglemålet från snäv vinkel som på något sätt hittar nätet. Ibland är det bra att chansa lite.

Ibland går det fort i hockey. Bara minuten senare anfaller Timrå igen och Madsen får pucken framför Röglemålet och väl där gör han inga misstag. Han utökar för Timrå till 2-0 enkelt. Efter målet tar Rögles tränare Cam Abbott en timeout i ett försök att lugna ner spelarna.

Resultat gav det. Ett par minuter senare slarvar Timrå i sitt uppspel där Rögle fångar pucken på blålinjen varpå man får ett 3 mot två anfall och utnyttjar det till fullo. Brattströms nolla blev spräckt och Rögle reducerade till 1-2. Men det blev ett kortvarigt jubel från Rögle. Direkt efter nedsläpp skickas pucken ner till Rögles sarghörn. Ville Kolppanen gick ut för att skicka iväg pucken men träffar Vilmos Gallo istället för en egen spelare. Vilmos kan därefter enkelt lägga in Timrås tredje mål i öppen kasse utan problem. Där var det även färdigspelat för Kolppanen och in kommer Justin Pogge istället.

Sen reducering trots Timråövertag

Likt den första perioden är det tungt inledningsvis för Timrå. Rögle är snäppet bättre och styr spelet men Timrå med Bratten längst bak är trots det stabila defensivt. Man kommer dock upp i nivå ju längre det går och efter fem minuters spel träffar Timrå Justin Pogges mask med ett skott som föranleder till en tekning med en trevlig utgång! Innan tekningen har blivit av har Rögles Daniel Widing hunnit dra på sig en delaying the game utvisning och vi får spela powerplay istället.

Men inledningen av det numerära överläget har mycket att önska. Man har svårt att hålla i pucken och etablera sitt spel i offensiv zon samtidigt som Rögle är snabba med att skicka ut pucken ur zonen. När man väl lyckas hålla pucken i Rögles zon är det mest närkamper i hörnen och tiden tickar iväg. Det blev inga mål denna gång i powerplay.

Det numerära överläget gav inga mål men det gav momentum. Efter att Rögle är fulltaliga är det fortsatt Timrå som kontrollerar perioden och har ett mål hängades i luften. Men Justin Pogge som kom in istället för Kilppanen står än så länge stabil i målet. Timrå fortsätter att ösa på för en utökning i flera minuter men målet uteblir. Istället kan Rögle med bara 8 sekunder kvar av perioden böka in en reducering. Med det går vi även till periodvila med 3-2 till Timrås favör.

Äntligen!

Tidigt i perioden åker Gustav Nielsen på en utvisning och vi får spela boxplay nästan omedelbart i perioden. Rögle cementerar sig i Timrås zon. Vi har det väldigt svårt att få ut Rögle ur zon men självaste försvarsspelet i zonen är bra. Timrå täcker mycket och ger inte Rögle några luckor att skjuta på. Till slut tickar klocken ner och vi kan konstatera man klarar av det numerära underläget galant trots svårigheter med att få ut pucken.

Efter det går perioden in i ingemansland. Inget utav lagen lyckas uträtta något och det blir mest halvanfall som plockas bort innan något hunnit hända. Men med halva perioden spelad öppnas perioden upp för Timrå. Timrå får spela powerplay igen. Trots ett vasst powerplay så har man det återigen riktigt svårt att hålla i pucken och skapa något. Man spenderar nästan en och en halv minut med att jaga pucken och försöka ta sig in i offensiv zon innan man mot slutet lyckas skapa en bra målchans. Men Rögle klarar sig utan baklängesmål och vi har fortsatt 3-2.

Strax efter utvisningen är det dock ytterst nära att Timrå utökar! Justin Pogge höll på att göra samma misstag som Kilppanen. Tog pucken bakom mål och hann precis ställa sig i kassen innan Timrå la pucken mot ett nästan öppet mål.

Matchen går mot sitt slut men med fem minuter kvar av perioden kommer Berglund in sent i en tackling och får åka och sätta sig i utvisningsbåset. Katastrof, i slutet av perioden kan tyckas. Men precis efter tekningen fångar Vilmos Gallo pucken och för den mot Rögles zon i hopp om att dra ut på tiden. Men inte nog med att han drar ut på tiden åker han hela vägen till Justin Pogge och drar iväg ett skott som hittar nätet! Gallos andra mål för kvällen som betyder 4-2 till Timrå.

Efter tekningen är det omstart för Rögle att spela powerplay. Men man får inte till det. Timrå håller dom ute från zonen eller tar pucken. Väl till att Rögle lyckas hålla i pucken lämnar Justin Pogge kassen så att Rögle kan ta ut en till spelare och spela sex mot fyra. Det blir inga mål i powerplay men Rögle fortsätter att anfalla efter att Timrå blivit fulltaligt. Timrå plockar dock pucken till Rögles förtvivlan och Rickard Palmberg kan sätta 5-2 i öppen kasse. Spiken i kistan?

Så är det. Timrå vinner matchen med 5-2!

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på lördag den 2 mars! Luleå gästar NHK Arena och vi behöver ditt stöd! Hämta din plats till matchen på tik.ebiljett.nu

Ta med dig en vän på Västra stå

För dig med säsongskort på Västra stå får du även denna match ta med dig en vän kostnadsfritt! Läs mer om det här