Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Timrå vinner match 1 efter suddenrysare

27 mars 2019 23:47
Efter match

Inför en magisk hemmapublik lyckades Timrå ta hem den första matchen av sju i direktkvalet till SHL mot Oskarshamn. Men det blev en riktig rysare där Oskarshamn tidigt tog ledningen och Timrå fick jaga för kvittering. Ett mönster som gick igen under hela matchen som tillslut avgjordes i den andra sudden death-perioden.


Kalldusch direkt för Timrå

Timrå startar matchen bra och sätter direkt Oskarshamn under tryck och bara efter någon minut avlossar Gustav Nielsen ett skott som styrs från nära håll men pucken träffar tyvärr stolpen. Men ett skott från backplats av Oskarshamn tvingar Svedberg i målet att lämna en olycklig retur som Filip Engsund kan trycka in till 0-1. En riktigt kalldusch.

Efter fem minuter får Timrå kvällens första powerplay, det blir inga mål under det men i stort sätt direkt efter att Oskarshamn blivit fulltaliga så bryter Anton Wedin in mot mål och spelar fram Gustav Nielsen som snyggt sätter kvitteringen till 1-1 bakom Rifalk i Oskarshamnsmålet. Men bara någon minut senare kunde Markus Modigs ta sig in lite för lätt framför Timrås mål och återge Oskarshamn ledningen med 1-2. Ett resultat som står sig perioden ut, även om båda lagen skapar en hel del vassa lägen.

Mönstret går igen i den andra perioden

Timrå startar den andra perioden piggt och kontrollerat och kvitterar efter bara 2.17 genom kaptenen Hampus Larsson. Men precis som i första perioden tillåts Oskarshamn återta ledningen lite för lätt. Denna gång är det Janne Kivilahti som lämnas helt fri framför Svedberg och sätter dit 2-3. Resten av perioden blir lite mer tillknäppt och inte lika böljande och fartfylld som den första. Timrå får dock ett jätteläge i slutminuterna under ett boxplay där Rifalk slår en farlig passning som ger Timrå ett 2 mot 1 läge men tyvärr lyckas Boyce inte få fram passningen till Sebastian Ohlsson.

Gastkramande avslutning på den tredje perioden

Den tredje perioden följer samma mönster som de två tidigare. Timrå lyckas än en gång kvittera, denna gång är det Marcus Hardegård som får ett läge i powerplay och från sin backplats kan han skicka in 3-3-pucken. Men med mindre än två minuter kvar tar Oskarshamn återigen ledningen. Timrå plockar ut Svedberg direkt efter Oskarshamns ledningsmål och med bara 13 sekunder kvar avlossar Anton Wedin ett skott som studsar fram och tillbaka mellan spelarna framför mål innan den sakta letar sig in bakom Rifalk. 4-4 och matchen går till sudden death.

Timrå avgör i den andra förlängningsperioden

Dom första tjugo minuterna av förlängningen blir mållösa, men Oskarshamn är ruskigt nära att avgöra allt då ett skott smiter förbi Svedberg och prickar insidan av stolpen. Avgörandet kommer tillslut två minuter in i den andra förlängningsperioden då Johannes Salmonsson stöter in pucken från nära håll efter ett inspel från Henrik Törnqvist. Arenan exploderar i ett stort glädjevrål och den första matchen går till Timrå IK.

Nästa hemmamatch

Den 31 mars är det dags igen i NHK Arena! Den tredje kvalmatchen går av stapeln och tillsammans med stödet på läktaren kämpar vi för ännu en seger seger! Ert stöd är otroligt viktigt - Köp din biljett på tik.ebiljett.nu.