Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Timrå tar match fem och skaffar sig matchboll

4 april 2019 22:31
Efter match

Timrå vann ikväll den femte matchen i matchserien mot Oskarshamn inför ett kokande NHK Arena.Äntligen var det Timrå som lyckades göra första målet i matchen, Timrå var sedan i ledning resten av matchen och vann tillslut med 4-1. En härlig seger som betyder att laget får chans att avgöra matchserien på lördag i Oskarshamn.


Tätt och jämnt - precis som vanligt

Matchen börjar svängigt och böljande där båda lagen turas om att etablera tryck i offensiv zon. Oskarshamn är det lag som startar piggast men efter halva perioden har Timrå tagit sig in i matchen. Båda lagen har några riktigt fina lägen att ta ledningen men inget av lagen lyckas spräcka målnollan.

Timrå får äntligen göra det första målet

I den andra perioden tar Timrå över kommandot och skaffar sig ganska omgående ett powerplay. Det överläget blir inte så lyckat men direkt när Oskarshamn är fulltaligt så håller sig Henrik Törnqvist sig framme på en retur och sätter 1-0. Timrå fortsätter att pumpa på och när laget får ytterligare ett powerplay så hittar Anton Wedin, med en magisk passning, Filip Hållander framför mål som enkelt styr in 2-0. Oskarshamn kommer dock tillbaka och reducerar till 2-1 men det är Timrå som för matchen och precis i slutsekunderna så avlossar Morten Madsen en riktig kanon som tyvärr tar i ribban.

Filip Hållander gör sitt andra för dagen och ger Timrå matchboll

Oskarshamn startar den tredje perioden i full fart för att lyckas hitta en kvittering. Dom har också ett skott i ribbkrysset men närmare än så kommer dom inte. Niklas Svedberg i målet står emot och motar bort allt som skickas in mot kassen. Efter 13 minuter av den tredje perioden så håller sig matchens lirare, Filip Hållander, sig framme och bryter ett uppspel från Oskarshamns målvakt Christoffer Rifalk som lämnat målet tomt. Hållander gör inget misstag utan sätter dit det förlösande 3-1 målet. Oskarshamn gör ett sista försök och tar tidigt ut Rifalk ur kassen det ger ingen effekt framåt utan istället kan Henrik Törnqvist spika slutresultatet till 4-1 i tom bur.