Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
AIK
AIK
Borta
Timrå
TIK

Segersviten bruten trots fin upphämtning

4 oktober 2019 21:50
Efter match

Timrå gästade Hovet som serieledare och hittills utan förlust i Hockeyallsvenskan. Efter en chockartad förstaperiod där AIK gick upp i stor ledning försökte Timrå hämta igen. Det var nära, men denna gången gick det inte vägen.


Kalldusch för Timrå

Det syns ganska tidigt i perioden att den fart Timrå påvisade i förra matchen mot Modo inte helt är med ner till Stockholm. Timra har dock matchens första läge när en pigg Lööke kommer med puck nära mål och drar en fin backhand som Hedlund i AIKs mål precis får benskyddet på. Men snabbt efter detta kommer AIK in i offensiv zon och Porsberger avlossar ett dragskott strax nedanför blå som letar sin in bakom Brattström. 1-0 till AIK efter 1.02. Timrå verkar lite chockade efter målet och spelet stämmer inte riktigt. Efter ett par minuter spelade har man börjat fått ordning på maskineriet och Lööke får ytterligare ett läge när han kommer längs kanten av AIK-målet och får iväg ett riktigt bra dragskott, men Hedlund nyper den med kinden. Om Lööke visat framfötterna hittills i perioden så gör han det med besked efter 4 minuter av perioden. Dahlén drar iväg på en kontring där Jens hänger på. Assistkungen Dahlén serverar till en fri Lööke som får iväg ett stenhårt skott i krysset och 1-1 på tavlan. Efter denna sekvens börjar tyvärr en mörk period sett med Timråögon. Efter nästan 10 minuter spelade nyper AIK pucken i mittzon och kommer 3 spelare mot Brattström. Skottet sitter distinkt vid Brattströms ena stolpe och 2-1 AIK. När Jansson i Timrå åker på en 2+2 efter en high sticking hinner AIK göra både 3-1 och 4-1 under fyraminutersutvisningen, där sista målet faller med 6.35 kvar av perioden. Porsberger i AIK gör båda målen och har således stått för ett hattrick.

Efter detta mål tar Timrå en timeout och försöker ruska liv i laget. Ganska snabbt efter timeouten har Timrå en riktigt fin sekvens där Lööke drar en passning bakom sin rygg strax nedanför offensiv blå. Pucken går diagonalt över hela anfallszon och hittar fram till en framstormande Tim Wahlgren, men Hedlund i målet är bra med och räddar. Med 5 minuter kvar av perioden börjar Timrå hitta tillbaka till sina offensiva kvalitéer och ett reduceringsmål känns inte omöjligt. När Dahlén kommer helt fri med 4.16 kvar tror nog alla att det är mål. Dragningen är bra med Hedlund storspelar när han med en benparad styr bort backhandskottet som tyvärr får lite för lite höjd. Perioden avslutas med ett powerplay för Timrå, men inte heller den spelformen fungerar som tidigare i säsongsöppningen och första slutar 4-1 till AIK.

Jakten på reducering

Det går nog att förutsätta att Freddan eldat på grabbarna i pausen för att få igång maskineriet inför andra. Perioden börjar dock inte med någon extrem fart, och bäst läge har AIK efter 1.40 där Brattström gör en kolossal räddning! Det är en passning genom slottet där AIK-spelare drar ett direktskott. Brattströms storlek och kvickhet är dock triumferande och sidledsförflyttningen räddar ytterligare ett AIK mål. Timrå får sen en bra sekvens där förstakedjan hittar fina spelvägar. Men studsarna vill inte riktigt med och det riktigt offensiva trycket uteblir. AIK får en utvisning efter 8 minuter för high sticking och hög tid för ett Timråmål. Powerplayet är bättre än i första perioden men fortfarande inga mål. Bäst läge har Lööke som resultatet till trots gör en riktigt bra match. Det är ett direktskott långt ute vid ena tekningscirkeln men skottet sitter tyvärr i magen på Hedlund.

Efter detta powerplay är det Timrå som försöker anfalla och ett AIK som försvarar disciplinerat. Stockholmarna spelar smart och stör Timrå i mittzon. Det är mycket sarg ut från AIKs defensiva zon och Timrå lyckas inte hitta spelvägar till de farliga lägen som krävs för att göra mål på Hedlund. Bäst läge i slutet av perioden har Ohlsson som är blixtsnabb när han skrinnar förbi en AIK back och är fri. Han fälls på vägen fram till mål och många tror nog att straff ska tilldömas. Domarna bedömer det dock som att han inte har kontroll på pucken och det blir en trippingutvisning för AIK. Inte heller detta powerplay får Timrå någon utdelning och de hinner till och med få ytterligare en chans i denna spelform innan perioden är slut, men det vill sig inte. Perioden blir mållös och 4-1 till AIK inför tredje.

Allt eller inget

Det behövdes ett tidigt Timråmål för att det skulle bli match av denna tillställning, och det skulle det bli. Efter 27 sekunder står Albin Lundin för en soloprestation där han bryter in framför mål och lägger kyligt en backhand upp i nättaket bakom AIK-keepen. Ställning 2-4 och nu väntades en Timråvåg av serieledarrang. Timrå får också ett enorm tryck och det syns att målet gett dem spelglädjen som framförallt saknades i första period. Det blir också sånär mål efter 1.40 spelad när Dahlén stjäl pucken i offensiv zon. Han drar iväg ett dragskott som Hedlund räddar med plocken, men det är så hårt att han släpper retur. Dahlén följer upp returen men pucken dansar retsamt över bladet när han ska slå den över mållinjen. AIK klarar sig med nöd och näppe. AIK verkar skärrade efter Timrås start och med 5 minuter spelade har de knappt varit upp i anfallszon. Ohlsson kommer i denna sekvens fram till ett riktigt bra läge han med när han bryter in på kassen, men kommer lite för nära mål för att få till avslutet. AIK lyckas lugna ner tempot lite och när nästan halva perioden är spelad blir det lite mer hafsig hockey. Detta passar AIK mer och de får också ett jätteläge när en passning in i slottet ger en frispelad AIK-spelare en ypperlig möjlighet att göra 5-2, men skottet går utanför.

Timrå drar på sig en utvisning när man jagar ytterligare en reducering och matchen är inte alls där man vill ha den. Dock gör man ett mycket bra boxplay där de har full kontroll på spelet. När Timrå blir fulltaliga har vi en kortare sekvens av slarv från bägge lag, men Timrå hittar tillbaka till disciplinen och kan inleda slutforceringen. Reduceringen hänger i luften och med 3.58 kvar kommer det så viktiga målet. Dahlén har först ett jätteläge som inte riktigt vill hitta in, men pucken snappas återigen upp av hungriga Timrålirare och pucken landar återigen hos en hårt arbetande Dahlén. Ett distinkt skott i vid bortre stolpen ger oss ett 3-4 mål och nu ångar Timrå av självförtroende. Timrå för helt och hållet spelet i slutminuterna, och det är nog många som tar ut vändningen i förskott när Albin Lundin får ett superläge efter AIK-slarv på blålinjen. Lööke snappar upp pucken och serverar en framstormande Lundin som snärtar iväg ett skott som Hedlund lyckas rädda i liggande position och pucken dansar retsamt över buren. Timrå tar ut målvakten och har en nervkittlande forcering under matchens sista minut. AIK lyckas dock hålla undan och bryter Timrås segersvit när slutresultatet blir 4-3 till stockholmarna.

Det ska mycket till ifall ett lag går obesegrade en hel säsong. AIK visade att Timrå är mänskliga. Vi är fortfarande i serietopp och upphämtningen visar ändå på den kvalité laget besitter. Nu tar vi nya tag mot Västerås i hemmaborgen på onsdag den 9e oktober. Ses där!