Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Åttonde segern på nio matcher

12 oktober 2019 20:50
Efter match

I Västervik började matchen något långsamt och vägde över till fördel Västervik. Men Timrå visade vilja och moral och kom igen. De kvitterade och tog ledningen innan ett sent kvitteringsmål gav oss en förlängning där Timrå säkrade åttonde segern på nio spelade matcher.


Fartlös inledning

Första perioden börjar väldigt avvaktande och farten som man önskar att Timrå kan elda igång med syns inte alls. Första läget har dock Timrå när pucken hittar in till en fint positionerad Ohlsson som lastar iväg ett direktskott efter 1 minut in perioden. Den hittar dessvärre inte in i nät. Tempot fortsätter efter detta att vara lågt, och det passar nog Västervik bättre. Timrå trycker inte igång på samma sätt som vi sett att de kan och spelet är väldigt tafatt. Efter 4 minuter spelade är det faktiskt Timrå som etablerar den första offensiva pressen, trots fint spel får man inga klara målchanser. En snabb omställning för Västervik ger dem dock ett bra läge och Nyström hittar en fin passning genom slottet och en mer eller mindre fri Västerviksforward får till ett direktskott. Brattström gör sig riktigt stor och gör en fin insats för att hålla ställningen till 0-0. Västervik börjar här vara de som tar över den offensiva pressen och trycker kvar pucken i Timrås defensiva zon, och det ger utdelning. C:a 9 minuter in i perioden avlossar Västerviks backar 2 skott som fastnar på täckande Timråforwards, men det tredje skottet smiter mellan och fladdrar in bakom Brattström. 1-0 till Västervik.

Det är Västerviks dragskott från backposition som som skapar deras farliga lägen och 10.30 in i perioden har man ett nytt sådant läge, men denna gång styrs pucken framför mål och Brattström är med blixtsnabbt med benskyddet och räddar. Timrå hittar lite offensiv kraft med 7 minuter kvar av perioden genom firma Dahlén-Lundin-Lööke, och trycker kvar pucken offensivt. Precis innan powerbreaket har man en bra sekvens och en farlig styrning ger sånär en kvittering. Några ytterligare minuter in i perioden är samma formation framme och efter passningsspel med små marginaler hittar pucken fram till Carlsson som bränner av ett stenhårt slagskott från backposition men pucken går utanför och sekvensen blåses av för spel med hög klubba. Det är Timrå som fortsätter stå för de farliga anfallen perioden ut och närmast kvittering är dem också med 2.38 kvar av perioden när Lööke efter en omställning lägger en fin flip-pass snett inåt bakåt som Dahlén snappar upp. Jonathan drar iväg ett dragskott som på förhand ser ut att vara ämnad för krysset, men pucken smiter över. Västervik har väldigt lite offensivt i slutet av första, men lyckas störa Timrå så pass bra att även dem inte kommer till några farligheter. Perioden slutar 1-0 till hemmalaget.

Jakt på kvittering

Timrå inleder intensivt och knappt 2 minuter in i perioden drar Timrå en passning över hela planen där 3 framstormande forwards bildar ett livsfarligt läge när pucken landar hos Dahlén som har tid och sikt att få iväg ett bra skott, men Västerviks keeper är bra med. Kort efter får även Brattström i Timrås mål visa kvalité när han stabilt håller ett frilägesskott från Västervik. Timrå visar dock att man tänker fortsätta vara offensiva och bildar målmedvetet fina anfallschanser. C:a 5 minuter in i perioden ger det också utdelning. Ohlsson står för ett mycket fint förarbete när han pressar sig in i anfallszon. Pucken hittar fram till Söderberg som från backposition kliniskt nyper dit pucken med ett handledsskott och 1-1 på tavlan. Timrå börjar ta över efter detta mål och kommer in i offensiv zon med lättsamhet. Deras momentum avbryts rätt abrupt när målskytten Söderberg visas ut 7 minuter in i perioden. Powerplayspelet blir ingen solskenshistoria för Västerviks del och Timrå spelar av det numerära underläget ganska lätt. Efter utvisningen är det böljande spel med Hawaii-tendenser och lagen turas om att anfalla. När halva perioden är spelad får Västervik ett bra läge men Lindholm i Timrå spelar uppoffrande och står för en täckning i slutspelsklass, och skottet når aldrig fram till mål.

Det är fysiskt spel i andra halvan perioden och mycket av spelet låses upp längs sargerna. Timrå börjar här tappa sin offensiva intensitet och Västervik står för anfallsvågorna. De kommer dock inte till några farliga lägen och lagen håller ställningarna. Ohlsson har en riktigt akrobatisk aktion när han snurrandes dansar in i offensiv zon, duktigt uppvaktad. Han får iväg en droppass som inte tas hand om men Sebastian tar hand om sin egen retur och drar iväg ett skott som efter den uppvisningen förtjänade att gå in. Dessvärre blir så inte fallet. Det dröjer 17 minuter in i perioden innan något extraordinärt händer, och det är Timrå som står för det. Lundin släpper en flippass med backhand som Westerlund tar hand om och skottet sitter som en smäck! 2-1 till Timrå med 3 minuter kvar att spela. Västervik försöker få till en kvittering i slutet av andra och kommer också långt ner i Timråzon. Avslutet de får till nyper Brattström med plockhandsken och Timrå i förarsätet inför tredje.

Mot 3 poäng

Känslan är att Västervik vill komma ut och chocka Timrå något då man är ettriga i starten av tredje. De nyper sig fast lite i inledningsminuterna, och med hjälp av lite nonchalant defensivt spel av Timrå får de också några bra chanser. Timrå försöker gå på några anfall men mest anmärkningsvärt är att ett Timråanfall bildar en kontring för Västervik där en passning genom slottet återigen håller på att ge dem ett mål. Både backar och Brattström är stabila i denna sekvens och inget mål. Timrå får en utvisning i detta skeende och ett bra kvitteringsläge för Västervik. Men Timrå står återigen upp bra i boxplay och de farligaste lägena är Timrås kontringar. Västervik letar kvitteringsforcering och har någorlunda bra fart i sina uppspel. Timrå saknar sin offensiva vilja när halva perioden är spelad och ser mest ut att mest vilja hålla sin ledning, och det gör man väldigt bra. De är till och med så kyliga att de får med sig en utvisning med 9.30 kvar. Dock är powerplayspelet inget likt det vi sett hittills under säsongen och inget anfall etableras. I ledning ska man dock inte spotta på två avspelade minuter och snabbt efter Västervik är fulltaliga drar de på sig ytterligare en utvisning när klockan visar 6.14 kvar. Detta PP är bättre och både etableringsfasen och lägena finns. Inget mål tillfaller trots detta.

I slutskedet kämpar Västervik för att få ett sluttryck. Timrå känns stabila och segern känns aldrig riktigt hotad. Västervik tar en timeout med 2.50 kvar och tar i samma skede ut målvakten. Timrå har några lägen att avgöra i öppen bur men har otur med de sista studsarna. Västervik får lite tryck i periodens sista minut och när Timrå har ett bra läge att rensa pucken stannar den snöpligt kvar i Timråzonen. Ett direktskott från Västervik räddas av en skymd Brattström, men returen blir för övermäktig och 2-2 är ett faktum med 48 sekunder kvar. Timrå är nära att ta ledningen igen i slutsekunderna men resultatet står sig och förlängning väntar.

Förlängning

Övertiden hinner knappt börja innan Västervik drar på sig en utvisning 22 sekunder in. Kokhett läge för Timrå att avgöra. Timrå har monstruöst tryck i 4 mot 3 spelet och efter lite mer än halva utvisningen kan man också avgöra matchen när Dahlén drar en fejkad skottpassning som Lundin bara behöver sätta bladet till. Timrå tar 2 poäng och visar att även de snöpliga målen i slutskedet går att återhämta sig ifrån bara man har viljan och skickligheten!

Nästa match är mot Almtuna onsdag den 16e oktober på hemmaplan. Tack till alla som hejade fram oss denna lördagskväll. Vi ses i NHK Arena på onsdag!