Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Mora
MIK

Sen kvittering bäddade för fjärde raka vinsten

22 november 2019 22:00
Efter match

Timrå tog emot Mora under fredagskvällen med tre raka vinster i bagaget. Man gick upp i ledning i tredje perioden, men Mora kom tillbaka och satte Timrå på prov. Det krävdes förlängning innan fjärde raka vinsten kunde inkasseras.


Svajigt spel

Mora inleder perioden bäst och trampar igång med fart från första nedsläpp. Brattström är den som får sätta ned foten efter 1.10 spelad när han gör en rejäl plockhandskräddning. När vi närmar oss 2 minuter spelad uppstår en väldigt märklig situation i Moras försvarszon. Moraspelarna slutar spela för att de uppfattar att pucken är uppe i skyddsnätet bakom mål. Domarna blåser dock inte av och Timrå tar vara på pucken något förvånade, och passar in framför mål där ett jätteläge uppstår! Bakala räddar pucken till trots, och det hade nog blivit en granskning på situationen ifall mål uppstått. Timrå börjar efter detta etablera karaktär och vad gäller offensiv anfallstid börjar man här ta över något. Det blir också ett par lägen när vi närmar oss periodens mitt, där framförallt nervkittlande dragskott från slottet är de som är farligast.

Mora kontrar dock med en kavalkad av chanser när Harris kommer fri två gånger om inom en minut, men Brattström står för riktigt bra ingripanden. Timråmålisen får återigen visa sin skicklighet när han direkt efteråt räddar ett skott från slottet med högerarmen. Spelet böljar en del fram och tillbaka efter detta men Mora får ett powerplayläge när 6.30 återstår och får således ett jätteläge att sätta sig i förarsätet i matchen. Bästa läget i denna spelform kommer från backposition när Brattström återigen får slänga upp sin vassa plockhandske och mota ett tungt slagskott. Timrå klarar av underläget och i slutskedet är det inga lag som vill satsa defensivt. Det blir en Hawaiisituation där båda målvakterna får motta lite av vartannat läge. Mora avslutar med en riktigt farlig situation när man kommer 2 mot 1 och sånär får fram pucken till ett friläge, men Jeremy Boyce gör ett hästjobb i backchecken och avvärjer ett potentiellt mål. 0-0 efter första.

Målen trillar in

Mora öppnar återigen bäst och det tar endast en minut innan det ger utdelning. Det är ett backskott som en skymd Brattström lämnar retur på, och forna Timråspelaren Johan Persson snappar upp pucken och trycker dit ledningspucken. Ledningen varar dock endast i 15 sekunder. Jens Lööke tar vara på slarv bland Moraspelarna och får med sig en puck vid offensiv blå, nästan fri med Bakala i Moramålet trycker han mycket distinkt dit pucken för 1-1. Matchen hoppar in i första periodens anda efter målen, och lagen kör korta anfall och tar snabba avslut. När matchen närmar sig sin mitt får Mora ett jätteläge där Brattström räddar nätt med tån, och även räddar returen. Snabbt efter kontrar Timrå och pucken landar hos Kaijser som med ryggen mot mål nästan får in den i öppen bur, men Morabacken agerar extramålis och räddar med sitt benskydd.

Timrå åker på en utvisning när 11 minuter är spelade. Mora står för ett vasst PP. Pucken går snabbt mellan spelarna och de söker gärna direktskotten där de är duktiga på att hitta ytor. De har även ett jätteläge när pucken kommer fram någon meter utanför Brattströms målgård, och ett direktskott som förmodligen var ämnad för nätet stoppas utav samme Brattström. Mora får istället en utvisning när 7 minuter återstår av perioden. Matchens kanske mest nervkittlande situation uppstår efter halva PP-spelet. Hardegård håller inne ett backskott, och drar iväg pucken med sån fart att kameran knappt hänger med. Många ställer sig frågande var pucken tar vägen, och det tar nästan 4 minuter innan nästa avblåsning, där domarna kan konstatera att den går i ribban efter videogranskning. Matchens sista minuter är det Timrå som parkerar i offensiv zon, och med 30 sekunder kvar är Nässén riktigt nära att ge Timrå ledningen. Men perioden slutar 1-1 och lika inför tredje.

Nervkittlande slutminuter

Timrå öppnar, till skillnad från de andra två perioderna, bäst och efter 1.22 tar man också ledningen. Jens Lööke gör sitt andra för kvällen när han är framme och styr pucken in bakom Bakala. Mora vill dock inte vara sämre än Timrås snabba kvittering i andra och när 3 minuter gått kvitterar de genom Brant Harris, när han drar ett handledsskott långt ute från vänsterkanten. Timrå hinner knappt reagera innan nästa mål kommer. 50 sekunder efter kvitteringen kommer Mora in i Timrås försvarszon igen, och det blir mål från till synes ingenting, men Philip Nybergs skott från blå lurar både Timråspelare och Brattström. Ledning för Mora, och en chock för Timrå när 4 minuter är spelade.

Timrå kontrar inte riktigt med någon substans, och det tar ett tag innan man får kontroll på sitt spel. När de väl får det börjar en forcering som ska visa att man verkligen vill ha med sig poäng i matchen. De arbetar sig envist in i offensiv zon och när Westerlund kommer fri i slottet efter 6.30 sitter skottet tyvärr i magen på Bakala. Timrå tar över mer och mer och när vi nått 9 minuter spelade har Mora inte lämnat sin försvarszon på ett tag. Det mesta handlar om Timrå här och Mora visar ingen tillstymmelse till att vilja gå på anfall utan försvarar envist sin ledning. Timrås forcering är nära att ge resultat när 8 minuter återstår då Dahlén gör en mycket fin uppåkning och mer eller mindre kommer fri, men Bakala gör ytterligare en vass räddning när han styr pucken med plockhanden. Timrå får ett powerplat när 7.47 återstår, och spelet visar återigen att man ämnar lämna matchen med poäng. Det är också otroligt nära när Dahlén hittar en fri Lööke genom slottet, men Bakala gör en grym sidledsförflyttning och räddar pucken. Sista minuterna handlar endast om Timrås måljakt, och de tar en timeout med 2.30 kvar, där de också passar på att rycka Brattström. De parkerar anfallsbussen bastant och med 59 sekunder kvar kommer utdelningen. Jonathan Dahlén tar hand om sin egen retur efter lite tumult, och vi har 3-3 på tavlan! Timrå får med sig en utvisning innan perioden är slut, men det hinns inte göras något mål och förlängning väntar.

Förlängning

Timrå inleder med en man mer, men de får inte ordning på spelet riktigt och Mora spelar distinkt med en man mindre. När Mora blir fulltaliga tar det inte lång tid innan de drar på sig en utvisning till. Detta överläge för Timrå börjar taffligt och slarvigt, och Mora står upp mycket bra med 3 man. Men Timrå ställer upp i anfallszon med minuten kvar av utvisningen. Dahlén når Hardegård, som förlänger till Lööke som i sin tur drar till direkt. Skottet är så hårt att det förmodligen hördes till Örnsköldsvik när den går ribba in. Timrå vänder matchen och inkasserar sin fjärde raka seger, där det ska noteras att Jens Lööke står för ett hattrick!

Timrå visar återigen en extrem styrka när man orkar komma tillbaka och vinna, trots två snöpliga mål. Timrå förlänger sin vinstsvit och får visa sig mänskliga när Mora står upp för bra motstånd. Redan på söndag tar vi emot Karlskoga i NHK för en toppdrabbning, hoppas vi ses där!