Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Timrå
TIK

Revansch i Skåne

1 december 2019 17:25
Efter match

Timrå kom till kvällens match med ett skadeskjutet lag men man hade en revansch att utkräva från senaste matchen lagen emellan. Tidigt såg det tungt ut men Timrå kom tillbaka, tog ledningen, höll emot en riktig forcering och utökade innan matchen var slut!


Jämn inledning av matchen

Matchen inleds i en hög intensitet och fart där Timrå är det bättre laget. Man håller i pucken och styr spelet men har svårt att skapa några riktigt lägen trots puckinnehavet. Det hänger dock ett mål i luften men det är inte Timrå som gör det. Kristianstad fångar upp pucken och transporterar den hela vägen fram till Timrås mål där man rundar målburen och lyckas efter lite om och men slänga pucken förbi Adam Ohre. Målet granskades men dömdes till slut mål nästan fem minuter in i matchen.

Efter att spelet fortgått där matchen har varit jämn mellan lagen i ett par minuter är det med 11 minuter kvar av första perioden dags för matchens första powerplay och det är Timrå som får spela med en man mer i två minuter. Timrå inleder snabbt med att sätta hårt press på Kristianstad vilket även slutar med att en Kristianstadspelare blir liggandes efter att ha blockerat ett skott. Han kan dock resa sig och åka ut till båset av egen maskin. Därefter fortsätter Timrå att lägga ett hårt tryck mot målet vilket slutar med att Tobias Lindberg kvitterar till 1-1 efter 10:24 minuter spelade!

Timrå hittar en rejäl energi efter målet och spelar ungefär som man inledde. Snabbt, intensivt och styrande. Man skapar ett gäng bra chanser under en längre tid. Vi får inga mål ännu men tillslut blir Fredrik Lindblom i Kristianstad tvingat till att ta en interferenceutvisning. Nytt powerplay för Timrå!

Det blir inte lika roligt resultat denna gång. Man håller sig stundtals i offensiv zon men det där fina spelet som vi kan spela klickade inte riktigt denna gång. Pucken gick mest runt utan att skapa några ordentliga lägen. Kristianstad lyckas döda denna utvisning och med det börjar även matchuret närma sig periodpaus.

Dock är inte Kristianstad sugna på att spela av perioden utan lägger på ett rejält tryck i Timrås zon under den sista minuten och är även ganska nära på att gå upp i ledning igen. Istället så drar Emil Berglund på sig en trippingutvisning vilket innebär att Kristianstad får avsluta perioden i powerplay, där man är ytterst nära på att göra ett mål dessutom, och även inleda den andra perioden i powerplay.

Timrå går upp i ledning

Kristianstad inleder perioden i powerplay men Timrå håller emot bra och klarar av sitt boxplay utan några större problem. Därefter blir det ett ställningskrig utan att någon riktigt tar kommandot i ett par minuter.

Ju närmare vi kommer mitten av perioden så börjar Timrå ta kommandot över matchen och ett mål för Timrå hänger länge i luften. Man kontrollerar pucken och cementerar sig stundtals i offensiv zon där man radar upp ett par målchanser i en lång spelsekvens utan avblåsning. Det leder även till en fantastisk spelsekvens som avslutas med att Albin Lundin slänger iväg en perfekt pass till Gustav Nielsen som enkelt kan lägga pucken i Kristianstads mål! 1-2 till Timrå efter halva matchen.

Direkt efter nedsläpp drar Kristianstads Amil Krupic på sig en trippingutvisning vilket innebär ett nytt powerplay för Timrå IK. Men även denna gång har man lite svårt att få till ett bra spel i offensiv zon.

Kristianstad försvarar sig bra och ger inte Timrå några ytor under de två minuterna man spelat i numerärt underläge. Inga mål denna gång.

Efter det hittar Kristianstad tillbaka till matchen och sätter press på Timrå under ett par minuter. Vid ett tillfälle kommer man nästa fri mot Ohre i målet men han är snabb ut för att möta pucken och skickar iväg den innan det hinner bli riktigt farligt. Det blir återigen ett ställningskrig mot slutet av perioden men båda lagen tar ut varandra och vi går till periodvila med en 1-2 ledning till Timrå!

Timrå håller ut och utökar

Timrå inleder den tredje perioden riktigt starkt och ligger nära en utökning både en och två gånger inom loppet av någon minut. Efter att Kristianstad fått stå emot ett enormt tryck i ett par minuter är det Timrås tur att försvara sig. Kristianstad tar över kommandot fyra minuter in i perioden och maler på med skott och chanser men Adam Ohre gör ett par snygga räddningar får att hålla kvar Timrå i ledning!

Timrå hittar tillbaka till matchen och jämnar ut matchbilden. Istället för en dominant par så får vi se ett ställningskrig utan någon riktig vinnare. Men när man närmar sig halvperiod så får vi se periodens första utvisning. Det är Timrås Leon Lerebäck som får åka och sätta sig efter en fasthållning. Kristianstad får en möjlighet att kvittera i matchen nu. Kristianstad kör på stenhårt för just den där kvitteringen. Backarna i Timrå och Ohre i målet får jobba rejält för att inte släppa in en kvittering och man gör det riktigt bra också. Men med tolv sekunder kvar av Lerebäcks utvisning blir det extra tungt. Morten Madsen åker ut för en tripping och man får spela med två man mindre än Kristianstad i tolv sekunder.

Man vinner tekningen och dödar lätt dom tolv sekunderna och Lerebäck får kliva ut på isen igen men man är fortsatt i numerärt underläge i nästan två minuter till. Kristianstad fortsätter på samma spår som i den första utvisningen och lägger på en rejäl press på Timrå men man offrar sig och kämpar nästan tills man storknar för att döda den utvisningen också. Riktigt bra jobbat i nästan fyra minuters numerärt underläge!

Kristianstad fortsätter dock att mala på för ett kvitteringsmål och i långa stunder känns det som att målet är på gång. Det är en hel del skott och målchanser mot Ohre. Men Timrå håller emot och lyckas dessutom hitta balansen i sitt spel igen med fem minuter kvar av perioden. Stundtals ligger man på för en utökning.

Men målen uteblir från båda hållen. Med två och en halv minut kvar av perioden plockar Kristianstad sin målvakt för spel sex mot fem i ett sista försök att kvittera. Istället tar det inte många sekunder innan Albin Lundin fångar upp pucken i mittzon och slänger iväg pucken in i det öppna målet. Det händer inte mycket mer efter det utan vi konstaterar att Timrå vinner med 1-3 efter framförallt en riktig monsterinstas av Adam Ohre!

Nästa match spelas på tisdag då vi gästar Norrköping och Vita Hästen innan vi sedan vänder hem till Timrå på fredag för att ta emot Södertälje SK i NHK Arena. Säkra din plats till matchen på tik.ebiljett.nu