Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Södertälje
SSK

Mardrömsstarten vändes med målkavalkad

6 december 2019 22:09
efter match

Efter två raka bortasegrar mot Kristianstad (1-3) och Vita Hästen (1-2) så var det tillbaka till NHK Arena och möte med Södertälje som väntade.

Timrå vann kvällens möte med hela 6-3 trots ett tidigt 0-2 underläge.

Återigen så visade Medelpadingarna att man inte ska ge Timrå lägen i numerärt överläge efter hela 4 mål i spelformen idag.


Sprakande inledning av matchen

Timrå kommer ut i matchen stekhett och producerar första farliga chansen efter 30 sekunder, ett direktskott som Pogge i Södertälje målet räddar utan att veta om det. Trots den pigga starten så är det ändå gästerna som får den bästa starten. Efter 2 minuter så gör dem 0-1 och ytterligare 2 minuter senare så kommer även 0-2. Starten blev mörk trots den pigga starten alltså och Freddan tar en tidig time-out. Efter lite fram och tillbaka spel efter time-outen så börjar Timrå etablera lite spel och bringar fram farliga chanser halvvägs in i perioden och Södertälje börjar ta på sig utvisningar. Efter 12 minuter så får Timrå sitt första powerplay och utnyttjar detta direkt, Lööke hittar Dahlén över centrallinjen och efter en sväng i zonen så drar han en projektil upp i krysset bakom Pogge och reduceringen var inne. En minut efter målet kommer nästa PP och lika distinkt skulle det vara då. Dahlén drar iväg ett skott som Pogge räddar men lyckas inte hålla, istället står en helt öppen Tobias Lindberg fri bakom ryggen på målvakten och skyflar in kvitteringen efter 16 minuter. Det var inte slut där utan Timrå skulle också lyckas vända på perioden. I den 18e minuten så driver återigen Dahlén upp pucken och hittar Albin Lundin som utan misstag gör en dragning och lägger in ledningspucken. Timrå vänder alltså 0-2 till 3-2 på knappa 5 minuter och det resultatet står sig perioden ut.

Målen från första blev utvisningar i andra

Efter målkavalkaden i första så kanske den andra inte går till historieböckerna som den mest intressanta. Om det var målen som stod i fokus i den första så var det 10-12 i utvisningsminuter i den andra som stod i fokus. Trots det så var det inte snålt med chanser. Timrå hade utan tvekan periodens 2 hetaste chanser och först var det Sebastian Ohlsson som i sin vana trogen hittar en öppning i numerärt underläge. Han bryter ett Södertäljeuppspel och får helt fritt mot Justin Pogge. Skottet blev däremot misslyckat och Pogge gick segrande ur den striden. Nästa stora läge kom efter ca 15 minuter då Timrå fick ett 5-mot-3 spel i nästan en full minut. Jonathan Dahlén som verkligen var på spelhumör i dagens match hittar en yta längst den förlängda mållinjen, spelar en strålande macka över mot Jens Lööke som står helt öppen vid bortre stolpen men får ingen träff på pucken. Perioden slutade alltså mållös men chanserna övervägde till Timrå.

Fortsatt dominans i övertalsspelet

När man talar om 2019/2020 års Timrå så kommer man verkligen komma ihåg den dominans laget har i powerplay. Timrå snittade 1 mål på 4 försök inför dagens match och man visade verkligen varför idag. 4 mål av 6 kom i spelformen. Inledningen på den tredje perioden var verkligen Södertäljes, de pressade tillbaka oss men när vi vinner puck efter 2 minuter så får vi också första läget i PP i perioden. Även denna gången levererade Timrå, Westerlund skjuter mot mål och efter en retur så stöter Morten Madsen in 4-2 mellan benen på Pogge. Även 5-2 skulle komma i powerplay, efter vackert passningsspel först Dahlén till Lööke vidare till Lundin och in framför mål så står Sebastian Hartmann där med helt öppet mål och utökar Timrås ledning. Efter de två snabba målen så är det en ganska bekväm tillställning för hemmalaget, efter lite utvisningar mot Timrå så kommer Södertälje med en reducering, även den i powerplay för gästerna. Södertälje gör ett sista försök efter reduceringen genom att plocka ut målvakten med 1,5 minut kvar men då kliver kaptenen Emil Berglund fram och sätter slutresultatet 6-3 i öppen kasse.

Vi vill tacka alla som kom och hejade fram oss till seger i dagens match och hoppas att ni kommer till nästa hemmamatch som är om en vecka. Fredagen den 13:e december möter vi Karlskrona HK i NHK Arena, varmt välkomna då