Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Timrå
TIK

Irriterad tillställning när Timrå föll i förlängning

18 december 2019 21:28
Efter match

Kvällens toppmatch mellan Karlskoga och Timrå lämnade på förhand en känsla att den skulle innehålla hockey av högsta kvalité. Det blev också en känslosam och fartfylld match med mycket mål, och två lag som kämpade ursinnigt i 60 minuter. Förlängning fick avgöra matchen där hemmalaget gick vinnande ur bataljen.


Timrå går upp i ledning

Matchen hinner knappt börja innan Timrå får en jättechans via Albin Lundin, han frispelas framför Juel och får sikta in sig men hemmamålisen gör en bra räddning. Karlskoga vill inte vara sämre utan kommer endast en halvminut senare till ett liknande läge och Brattström får också visa färg när han läser dragningen och även räddar de två returerna som uppstår. Det märks att det är två högpresterande lag i inledningen då anfallen är fartfyllda och varierande. När Timrå får matchens första powerplay hinner de knappt ställa upp formationen innan det är millimeter från mål när ett backskott tar klockrent i stolpen. Inte ens minuten har heller gått av detta överläge när nästa superläge kommer. Lundin frispelas genom en mycket skicklig passning över hela offensiva zon men dragningen lurar inte Juel som liggande position styr bort både pucken och målburen i sin förflyttning. Karlskoga löser sitt underläge trots att Timrå har ett riktigt bra spel, men i ganska kort anslutning till 5 mot 5 spelet får de ge sig vika. Pucken blir kvar i Karlskogas defensiva zon och Jonathan Dahlén hittar fram till Albin Lundin som får tid på sig att sikta och stänker in skottet till höger om Juel i målet. 1-0 till Timrå efter drygt 8 minuter.

Karlskoga repar sig efter målet och kommer till ett par bra chanser. En sekvens är det riktigt tumult framför Brattström men bortalaget löser situationen. Dock får Karlskoga med sig ett powerplay när 12 minuter är spelade och det är nog något som inte passar Timrå för tillfället. Powerplayspelet blir aldrig något riktigt hot för Timrå som endast behöver värja något skott under dessa 2 minuter. När Timrå bli fulltaliga kommer man istället till en livsfarlig vändning när boxplaykungen Sebastian Ohlsson använder sin speed. Han försöker passa Morten Madsen som är fri på högerkanten men pucken studsar lite oturligt och Madsen får avsluta i ett lite svårt läge, men pucken är ändå retsamt nära att hitta in. I periodens slut avtar anfallsviljan lite i båda lagen och framförallt Timrå tar taktiska byten när man äger pucken istället för att ånga på offensivt. Det hinner ändå bli ett farligt läge till innan perioden är över. Karlskoga får fast pucken i Timrås zon efter lite slarvigt spel, och pucken hittar in framför mål där en framstormande Karlskogaspelare drar till direkt, men Brattström är lika tät som han varit under hela perioden och håller resultatet 1-0 till Timrå.

Målfest i andra

Timrå kommer ut i perioden med eld under skridskorna. De trycker sig direkt in i offensiv zon och spelar med fart och finess. Karlskoga blir lite tagna av denna start och får kämpa för varenda meter när Timrå pushar på. Denna kavalkad kommer också ge utdelning när Dahlén visar varför han just nu är Hockeyallsvenskans hetaste spelare. Efter en mycket fin uppåkning av Jonte skrinnar han runt kassen och är otroligt nära att sätta den via köksvägen, men pucken letar sig till andra sidan av Juel istället där Lundin står placerad och sätter 2-0 för Timrå! Även efter målet har Timrå spelövertaget och det ser nattsvart ut för Karlskoga när Timrå trampar runt med ett självförtroende av högsta kaliber. Men en snöplig utvisning i denna offensiva sekvens gör att Timrå får ett numerärt underläge som ska visa sig vara ödesdigert. Karlskoga gör först 1-2 i detta överläge när pucken styrs framför Brattström och retsamt glider in i mål. Bara 43 sekunder efter detta gör Karlskoga även 2-2 när Mikael Eriksson snurrar runt i offensiv zon och drar iväg ett skott som Brattström inte ser. Mardrömsminut för Timrå.

Tempot sjunker lite efter denna kalldusch och lagen anfaller sporadiskt utan att etablera några längre anfall. Det dröjer tills 11.20 innan något nämnvärt händer, och då är det Timrå som drar på sig en utvisning och ger således Karlskoga en chans att gå upp i ledning för första gången i matchen. Detta powerplayspel är inte lika övertygande som det innan och Timrå löser det utan allt för stora problem. Timrå får lite blodad tand när man är lika många spelare på isen och hittar tillbaka till sin anfallspress man hade i början av perioden. Det blir också en avvaktande utvisning för Karlskoga när Timrå krigar på längs sargerna, men det överläget ska inte Timrå behöva utnyttja. Med 6 spelare mot 5 har man en lång sekvens med pucköverlappning och pucken hamnar till slut hos Emil Berglund som glider in mot slottet och trycker dit 3-2 till Timrå när 4 minuter återstår av perioden. Det blir irriterat efter detta då båda lagen verkar ha synpunkter på domarna, och denna känsloutveckling gör att Karlskoga drar på sig ytterligare en utvisning när en offensiv slashing tar vid. Timrå har ett bra powerplay i periodens slut men lyckas inte få in pucken. Uddamålsledning för Timrå inför tredje.

Känslosam och irriterad avslutning

Period 3 öppnar lika irriterat som andra avslutades. Det är två tidiga sekvenser som retar upp både publik och spelare i Karlskoga, men den andra sekvensen ska resultera i en utvisning för Timrå och powerplay för Karlskoga. Ingen imponerande start av Karlskoga i överläget men i en rensningssekvens åker Sebastian Ohlsson på ytterligare en utvisning för Timrå och således spel 5 mot 3 för Karlskoga. Timrå hinner precis avverka den första utvisningen när Karlskoga kvitterar än en gång efter ett stenhårt slagskott. Det är ett taget Timrå som återigen ska vända blad från ett jobbigt baklängesmål. Karlskoga får fart under skridskorna och står för flygande anfall mot ett nu defensivt Timrå. Mycket nära en Karlskogaledning med när vi spelat 6 minuter då skottet tar klockrent i stolpen. Det blir än mer irriterat i perioden när fysiken trappas upp. Madsen åker på en riktigt otäck tackling när vi nästan spelat 10 minuter och detta gör Timrå förbaskat som går på några hårda anfall. Det är ett välbehövligt powerbreak som kommer efter drygt halva perioden när båda lagen behöver lugna ner känslorna lite och samla ihop sitt spel.

Det är svårt att säga om några känslor hinner kylas av för det är nu bråkigt vid varenda avblåsning. Detta kulminerar också i en utvisning för Karlskoga när 7 minuter återstår efter en hård tackling mot ansiktet på Hartmann. Powerplayspelet är dessvärre inget att hänga i granen och Karlskoga klarar detta underläge galant. Efter utvisningen visar Timrå mycket av viljan de skulle behövt i överläget och det är nära att Boyce bryter in framför Juel och gör 3-4, men hemmamålisen är tät. Timrå tar över i detta slutskede och visar att man vill ha initiativet. Dock får Karlskoga ett uppsving, vilket också vittnar om vilken böljande drabbning det är. Där får Brattström kliva fram och gör en drömräddning när han räddar ett direktskott från ett solklart mål med 2.5 minuter kvar. Det blir också nervöst i matchens slutsekunder när Timrå åker på en utvisning när 20 sekunder återstår. Ett par nervkittlande sekunder där pucken viner om Brattström avverkas innan perioden är slut och förlängning väntar.

Förlängning

Det hinner inte gå mycket av förlängningen innan hemmalaget avgör i spel 4 mot 3. Efter 44 sekunder når pucken Fredrik Forsberg som drar iväg en projektil bakom en chanslös Brattström. 4-3 blev slutresultat och Timrå tar med sig 1 poäng från Karlskoga.

Hockeyn är brutal ibland och med Timråögon hade man nog velat lämna en sådan match med fler poäng. Det är bara att vända blad och ta nya tag inför fredagens stekheta derby mot Modo i NHK Arena. Hoppas vi ses där!