Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västervik
VVIK

Timrå tillbaka på vinnande spår

7 januari 2020 21:25

Efter övertidsförlusten i fredags mot Västerås så väntade ny hemmamatch mot Västervik.

Ett Västervik som Timrå ännu inte förlorat mot under säsongen.

Inte heller denna gången utan Timrå går segrande ur matchen med 5 mål mot 1.


Intensiv matchinledning av Timrå som jämnas ut efter stark avslutning av gästerna.

Det var ett Timrå som kom ut till matchen med ett högt och intensivt tempo och skapade press mot gästande mål nästan direkt från första pucksläpp. Men gästernas målvakt Adam Åhman visade sig vara på bra spelhumör och radade upp fina räddningar. Exempelvis efter tre minuter då Sebastian Hartmann får en fri yta centralt och drar sig ut och får iväg ett dragskott mot bortrestolpen in under armen men Åhman håller tätt intill kroppen och håller ställningen mållös. Ett ännu bättre Timrå läge kommer efter cirka sex minuter då Timrå har ett långt och ihållande anfall som är aktivt i över minuten och när Västervik spelarna är som tröttast så hittar man upp till en fri Albin Carlsson som hittar yta och skjuter ett tyst skott mot krysset, Åhman är skymd och ser ingenting men lyckas ändå på något sätt få stöten på pucken och upp i skyddsnätet. Timrå skulle ta ledningen till slut efter den enorma forceringen. Efter att Jeremy Boyce vunnit ett nedlägg bakom mål och skickat en passning till Emil Berglund som skickar in framför mål där Morten Madsen störtar fram och klappar in ledningsmålet. Timrå fortsätter att hålla trycket och hade bud på fler mål men lyckas inte få hål på Västervik målvakten. Istället så kommer en kvittering från ingenstans. Jakob Ragnarsson satt av en hakningsutvisning och med 18 sekunder kvar så hittade Västervik en yta som spelade bort hela Timråboxen och Peter Krieger får dubbla öppna chanser och andra hittar in bakom Brattström. Efter det så tar Västervik över kommandot resterande av perioden men lyckas inte hitta det sista avgörande läget utan 1-1 står sig perioden ut.

"Skitmål" och "klassmål" ger Timrå lite andrum inför tredje

Efter periodpausen så kommer Timrå ut som man inledde matchen och skapar lägen direkt i inledningen av andra. Bara en minut in så får man också första läget då Filip Westerlund blir helt frispelad uppe på blå och klipper till på ett men träffar oturligt stolpen klockrent. Efter det så är det dags för dagens riktigt heta lina i form av Boyce-Berglund-Madsen som hittar in på mål som så många gånger tidigare men pucken vill inte hitta in utan smiter precis utanför Åhmans högra stolpe. När Timrå i den åttonde minuten får ett 5-mot-3 spel i 1:12 så höjs förväntningarna runt om i publiken. Men powerplayet kommer inte riktigt till rätta och Västervik lyckas spela av det men precis när man blir fulltaligt, en sekund efter så hittar Timrå ett läge genom Tobias Lindberg som kommer ner djupt i offensiv zon skickar in en puck på måfå som hamnar bakom mål och Lindberg skickar in på nytt bakom mål och via Åhman så hittar pucken in, lite turligt och lite snack på läktaren om ett klassiskt "skitmål". Timrå åter i ledning alltså och det var långt ifrån orättvist som matchen sett ut. Timrå håller upp pressen och efter precis 14 minuter så kommer också nästa mål och vilket mål det var. Timrås bronsmedaljör från JVM, Linus Nässén, vinner puck i sargen och hittar ner till en djupgående Lindberg som i sin tur hittar tillbaka till Nässén som hittat en fri yta och trycker upp pucken i krysset bakom en chanslös Åhman. 3-1 håller i sig perioden ut utan att det blir några fler jättemöjligheter på något håll.

Dubbla Brattströms utvisningar och dubbla mål summerar sista perioden

Tredje perioden såg länge ut att bli en avspelning och det svängde fram och tillbaka mellan zonerna. Det som stod ut lite extra i den tredje var att Victor Brattström lyckades dubbla gånger att trippa till sig utvisning. Det var också efter en Brattström utvisning som första målet i perioden kom till. Med sekunder kvar av utvisningen så bröt Ohlsson en Västervik passning och skickade själv en fantastisk macka till Morten Madsen som blev helt ren mot mål. Utan några svårigheter så gör han ner målvakten och sätter den kyligt upp i taket fram till 4-1. Noterbart är att Timrå precis 1 sekund innan målet hunnit bli fulltaligt. Extra energi in i kistan hos Timrå som en minut efter målet kommer till ytterligare läge, denna gången genom Dahlén som hittar en yta bakom gästernas backar och åker på en slashing men får ändå ett bra läge att göra mål, Åhman håller tätt och när Ohlsson tryckte på för att gräva ut pucken så kommer samma spelare som slashade Dahlén och slår till Ohlsson. Detta resulterade i 4 minuters utvisning för Burlon i Västervik. Efter minuten in i PP så kommer också målet fram till 5-1. Lundin hittar in till Hartmann som med lite flyt hittar Dahlén som i sin tur lägger pucken på mållinjen och kan själv stöta in det sista målet i matchen.

Matchen var stundtals inget publikfrieri, men Timrå visar styrka ändå när man blixtrar till då det gäller och mäktar med 5 mål framåt. Stort tack för allt stöd ikväll, vi blickar mot toppen!