Söndag Sön 9 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Onsdag Ons 12 Maj Maj
Onsdag Ons 11 Augusti Aug
Fredag Fre 13 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Onsdag Ons 1 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Tingsryd
TAIF

Tangerat poängrekord när Timrå slog Tingsryd

31 januari 2020 21:30
Efter match

En högintressant match tog vid denna fredagskväll när Timrå tog emot Tingsryd prydda i en spektakulär ny dress. Förra matchens något snöpliga avslut skulle inte visa sig satt spöken i Timrås huvuden, utan denna gång gick man segrande ur striden med ett imponerande tangerat poängrekord för en spelare under en säsong, signerat Jonathan Dahlén.


Jämn inledning

Timrå klev in på isen idag med ett matchställ vi inte sett sedan 80-talet. Mycket coolt att se. Tillbaka från skada var också två spelare i form av Ragnarsson och Hardegård. Med fräscha tröjor och friska spelare är det också Timrå som börjar på offensiven. Tingsryd kommer till matchens första skott efter ett par sekunder, men det är ingenting som hotar Brattström i kassen. Därefter är det Timrå som forcerar in pucken i anfallszon där man också ämnar stanna ett tag. Första farligheten kommer efter c:a 2 minuter och det är en puck som precis smiter utanför Ljunggren i kassen. Tingsryd lyckas hålla Timrå under kontroll trots defensiv press och kan istället börja utmana själva när vi spelat 3 minuter. De har också en bra sekvens på ett par minuter när de får igång sitt offensiva passningsspel. Avsluten vill de ha från backposition och Brattström får mota ett par tunga slagskott med mycket trafik framför honom. Tingsryds nyfunna självförtroende ger också utdelning i form av att Dahlén åker ut för en hooking när vi spelat 5 minuter. Det är dock inget lysande powerplayspel från bortalaget, och Timrå lyckas rensa ett par gånger innan man snor åt sig en puck i neutral zon som ger Madsen ett finfint läge längs vänsterkanten. Ljunggren gör en bra räddning på skottet som nog är det farligaste läget under Timrås utvisning, kanske Tingsryds skott med 2 sekunder kvar kan utmana läget förvisso men Brattström gör en vass plockräddning på skottet. Precis när Timrå är fulltaliga kommer dock en kalldusch. Tingsryd vinner en tekning i offensiv zon och Anton Johansson avlossar ett tungt slagskott, Brattström är väldigt skymd och pucken stänker in i krysset bakom honom. Ledning för bortalaget när 6.39 är spelat.

Timrå ser inte ut att vara speciellt nervösa efter målet och ångar på direkt med ett fartfyllt anfall. Man har dock svårt att få in pucken framför mål och det blir många sargdueller som tar både tid och kraft ur hemmaspelarna. Men ihärdigt jobb brukar löna sig förr eller senare, och vid just en sådan offensiv sargduell blir Timrå upphakade på ett sätt som inte regelboken tillåter och powerplayläge för hemmalaget. Det går inte många sekunder innan man äntligen får utdelning i denna spelform. Jonathan Dahlén hittar mycket elegant Marcus Hardegård i backposition. Hardegård får mycket yta att glida fram och sikta. Skottet sitter som en smäck bakom Ljunggren och 1-1 på tavlan när 9.15 återstår. Timrå får mer fart under grillorna efter målet och bärs fram av den högsjungande klacken. Det märks att målet var viktigt för den där extra självförtroendeboosten som ger de allra vassaste lägena. När vi har 6 minuter kvar på tavlan får man också ett jätteläge när Ohlsson frispelas framför mål, men Ljunggren gör grym räddning. Istället har Tingsryd nästa jättechans när c:a 5 minuter återstår, det är en märklig puck som spelas in framför mål som Brattström inte ser. Den styrs på en Timråklubba och mellan benen på Brattström, men turligt för hemmalaget glider pucken längs med mållinjen och sedan utanför, istället för att trilla in i mål. I anfallet direkt efter är det Timrå som är en hårsmån ifrån att ta ledningen när Erik Walli Walterholm mycket fint framspelas när han stormar fram i slottet. Han måste dock ta emot pucken med skridskon och får inte perfekt träff på pucken, men den är sånär att ändå glida in innanför Ljunggrens högra stolpe. Lite hawaiihockey i slutminuterna då båda lagen har kvalificerade chanser. En liten fördel för Timrå som har de längsta anfallen och en dubbelchans när 2 minuter återstår. Det är ändå Tingsryd som får avsluta perioden med ett övertag då Timrå visas ut för en holding när 1.20 återstår. Powerplayspelet vill inte riktigt fungera för Tingsryd då Timrå har full koll på deras anfall. Perioden slutar 1-1 men Tingsryd inleder andra med 30 sekunders powerplay.

Powerplayspelet sitter för hemmalaget

Tingsryd får nog mer uträttat i de 30 sekunder som återstod av deras powerplay än de fått i de tidigare 3.30 minuterna tidigare i matchen. De blir rätt svettigt kring Brattström i inledningen och Timråkeepern får verkligen visa färg när han motar både skott och returer. Det dröjer dock inte länge i spel 5 mot 5 innan Timrå visas ut igen. Denna gång är det Hartmann som åker ut för en hooking och nytt numerärt överläge för Tingsryd. Periodvilan verkar gjort susen för Tingsryds powerplayspel för även denna gång sätter man bra press på Timrå och parkerar i offensiv zon. Timrås box jobbar bra men det är Brattström som är den sista avgörande faktorn till att inga mål tillfaller då han spikar igen fullständigt. Precis när Timrå är fulltaliga får Tingsryd återigen en gratischans till mål då Timrå byter något oordnat vilket ger bortalaget ett 2 mot 0-läge. Passningen över slottet tvingar Brattström till en extrem sidledsförflyttning, och kanske är det Timråkeeperns bredd som skrämmer för skottet mot det öppna målet smiter precis utanför. Dessvärre ska Tingsryd få fortsätta att träna sitt spel med specialfemman då Timrå återigen åker på en utvisning efter 5 spelade minuter. Spelet från Tingsryd fortsätter att bli vassare och vassare och här är Timrå fullkomligt nedtryckta i sin box. Man spelar uppoffrande och Brattström fortsätter att stå för högklassiga räddningar, men man får verkligen inte ut pucken och Tingsryd spenderar båda minuterna i offensiv zon. Svettigt värre när Timrå kämpar för att inte släppa in mål, och man lyckas också hålla pucken borta från mål tills man är fulltaliga. Tingsryd fortsätter att vara det spelförande laget när vi jobbar oss närmare halva matchen spelad, och det dröjer tills 8 minuter gått av andra innan Timrå får en fot in i perioden. Då är det Tingsryd som visas ut för en tripping och Timrå kan för första gången i perioden etablera offensiv press. Det kommer också tämligen omgående då Ljunggren tvingas till en sidledsförflyttning likt Brattströms tidigare, han räddar pucken men hamnar på sidan av målburen där pucken ligger fri bredvid honom. Timrå spelar snabbt upp pucken och ett direktskott mot öppet mål, men ingen träff på pucken och den går utanför. Istället tar man vara på nästa läge när man etablerar nytt tryck, och Erik Walli Walterholm mycket kyligt från vänsterkanten drar iväg en fejkad skottpassning som Sebastian Hartmann bara knackar till framför mål och pucken går upp i nättaket. 2-1 till Timrå med halva perioden spelad!

Timrå som var nedtryckta i stora deler av mittperiodens inledning återtar nu matchen med ledningen i bagaget, och visar hur viktigt detta ledningsmål var. Man anfaller lugnt och behärskat och har så pass bra kontoll på pucken defensivt. Det dröjer tills 7 minuter återstår innan Tingsryd tillåts komma till nya anfall. Då hittar de också tillbaka till spelet från periodinledningen och tvingar Brattström till nya vassa räddningar. De har också en puck i mål när 6 minuter återstår men spelet har precis innan blåsts av för spelare i målgården. Svettigt värre. Detta tryck från bortalaget maler också ner det spelövertag vi sett från Timrå efter ledningsmålet, och det drar Tingsryd verkligen nytta av. Ett flygande anfall när 5 minuter återstår resulterar i att man återigen hittar Anton Johansson som gör sitt andra mål för matchen när han trycker dit ett direktskott bakom en chanslös Brattström. 2-2 och ytterligare ett likaläge i matchen. Timrå är inte riktigt i fas i detta skede av matchen och kort efter kvitteringsmålet drar man på sig en ny utvisning. Med tanke på hur bra powerplayspelet sett ut för Tingsryd i denna period, samt hur laget tagit över matchbilden är ett hårt tryck mot Timråmålet att vänta. Man har också ett bra tryck även denna gång, Brattström fortsätter att vara tät och boxen jobbar frenetiskt i varenda duell. Timrå lyckas dock rensa pucken ett par gånger vilket hakar upp anfallsfrekvensen från Tingsryd, och fortfarande mållöst för bortalaget i denna spelform. Istället avslutar Timrå med ett grovjobbande anfall där man inte lämnar Tingsryds zon på de avslutande 2 minuterna. Även fast det är nära gör man inga mål, och perioden slutar precis som första 1-1 målmässigt och resultatet är således 2-2 efter två spelade perioder.

Poängrekord, tvåmålsskytt och Timråseger

Nervösa känslor när pucken släpps för tredje perioden då mycket står på spel i likaläget som matchen befinner sig i. Inledningsvis är det inget av lagen som utmärker sig med något speciellt tryck, vilket kanske behövs för att ingjuta skräck i motståndarlaget. Det är sporadiska anfall som inte genererar några längre offensiva sekvenser. Ställningskrig kanske är rätt ord för denna utveckling. När domaren blåser av efter att Brattström blockerat pucken 4 minuter in är det de tredje skottet på mål i perioden, vilket vittnar om hur tillknäppt det är. Det är dock Timrå som sätter sig i förarsätet när man har ett fint anfall 4.30 in i perioden, bakom kassen spelar Jonathan Dahlén fram Sebastian Hartmann som snärtar in pucken bakom Ljunggren och 3-2 till Timrå! Assistpoängen Dahlén gör här är hans 61a poäng för säsongen, vilket gör att han tangerar Timrålegendaren Micke Linds poängrekord. Stort grattis Jonte! Timrå trummar på rejält efter detta mål, och man får också en ny chans i powerplay när Tingsryd åker ut för en tripping. PP-spelet är bra och det är verkligen nära en utökad ledning för hemmalaget när pucken dansar mellan spelarna. Men både stolpe och målvakten Ljunggren håller pucken på fel sida mållinjen med Timråögon sett, och Tingsryd klarar av detta numerära underläge.

Efter powerbreak är det återigen Timrå som är det spelförande laget och när 9 minuter återstår av perioden är det sånär att Hartmann gör ett identiskt mål som det han gav Timrå ledningen med. Lundin hittar in på samma manér som Dahlén och Hartmann trycker återigen till direkt, men denna gång räddar Ljunggren med nöd och näppe med axeln. I samma anfall får Tingsryd en biljett in i matchen då Timrå åker ut för en tripping. Det vi ser spelmässigt från Tingsryd är mer likt första periodens powerplay än andra periodens. Spelet är långsamt och Timrå stressar precis i rätt lägen och kan rensa pucken med bekvämlighet ett par gånger. Farligast läge är när en lite slarvig rensning från Timrå träffar en Tingsrydsspelare som ger honom ett friläge. Men Brattström är helt med på noterna och styr undan avslutet. När Timrå är fulltaliga återstår lite mindre än 6 minuter av perioden, och det syns att Timrå börjar gå på defensiven när Tingsryd börjar förbereda för en slutforcering. Spelet från bortalaget är mer resolut än det var i det anslutande powerplayläget, och Timrå får kämpa för varenda puck när de jagar i egen zon. Man har också en riktigt vass omställning när Tobias Lindberg med raketfart trycker sig fram i nästintill ett friläge, men precis vid avslutet får Tingsrydsbackarna en touch på pucken och han kan inte avsluta. Dock lyckas han slå en passning bakom ryggen som är millimeter från att ge en Timråspelare öppet mål. Tingsryd har svårt att få ett tillfälle att rycka keepern i hopp om en sista nådastöt mot kvitteringen. När 1.30 återstår drar Timrå iväg ett skott mot Ljunggren som han tvingas blockera, och Tingsryd tar i detta skede en timeout. Tingsryd vinner den efterföljande tekningen och i detta skede sticker Ljunggren och ger Tingsryd en extra spelare på isen. Bortalaget får fast pucken i offensiv zon och matar för skott mot Brattström, men uppoffrande Timråspelare slänger sig heroiskt och håller pucken borta från målområdet. I samband med en sådan täckning åker Tingsryd in i anfallszon igen för offside, och är nog inte helt nöjda med domslutet då de visas ut för abuse när 40 sekunder återstår. Tingsryd satsar allt och tar ut målvakten igen, denna gång för spel 5 mot 5 i och med utvisningen, men det ger ingen utdelning. Timrå håller undan med bestämdhet och vinner matchen!

Det är 3 grymt viktiga poäng när många konkurrenter i toppen förlorade ikväll. Vi fick se en grym målvaktsinsats av Brattström, dubbla mål av Hartmann och ett tangerat poängrekord av Jonathan Dahlén. En fin känslomässig avslutning denna fredagskväll! Tack för allt stöd som gjorde att vi kunde inkassera ytterligare en vinst.