Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Timrå
TIK

Viktig comeback och seger i derbyt mot Modo

12 februari 2020 22:03

Stekhett derby stod för dörren, Timrå låg 6 poäng bakom rivalen Modo inför matchen och skulle verkligen skaka liv i kampen om andraplatsen vid en seger. Visst var det så att Timrå skulle gå segrande ur matchen och vinner ikväll med 2-3. 3 poäng saknas nu bara till andra platsen i tabellen.


Bra återhämtning efter den mörka starten

Modo fick en riktig drömstart, efter att Timrå hållt en hög press så kommer Modo upp och får en tekning i offensiv zon. Modo vinner tekningen och efter ett inspel på mål så står Tamberlini där och kan påpassligt trycka in pucken bakom Brattström efter 1.46.

Fem minuter in så hamnade Timrå återigen i trångmål, efter ett misslyckat utspel från egen zon så får Modo bra press ner mot Brattström. Han håller emot den första gången men efter nästa tekning så får Karlkvist ett läge efter att brytit in i banan och trycker in även 2-0 för Modo innan det gått fem minuter av matchen.

Efter 2-0 så väljer Timrå att ta time-out för att väcka lite liv i spelarna och vilken utdelning det gav. Bara en minut efter så fick Hartmann pucken längst sargkanten och hittade över i runden till Ohlsson. Han i sin tur hittar en kross över centrallinjen till Morten Madsen som drar på ett och hittar nätet bakom Bartosak i Modomålet.

Modo fick matchens första powerplay och får en jättemöjlighet att utöka sin ledning men Brattström står för en riktig monsterräddning med benskyddet och Timrå klarar sin ur det läget.

Timrå får en jättechans till kvittering med 7.15 kvar. Lööke krigade till sig pucken och hittar Dahlén bakom målet. Där står han och väntar in medspelare och hittar in till en framstörtande back som hittar Lundin i ett öppet läge men pucken smet precis utanför den vänstra stolpen.

Modo fick ett bra tryck ner mot Brattström i slutet på perioden eftersom att man får avsluta perioden i powerplay. Men precis som i föregående numerära underläge så kliver Brattström fram som en mur. Farligaste läget frå Kim Rosdahl när han fick stå helt öppen på bortre stolpen men Brattström står då för en utomordentlig sidledsförflyttning och håller pucken ute.

Det är en period med mycket känslor men med ett schysst spel. Modo dominerade första fem minuterna men Timrå tar över efter att Fredrik Andersson tagit time-out. Vi tappar lite mot slutet av perioden på grund av dubbla utvisningar men då kliver som tidigare nämnt Victor Brattström fram och håller pucken ute och håller liv i matchen.

Timrå vänder och har ledning efter 40 minuter

Svänging inkedning på den andra perioden utan några större möjligheter på något håll. Första farligheten kommer först efter 3,5 minut då Hartmann söker in till Lundin som söker ett väggspel. Hartmann lyckas tyvärr inte få upp pucken utan Bartosak kan hålla pucken ute, sittande på isen.

Efter 5.33 så kommer Timråkvitteringen, den höga pressen ger utdelning när Hartmann vinner pucken djupt in i zon, pucken kommer upp till backplats och på returen så lägger samme Hartmann in en backhand som Bartosak sparkar in i egen kasse.

Modos första riktigt farliga läge kom halvvägs in i perioden när de av en slump får in en puck framför mål, Filip Lander står för en högst nödvändig utvisning för att hindra återtagen ledning för Modo.

Timrå har ett jätteläge att ta ledningen när man för första gången i matchen får ett powerplay. Sebastian Hartmann får iväg en projektil mot bortre krysset men pucken går via kryssribban och ut, närmare än så går det inte att komma.

I samma stund som Modo blir fulltaligt så kommer de i en 2-mot-1a, efter ett fint väggspel så får Kim Rosdahl en jättemöjlighet men Brattström frejdar sitt mål med knät.

Timrå vänder på matchen med 2.10 kvar av den andra perioden efter att ha haft ett 5-mot-3 spel. Modo får in en spelare men då hittar Jens Lööke en magisk passning över till Albin Lundin som kan styra in pucken via skridskon in i mål.

Timrå kommer ut mycket mer kompakt defensivt och när Modo åker på lite utvisningar så kan man etablera spelet lite längre i anfallszon. Detta gav utdelning genom två mål i mittperioden och ledning 2-3 efter 40 spelade minuter.

Full kontroll under sista 20

Böljande spel från början, när Timrå fick en chans så kommer Modo till en minst lika bra chans på andra hållet. Men både Bartosak och Brattström gjorde en stark inledning på tredje och höll siffrorna nere. Farligast blir det för Jens Lööke som blev helt ensam mot Bartosak, drog ner honom på isen men kom lite för nära för att kunna få upp pucken över Bartosaks benskydd.

Modo kom till ett farligt läge med 2 minuter kvar med uttagen och avvaktande utvisning så hittar man till ett par farliga skott från tekningscirklarna och avslutas med en press framför mål. Men Brattström storspelade och fortsatte hålla Timrå i ledning.

Modo fortsatte pressa på med 6-mot-4 men lyckades inte komma till några direkta farligheter under de sista 2 minuterna. Timrå håller alltså undan och går segrande ur derbyt ikväll.

Perioden slutade mållös och det kändes som att Timrå hade full kontroll på matchen under sista perioden, Trots trycket i slutet från Modo.

Med detta resultatet så närmar vi oss Modo i tabellen och ligger nu bara 3 poäng bakom Modo på andra plats och har 6 poäng ner till Karlskoga.

Det går knappt att förklara med ord vad denna seger betyder för slutstriden, och även fast inget är klart skickar det signaler till motståndare att vi ska upp i absoluta toppen. Nu kör vi hårt mot AIK på fredag