Hemma
Timrå
TIK
Borta
Björklöven
IFB

Tung förlust i genrepet

13 september 2019 21:45
Efter match

Det var en till större del blygsam kväll i NHK Arena när försäsongens sista träningsmatch tog vid. Timrå visade på offensiv vilja och stod för långa anfall, men det var Björklöven som gjorde målen och tog således hem segern.


Mållös första period, men inte utan chanser

Björklöven klev ut hetast i matchens inledning och skapade ett par chanser under inledande minut. Brattström i Timrås mål visade dock stabilitet och hade inga problem att mota bort skotten. Timrås bästa chans i perioden kom även den väldigt tidigt. Målet var mer eller mindre öppet men vinkeln var för sned för att pucken skulle rakas in. Timrå växte mer och mer in i perioden och lyckades etablera flera långa anfall, främst genom intensiv forechecking.

Björklöven lyckas inte etablera samma spel i offensiv zon och Timrå står för de bästa chanserna. Efter halva perioden avlossar Timrås Tim Wahlgren ett skott som smiter nätt och jämnt över. Björklöven skapar dock ett par chanser i periodens sista hälft, mycket tack varit slarvigt försvarsspel av Timrå. Brattström står pall dessa gånger och perioden ser ut att bli mållös. Björklöven avslutar starkast och etablerar någorlunda tryck i Timrås försvarszon, men inga riktiga avslut på mål och pucken letar sig hellre upp i skyddsnätet. Perioden blir således mållös vilket också är helt rättvist.

Tung avslutning på en jämn period

Timrå är piggast i inledningen av andra och skapar de första målchanserna. Björklöven lyckas ändå gaska upp sig och efter visst slarv i egen zon tar de över kommandot något. Precis som Timrå är Björklövens avslut också något tafatta och de riktigt långa offensiva sekvenserna uteblir. När Timrå väl etablerar sig i offensiv zon är de ettriga visar på intensitet, men utan avslut blir det inga mål. Vilket tyvärr är fallet i större delen av perioden. Bästa chansen har Timrå när nästan halva perioden är spelad. Det är en två mot en kontring men passningen blir lite för brant och skottet kan räddas tämligen enkelt från dålig vinkel.

Matchens första utvisning drabbar Björklöven och känslan är här att ett ledningsmål vore på sin plats. Timrås powerplay kommer dock aldrig upp i samma kaliber som de vi sett prov på tidigare under försäsongen, och Björklöven spelar av läget ganska bekvämt. När Björklöven blir fulltaliga får de istället en ypperlig chans för ledning men Brattström är riktigt stark framför mål och räddar både skott och retur. Istället åker Westerlund i Timrå på en tripping och Björklöven får sin första chans i spel fem mot fyra. Om Timrås powerplay lämnade mer att önska så var boxplay desto bättre. Björklöven inleder med stabilt spel men kommer aldrig till någon farlig chans. När Timrå väl får ut pucken lyckas de inte etablera något farligt powerplayspel. Bästa chansen under denna utvisning har dock Timrå som får ett friläge via Ohlsson, skottet är dock både löst och utanför.

Med endast minuten kvar pekar allt på ytterligare en mållös period, men Björklöven avlossar ett backskott som Brattström får svårt att se p.g.a. trafik framför mål och 0-1 är ett faktum.

Timrå öppnar hetast

Det är Timrå som är på hugget i inledningen av tredje och trycker fast pucken relativt omgående i offensiv zon. Matchen igenom har Timrå visat sig starka när de anfaller men inte alls kommit till de vassa målchanserna som farten vittnar om. Farligast chans har Timrås Lindholm när han frispelas framför mål. Tyvärr sitter skottet rakt i magen på Björklövens målvakt. Nästa utvisning drabbar även den Timrå när Morten Madsen åker ut för en tripping. Timrås boxplay är återigen disciplinerat och Björklöven kommer inte till några riktigt farliga chanser. Istället är det Timrå som återigen har farligast chans under Björklövens powerplay, denna gång träffar skottet dock masken på målvakten.

Ju längre perioden lider börjar Timrå ställa upp högre i mittzon, vilket också leder till öppnare ytor för Björklöven. Spelet böljar något fram och tillbaka, och det är otroligt snöpligt när Björklöven gör 2-0 genom en passning bakom förlängd mållinje som ramlar in via Brattströms skridsko. Timrå repar dig aldrig riktigt efter detta och den offensiv som förväntas i matchens slut vid ett underläge uteblir. Björklöven hinner till och med 3-0 när Timrå chansar offensivt och tappar puck, vilket leder fram till en tre mot 1 chans där Brattström först gör en kalasräddning, men pucken rinner ur plockhandsken och returen sitter i öppet mål.

Snöplig förlust där det offensiva spelet vittnar om stora chanser för utdelning.

Nya tag inför hemmapremiären som spelas söndagen 22 september! Allt stöd gör skillnad – Biljetter köper du på tik.ebiljett.se