Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Björklöven
IFB

Tung förlust i öppningsmatchen av HockeyAllsvenskan

2 oktober 2020 21:33

Trots stort spelövertag för Timrå så var det gästande Björklöven som var det mer effektiva laget i dagens match. Timrå hade många chanser men lyckades inte hitta in bakom Poulin i gästernas mål. Matchen slutade 1-4 till gästerna som inte riktigt speglade spelbilden.


Årets HockeyAllsvenska är igång

Bra inledning på första perioden, båda lagen ville framåt och bjuder upp till dans, Timrå får första stora trycket när man lyckades få med sig en utvisning tidigt, utvisningen resulterade tyvärr inte. 

Efter 6.15 så får Timrå fram den första farliga målchansen. Viktor Lodin lyckades att hantera en luft puck och serverar Walli Walterholm som kommer på sidan. Helt öppen gata mot målet men avslutet landar i magen hos Kevin Poulin i gästernas mål.

Trots ett stort Timrå övertag inledningsvis så är det gästande Björklöven som får in 0-1 efter 8.05. En välplacerad Alex Hutchings framför mål får träff på ett inspel från blålinjen och spräckte därmed nollan i matchen.

När lite drygt 11 minuter spelats så kommer nästa stora Timrå möjlighet. En vacker backhand passning genom slottet från Lundin hittar en fristående Jonathan Dahlén vars skott susade precis utanför stolpen.

Svängig tillställning med chanser åt båda hållen i slutet av den första perioden. Med mindre än minuten kvar på perioden så gör Jacob Johansson en riktigt skarp dubbelräddning. Vilket gör att ställningen fortsatt höll sig till 0-1 efter att periodvilan ljöd.

Intensiv mellanakt utan några direkt farliga chanser för något av lagen

Taktpinnen svajar fram och tillbaka inledningsvis i den andra perioden, Timrå fick ett PP direkt efter 23 sekunder så Morten Madsen blev neddragen av Alexander Deilert framför mål. Direkt efter att gästerna blev fulltaliga så åkte Timrå på sin första utvisning i matchen. Ingen utav utvisningarna blev direkt farliga.

Mycket fram och tillbaka speglade mellanakten som slutade mållöst men det var ändå Timrå som försökte att hitta igenom utan att riktigt hitta hela vägen.

Vi lyckas spräcka målnollan för denna säsongen

Farligt för Timrå efter att ha Poulin hamnat på ändalykten. Jens Lööke hittar en öppen Per Svensson som klippte iväg ett skott som Poulin inte hade en aning om vart den tog vägen, han lyckas dock få en touch på den och går millimeter utanför stolpen.

Trots det höga trycket av Timrå så var det Björklöven som skulle utöka till 0-2 genom Daniel Rahimi som påpassligt kunde stöta in pucken som låg löst i slottet.

Björklöven skulle även öka på till 0-3 i powerplay med mindre än 8 minuter kvar på matchen. Tyler Vesel hittade en yta och sprätte upp pucken i det bortre krysset bakom Johansson.

Med 4.13 kvar av perioden så skulle Timrå äntligen hitta nätet bakom Poulin. Efter en brytning i egen zon och en snabb kontring genom Erik Walli Walterholm som i sin tur hittar över till Sebastian Hartmann. Han lyckades kontrollera pucken och sprätte upp pucken i nättaket fram till 1-3.

Timrå gör ett sista försök genom att ta ut Johansson med 2.26 kvar. Gästerna hittar en lös puck och fastställde slutresultatet till 1-4 genom Alexander Wiklund.

Matchen slutar alltså med förlust med mersmak. Grabbarna får ladda om till på onsdag då nästa hemmamatch spelas mot BIK Karlskoga.