Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
AIK
AIK
Borta
Timrå
TIK

Segertåget fortsätter borta mot AIK

26 oktober 2020 21:12
Matchrapport

På måndagskvällen bjöds det på match då Timrå gästade huvudstaden för att möta AIK i säsongens åttonde match. Timrå klev ut på isen och satte fart direkt, men åkte på ett baklängesmål nästan omgående. Vändningen skulle dock komma, och vilken vändning sedan. Slutsiffrorna skrivs till 1-5 i Timrås favör och samtliga tre poäng tilldelas Timrå.


Timrå vänder underläge

Perioden inleds med att Timrå direkt sätter press på AIK och testar Claes Endre i AIK-målet, något som manifesteras i ett Morten Madsen-skott som dessvärre träffar insidan stolpen utan att hitta in i målet.

Istället är det AIK som tar ledningen redan efter tre spelade minuter. Detta efter att Nicklas Heinerö bryter en passning i mittzon och spelar pucken till Anton Karlsson som sätter dit den på Jacob Johanssons högra sida.

Två minuter senare så tilldelas Timrå matchens första utvisning, då Isac Lundeström får åka och sätta sig i två minuter för en slashing. Timrå visar dock prov på ett bra boxplay och släpper inte till några farligheter.

Efter elva spelade minuter så kommer kvitteringen, efter en lite speciell situation då Jens Lööke först missar sitt skott helt, Jesper Boqvist skjuter, målvakten räddar och Albin Lundin är framme på returen och trycker dit pucken.

12:19 in i perioden är det så dags för Timrås första powerplay i matchen. Ett powerplay som ska belönas med ett mål, då Isac Lundeström sätter dit pucken efter ett enormt fint spel där pucken går som på ett snöre genom AIK:s zon, för att sluta upp i målet bakom Claes Endre.

Efter Timrås ledningsmål så jämnas spelet ut och lagen byter puckar med varandra utan att komma till några riktigt farliga målchanser.

Ledningen dubblas upp

Den andra perioden inleds som den första avslutades, tämligen avvaktande och utan några riktigt farliga målchanser för något av lagen.

Fem minuter in i perioden så får Timrå spela i numerärt underläge för andra gången i matchen, då Jonathan Carlsson blir utvisad i två minuter för en tripping. Återigen så visar Timrå upp ett riktigt fint boxplay och släpper inte till mer än ett skott på mål, ett skott som Jacob Johansson räddar utan några problem.

Efter drygt halva perioden så blir Sebastian Hartmann tacklad i ryggen, nära sargen, och slår ansiktet så pass att blodvite uppstår. Han klarar sig dock bra och kan, efter lite omvårdnad i båset, fortsätta spela.

Tretton minuter in i perioden får Timrå ännu en gång spela i numerärt underläge, och man gör det igen riktigt bra och stänger ute AIK helt, sånär som på ett läge där Jacob Johansson gör en kanonräddning och Timrå behåller sin ledning.

Istället är det den nyss utvisade Albin Carlson som kliver rakt in på isen från utvisningsbåset, fånger upp en lös puck och sätter full fart mot AIKs mål och lägger den iskallt mellan benen på målvakten. AIK 1, Timrå 3.

Med mindre än två minuter kvar av perioden så är det dags för Viktor Lodin att skriva in sig i målprotokollet, då han piskar in 1-4, assisterad av den på isen återkomne Sebastian Hartmann.

Starkt avslut

Timrå kliver in i slutakten med vind i seglen från avslutningen på den andra perioden, och börjar per omgående att sätta press på AIK och Jacob Blomqvist får ett riktigt farligt läge men Claes Endre står emot.

När 4:15 har passerat så får Timrå chansen i powerplay, då AIK var för många spelare på isen. Timrå låter inte heller detta numerära överläge gå till spillo, utan Jens Lööke sätter dit Timrås femte mål för kvällen.

Det hinner inte gå en minut efter målet innan Timrå får ytterligare en chans i powerplay efter att AIKs Simon Fernholm får två minuter för charging. Denna gång får Timrå dock gå lottlösa från det numerära överläget.

Men det skulle inte vara Timrås sista chans i powerplay. Faktum är att Timrå får spela fem-mot-fyra två gånger till inom loppet av drygt två minuter, då AIK först drar på på sig en utvisning och hinner efter det vara fulltaliga i sju sekunder innan nästa utvisning är ett faktum. Det blir dessvärre ingen utdelning på något av powerplayen. Men detta är ingenting som resulterar i några käppar i hjulet för Timrå, utan man visar att man är helt trygga i sin ledning och spelar egentligen bara av resten av matchen, tre nya poäng hämtas hem, och segertåget fortsätter.