Söndag Sön 9 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Onsdag Ons 12 Maj Maj
Onsdag Ons 11 Augusti Aug
Fredag Fre 13 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Onsdag Ons 1 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västerås
VIK

Timrå gick ifrån och vann tillslut rättvist mot Västerås

13 januari 2021 21:17

Matchen började svagt mellan Timrå och Västerås. Lågt tempo, ovårdat spel och chansfattigt. Vi fick ändå se ett mål från vardera lag efter den första perioden. Matchen skulle ta fart i den andra perioden. Timrå tog kommando både i spelet och i målprotokollet, och kunde gå ut till den sista perioden med en stabil 3-1-ledning. Även där skulle Timrå visa sig vara starkare, och matchen slutade tillslut med 4-1 (1-1, 2-0, 1-0).


Jämn första period

Domaren hann knappt släppa pucken innan Timrå direkt skapade ett par farliga målchanser. Något som skulle visa sig inte hända allt för ofta mer i den första perioden. Vi fick därefter se en relativt temposvag inledning. Matchens första mål skulle tillslut gästerna göra efter 4:38 minuter spelade, genom en snabb spelvändning som avslutades av 17-årige Gabriel Kangas.

Timrå tog tydligare tag i taktpinnen efter målet, och fick bland annat med sig en utvisning. Tätt därefter, i minut 9:42 i spel fem-mot-fem, kom även 1-1-kvitteringen. Målet gjordes av Albin Lundin som skickade iväg en riktig rökare upp i nättaket.

Det var därefter en jämn och ovårdad period från båda lagen, som avslutades med ett friläge för Henrik Hetta, och en fin plockhandsräddning av Jacob Johansson.

Timrå tar kommandot i matchen

En stark inledning av Timrå i den andra perioden, där det var spel på ett mål under de fem första minuterna. Man radade dessutom upp målchanser, där bland annat Jens Lööke sköt klockrent i stolpen. Västerås höjde sig i mellanakten av perioden, och fick även med sig en utvisning. Något som Timrå enkelt kunde städa av.

Med 14:10 minuter spelade av perioden stod Jacob Johansson för ett misstag bakom egen kasse, som gav gästernas Henrik Hetta återigen ett bra läge. Men Johansson revanscherade sig och på fotbollsmanér räddade skottet. Bara dryga 40 sekunderna efter skapade Västerås återigen ett vasst läge, som sånär resulterade i ett mål.

Det skulle tillslut bli Timrå som tog ledningen i matchen. 2-1 görs av Jacob Blomqvist efter ett överraskande skott från långt håll i minut 17:09.

Timrå gick även upp i en 3-1-ledning innan perioden var över. I powerplay kunde Jonathan Dahlén slå in en retur i slottet mot en chanslös Myrenberg i Västeråskassen.

Ytterligare Timrå mål

Timrå inledde perioden i powerplay, och skapade ett bra tryck under det hela numerära överläget. Även Västerås skulle skapa tryck i powerplay utan utdelning.

Sedan skulle även ett 4-1-mål komma. Hugo Reinhardt visade upp bra bollsinne när han styr in pucken på volley.

Jacob Johansson var oerhört bra i Timråkassen idag. Med dryga elva minuter kvar av matchen fick den unge Kangas chansen att bli tvåmålsskytt efter ett friläge, men Johansson höll tätt även den gången.

Timrå spelade ut matchen, och besegrade Västerås med 4-1.