Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Tre poäng när Vita Hästen kom på besök

10 februari 2021 20:09
Matchrapport

Det var dags för hockey i NHC Arena efter tre raka bortamatcher, och chans för Timrå att komma tillbaka till vinnarspåret igen då Vita Hästen kom på besök. Det var en match som inte började som man hade önskat, med ett tidigt boxplay och flertalet missade målchanser för Timrå. I den andra perioden fick man dock till slut utdelning på sina skott och man gick upp i ledning två gånger om, för att i tredje perioden sätta spiken i kistan. Slutsiffrorna kunde till slut skrivas till 4 för Timrå och 1 för Vita Hästen.


Mållöst med mersmak

Efter blott en minut får Timrå sätta sitt beryktade boxplay på prov. Och som man gör det. Två minuter passerar snabbt och Hartmann befinner sig åter på isen igen.

I samma ögonblick som Timrå blir fulltaligt så kommer Dahlén loss med hög fart, halvfri mot Christian Engstrand, men lyckas inte piska dit pucken.

I den efterföljande sekvensen är det Dahlén och Lööke som genom fint spel hittar fram till Lindelöf som utmanar målvakt Engstrand, som återigen lyckas hålla tätt.

Minuten efter första periodens powerbreak så får Jonathan Dahlén chansen att ge Timrå ledningen genom en straff, som tilldöms Timrå efter att en Vita Hästen-spelare hakar upp Liljewall precis i avslutsögonblicket. Christian Engstrand är dock fortsatt omutbar så här långt och räddar Dahléns straff.

Ytterligare några ögonblick därefter så får Dahlén ännu ett bra läge efter en fin framspelning av Albin Carlson, men efter lite stök framför mål så blåser domaren då Lööke befinner sig i målgården.

I den sista fjärdedelen av perioden börjar Vita Hästen avlossa sina bössor ordentligt, och Johansson står för några riktigt stabila insatser och när perioden ska summeras har vi 0-0 i målkolumnen och 14-10 i skott på mål.

Timrå tar ledningen två gånger om

I matchens andra period är det ombytta roller då Timrå får chansen i ett tidigt powerplay. Även fast rollerna må vara ombytta så är resultatet detsamma när det är dags för fem-mot-fem-spel igen, då Timrå har enormt svårt att komma till några målchanser under sitt powerplay.

Timrås idoga press mot Vita Hästen-målet bär till slut frukt. Det är Ragnarsson som lyckas få in pucken bakom en skymd Christian Engstrand, och ledning Timrå!

Efter Timrås ledningsmål så leviterar matchen mot något av ett ställningskrig, där inget av lagen direkt skapar något konstruktivt i offensiv riktning. Det är en matchbild som står sig ungefär tio minuter, då Albin Carlson blir utvisad för en tripping och Vita Hästen får sin andra powerplaychans för kvällen. Ett powerplay som de kapitaliserar på, då Patrik Blomberg kvitterar matchen.

Det är ett målmässigt dödläge som fint nog inte står sig särskilt länge. Kort efter kvitteringsmålet så blir Christopher Fish förpassad till botbänken för en kneeing. Och nu skördar Timrå den frukt de missade i sitt första powerplay. Minuten in i det numerära överläget gör Hartmann 2-1 för Timrå, efter att pucken elegant gått runt hela laget för att till slut landa hos Hartmann som lägger in pucken i öppen kasse.

Ledning Timrå inför matchens sista period.

Spiken i kistan

Timrå kliver in på isen i den tredje perioden i ledning, vilket varje gång det hänt hittills den här säsongen inneburit tre poäng in på kontot när slutsignalen ljuder. En resultatrad att sträva efter att upprätthålla.

Och visst plingar det åt rätt håll när det är dags. Det är återigen i powerplay det händer, och det tar inte mer än en minut den här gången heller. Dahlén slår en passning rakt igenom Vita Hästens box, med slutdestination Lööke, som möter pucken med ett direktskott rätt upp i nättaket bakom Christian Engstrand.

Med drygt sex minuter kvar av matchen blir Ragnarsson utvisad. VIta Hästen tar i samband med detta timeout, och strax efter tekning plockar de målvakten för att påbörja en forcering i jakt på reducering. Och man är tidigt när, men Johansson står för en kanonräddning när han får ut benet och stoppar ett farligt Vita Hästen-avslut.

Timrå lyckas stå emot attacken och blir fulltaligt med fortsatt tvåmålsledning. Med knappa två minuter kvar av matchen så plockar Vita Hästen målvakten igen, och Timrå tar då chansen att sätta spiken i kistan då Blomqvist lägger in 4-1 i öppen kasse.

Tre välförtjäna poäng in på kontot!