Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västervik
VVIK

Timrå föll - efter straffavgörande mot Västervik

21 februari 2021 19:30
Matchrapport

Det var en målglad första period med ställningen 2-2, efter att Timrå kvitterat två gånger om. Matchtempot höjdes i den andra perioden, där Timrå även kunde ta ledningen för första gången i matchen. Gästerna kom ikapp i den tredje perioden och tog matchen till straffar, där Emil Andrae även kunde avgöra för Västervik. Matchen slutade 3-4 (2-2, 1-0, 0-1, 0-1)


Målglad första period

Det var en något avvaktande matchinledning. Trots det tog gästerna ledningen i matchen genom Viktor Liljegren efter en styrning, tre minuter in i perioden.

Istället för att Timrå skulle höja sig efter målet, var det Västervik som tog tag i spelet. timrå kom in i matchen, och efter ett par fina Timråbyten i rad, sköt Alexander Lindelöf upp Timrå i ett likaläge igen. Målet kom genom ett distansskott mot en skymd Daniel Marmenlind i bortamålet, 1-1 tid 8:22.

Med halva perioden spelad fick bortalaget chansen i matchens första powerplay. De skapade ett läge nästan direkt, där Jacob Johansson på ett spektakulärt sätt räddade pucken. De skulle ändå få utdelning, 1:20 in i det numerära överläget. Efter en snabb speluppbyggnad kunde Jones Connor stöta in pucken, helt fri framför mål.

Lagens numerära överlägen levererade i den första perioden. Även Timrå skulle få utdelning i deras första powerplay. Jens Lööke kunde glida igenom mot ett passivt försvar, och distinkt sätta dit pucken i det bortre hörnet. Målet innebar även assistpoäng för Patrick Wierioch i sin hemmadebut.

Efter en stark första period av bortalaget stod det 2-2, där skotten till slut landade på 7-10.

Jens Lööke tvåmålsskytt

Det blev en händelserik start på den andra perioden. Timrå var närmast att ta ledningen efter att firma "Lodin-Liljewall-Hartmann" rullat upp Västervikförsvaret, och sånär fick in pucken.

Timrå var betydligt bättre i den andra perioden, jämfört med första. De var intensivare, noggrannare och hetare, vilket även speglade av sig på matchtempot som höjdes rejält.

Med halva perioden spelad skulle Lööke bli tvåmålsskytt, när han för första gången i matchen gav Timrå ledningen. Efter att pucken fått en konstig studs, var det fritt fram för Lööke att ladda och skjuta mot en tom målbur.

Gästerna skulle få chansen att komma tillbaka i matchen via ett powerplay, men denna gången klarade Timrå att hålla emot. Västervik var trots det långt ifrån ofarliga. Lägen skapades, fast en målvakt i form av Johansson var i vägen.

Det var en välspelad andra period som Timrå gick ifrån med en 3-2-ledning. Västervik hade fortsatt skottövertaget i matchen, 16-22.

Matchen kvitterad

Det var Västervik som var det spelförande laget i inledningen av sista perioden. Timrå i sin tur var något slarviga och slog bland annat bort ett par puckar till icing.

Tiden rann i väg för gästerna i jakten på kvittering. De bibehöll fortsatt puckinnehavet, utan att direkt hota med några farliga lägen. Det hann däremot inte gå 40 sekunder på powerplayet innan Timrå åkte på en utvisning för felaktig utrustning.

Efter utvisningarna tappade gästerna momentumet. Det var istället Timrå som var det puckförande laget. Lyckligtvis för Västervik fick de chansen i ett nytt powerplay, något som såg ut att vara en perfekt höfttackling av Per Svensson.

I det efterföljande powerplayet kom även kvitteringspucken genom Zach Budish, tid 15:26. Matchen öppnade upp sig betydligt mer efter målet, där båda lagen gick för seger.

Inget mål blev det, och matchen gick till övertidsspel.

Timrå föll på straffar

Det var ett något avvaktande spel, där inget av lagen skapade särskilt vassa målchanser. Farligaste målchansen hade Jacob Olofsson med bara sekunder kvar av spelet.

Det skulle till slut vara Västervik som drog det längsta strået efter straffar. Det avgörande målet gjordes av Emil Andrae.