Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Onsdag Ons 1 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Västervik
VVIK

Timrå föll - efter straffavgörande mot Västervik

21 februari 2021 19:30
Matchrapport

Det var en målglad första period med ställningen 2-2, efter att Timrå kvitterat två gånger om. Matchtempot höjdes i den andra perioden, där Timrå även kunde ta ledningen för första gången i matchen. Gästerna kom ikapp i den tredje perioden och tog matchen till straffar, där Emil Andrae även kunde avgöra för Västervik. Matchen slutade 3-4 (2-2, 1-0, 0-1, 0-1)


Målglad första period

Det var en något avvaktande matchinledning. Trots det tog gästerna ledningen i matchen genom Viktor Liljegren efter en styrning, tre minuter in i perioden.

Istället för att Timrå skulle höja sig efter målet, var det Västervik som tog tag i spelet. timrå kom in i matchen, och efter ett par fina Timråbyten i rad, sköt Alexander Lindelöf upp Timrå i ett likaläge igen. Målet kom genom ett distansskott mot en skymd Daniel Marmenlind i bortamålet, 1-1 tid 8:22.

Med halva perioden spelad fick bortalaget chansen i matchens första powerplay. De skapade ett läge nästan direkt, där Jacob Johansson på ett spektakulärt sätt räddade pucken. De skulle ändå få utdelning, 1:20 in i det numerära överläget. Efter en snabb speluppbyggnad kunde Jones Connor stöta in pucken, helt fri framför mål.

Lagens numerära överlägen levererade i den första perioden. Även Timrå skulle få utdelning i deras första powerplay. Jens Lööke kunde glida igenom mot ett passivt försvar, och distinkt sätta dit pucken i det bortre hörnet. Målet innebar även assistpoäng för Patrick Wierioch i sin hemmadebut.

Efter en stark första period av bortalaget stod det 2-2, där skotten till slut landade på 7-10.

Jens Lööke tvåmålsskytt

Det blev en händelserik start på den andra perioden. Timrå var närmast att ta ledningen efter att firma "Lodin-Liljewall-Hartmann" rullat upp Västervikförsvaret, och sånär fick in pucken.

Timrå var betydligt bättre i den andra perioden, jämfört med första. De var intensivare, noggrannare och hetare, vilket även speglade av sig på matchtempot som höjdes rejält.

Med halva perioden spelad skulle Lööke bli tvåmålsskytt, när han för första gången i matchen gav Timrå ledningen. Efter att pucken fått en konstig studs, var det fritt fram för Lööke att ladda och skjuta mot en tom målbur.

Gästerna skulle få chansen att komma tillbaka i matchen via ett powerplay, men denna gången klarade Timrå att hålla emot. Västervik var trots det långt ifrån ofarliga. Lägen skapades, fast en målvakt i form av Johansson var i vägen.

Det var en välspelad andra period som Timrå gick ifrån med en 3-2-ledning. Västervik hade fortsatt skottövertaget i matchen, 16-22.

Matchen kvitterad

Det var Västervik som var det spelförande laget i inledningen av sista perioden. Timrå i sin tur var något slarviga och slog bland annat bort ett par puckar till icing.

Tiden rann i väg för gästerna i jakten på kvittering. De bibehöll fortsatt puckinnehavet, utan att direkt hota med några farliga lägen. Det hann däremot inte gå 40 sekunder på powerplayet innan Timrå åkte på en utvisning för felaktig utrustning.

Efter utvisningarna tappade gästerna momentumet. Det var istället Timrå som var det puckförande laget. Lyckligtvis för Västervik fick de chansen i ett nytt powerplay, något som såg ut att vara en perfekt höfttackling av Per Svensson.

I det efterföljande powerplayet kom även kvitteringspucken genom Zach Budish, tid 15:26. Matchen öppnade upp sig betydligt mer efter målet, där båda lagen gick för seger.

Inget mål blev det, och matchen gick till övertidsspel.

Timrå föll på straffar

Det var ett något avvaktande spel, där inget av lagen skapade särskilt vassa målchanser. Farligaste målchansen hade Jacob Olofsson med bara sekunder kvar av spelet.

Det skulle till slut vara Västervik som drog det längsta strået efter straffar. Det avgörande målet gjordes av Emil Andrae.