Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Timrå förlorade måste match i SCA-cupen Björklöven

18 september 2020 19:20

Match nummer två av tre i SCA-cupen. Båda lagen kommer till spel från segrar i torsdags, 3-2 efter straffar för Timrå och 5-1 för Björklöven. En viktig match på förhand som kan komma att bli helt avgörande eftersom Björklöven går segrande med 5-4 och har full pott i cupen med en omgång kvar att spela.


Kalldusch i inledningen men presspelet ger en stark återkomst

Intensiv inledning på matchen från Timrå, man lyckas pressa Björklöven till stressade utspel från egen zon och kan låsa fast pucken inom laget inledningsvis. Men trots den intensiva pressen så var det ändå Björklöven som kom fram till matchens första mål. Carl Grundström kom in i offensiv zon och släpper bak till Oskar Steen som hittade ett hål hos Ohre och 0-1 var ett faktum.

Timrå skulle replikera och komma tillbaka starkt, bara lite drygt en minut efter det tidiga chockmålet så hittar Erik Walli Walterholm en fin passning bakom förlängda mållinjen fram till en helt fristående Viktor Lodin som kan trycka in kvitteringen i öppen kasse bakom Kevin Poulin.

Timrå fortsätter efter målet att hålla en hög press och det fortsätter att ge bra utdelning. Jacob Blomqvist pressar ner i sargkanten och kan låsa fast pucken tillsammans med en Lövenspelare, Viktor Lodin fyller på och lyckas få loss pucken, fintar bort sin markering och rundar Poulin och fyller på sitt målkonto igen fram till 1-2 Timrå. Ett vackert hockeymål från nyförvärvet.

Timrå fortsatte att kontrollera perioden, mycket på grund av att Björklöven fick ett par utvisningar och hann knappt att bli fulltaligt innan man åkte ut på nytt. Sex minuter fick man spela i powerplay men Timrå lyckades inte att få utvisningarna att resultera i mål.

2-1 ledning efter den första perioden var i underkant sett till hur matchbilden såg ut första 20.

Känslorna i matchen går nästan att ta på

Björklöven kommer ut mycket mer offensivt i inledningen av den andra perioden och fick även resultat tidigt. En Timrå utvisning slutar med att Carl Grundström håller sig framme på en retur och kan vispa in kvitteringspucken.

Björklöven fortsätter att hålla upp tempot och kommer till en farlig 2-mot-1 situation. Ohre håller sin position och kan plocka in pucken, efterföljande slagsmål slutar med ytterligare ett manövertag för Björklöven som återigen resulterar. Backskott som styrdes precis framför Ohre av Carl Grundström och hittade nät fram till 3-2 underläge.

När lite mer än halva perioden spelats så fick Timrå en möjlighet i 5-mot-3. Då visade Jonathan Dahlén på precission, kliver in vid toppen av den högra tekningscirkeln och klipper av ett rappt skott som hittade bortre krysset. Helt otagbart för Poulin i Lövenmålet, framför allt när han hade en Sebastian Hartmann ståendes precis framför ögonen.

När gästerna blivit fulltaliga så hittar de två jättechanser strax inpå varandra. Men båda gångerna så träffas stolpen klockrent.

Björklöven vann mittenakten med 2-1 och matchen var kvitterad.

Jämnt ända in till slutsignalen ljöd

Ryckig inledning av den tredje perioden, fortsatt väldigt mycket känslor, hårda tacklingar och viljor men inget utav lagen hittade vägen fram till de absolut farligaste lägena. Det döck upp lite ströchanser för båda lagen men både Ohre och Poulin kunde hålla tätt.

Halvvägs in i den sista perioden så kommer ett litet misstag av Timrå i egen zon, Björklöven hugger direkt på pucken och Kristoffer Söder hittar fram till Alexander Wiklund som klipper till direkt och hittar nät fram till 4-3.

Direkt efter målet så landar pucken hos en öppen Albin Lundin som står och siktar in sig, hans skott är hårt men träffar olyckligt nog ribban.

Strax efter ribbskottet från Lundin så får Timrå ett powerplay och det resulterar ytterligare en gång. Dahlén slår in en passning mot slottet och där står Christoffer Liljewall som kunde stöta in kvitteringen till 4-4 med åtta minuter kvar på matchuret.

Målen skulle fortsätta hagla in efter den chansmässigt lugna inledningen av den tredje perioden. Även nästa mål skulle komma i powerplay men denna gången så återtog Björklöven ledningen igen. Ett fint klapp-klapp spel kom till slut fram till Oskar Steen som distinkt hittade nätet med lite mindre än fem minuter kvar.

Timrå försökte hela vägen in och plockade även ut Ohre med minuten kvar att spela men lyckades inte att hitta in till några farliga chanser under slutforceringen utan Björklöven kunde hålla undan och vinna med 5-4.

Björklöven tog med segern ett järngrepp om SCA-cupen och har allt i egna händer inför morgondagens avslutning mot Mora. Timrå får ladda om och hoppas på en fin avslutning när vi för tredje gången på kort tid tar oss an Modo imorgon.

Nu avslutar vi med flaggan i topp.