Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Måndag Mån 24 Januari Jan
Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Timrå vinner det målrika genrepet

24 september 2020 20:20
Matchrapport

Kvällens match var inte bara ett genrep inför grundserien utan även en försmak på vad premiären kan ha att erbjuda då vi möter just Björklöven i hemmapremiären. Matchen i sig blev väldigt målrik där lagen framförallt ägde en period var och sprutade in mål i massor. I slutändan var det Timrå som var det lag med flest mål.


Snabb inledning av Timrå IK!

Matchen hinner bara bli strax över en minut gammal innan första målet kommer och det är Dahlén med assist av Albin Lundin som gör matchens första mål!

Timrå fortsätter därefter att styra och ställa totalt i perioden under en lång period. Definitivt närmare 2-0 än 1-1 och det resulterar till slut även i matchens första utvisning. Alexander Deilert i Björklöven får åka och sätta sig i två minuter för en fasthållning.

Timrå etablerar snabbt sig i offensiv zon men Björklöven tränger ut laget i sargerna. Timrå har svårt att skapa lägen under det numerära överläget och tillslut blir Björklöven fulltaliga.

Istället blir det ombytta roller strax därefter. Timrås Hugo Reinhardt får åka och sätta sig för en hakning. Björklöven, likt Timrå, håller i pucken mycket under sitt numerära överläge men Timrå försvarar sig väldigt bra och håller Björklöven borta från några riktiga chanser under sina två minuter i numerärt överläge. Timrå klarar utvisningen utan att släppa in mål.

Under en lång stund därefter är det ett ställningskrig mellan lagen men med fem minuter kvar av perioden att spela får Timrå återigen spela i numerärt överläge. Det är dock ett numerärt överläge man snabbt vill glömma. Timrå får svårt att ta sig ur egen zon och tillslut tar Björklövens Sebastian Selin pucken, hittar Alexander Wiklund som i sin tur hittar nätet bakom Jakob Johansson och det är kvitterat.

Med en minut kvar att spela är det dags för numerärt underläge för Timrå då Jonathan Carlsson får sätta sig i utvisningsbåset. Men knappt något hinner hända innan perioden är slut och vi går till pausvila med 1-1 på resultattavlan.

Sa någon mål?

Timrå inleder i numerärt under men klarar sig ifrån ett baklängesmål galant. Dock så dröjer det inte lång tid innan det är dags igen. Marcus Hardegård åker ut för en crosschecking i två minuter. Ett numerärt överläge för Björklöven där det skapas något bra läge men Timrå håller emot bra och undviker baklängesmål.

En minut efter att Timrå är fulltaligt börjar det hända saker. Jens Lööke ser till att Timrå återigen går upp i ledning och bara 40 sekunder senare är det dags igen. Denna gång är det Viktor Lodin som hittar nätet efter en pass från Marcus Hardegård.

Timrå fortsätter att ånga på under en längre tid men så småningom hittar Björklöven tillbaka till sitt spel och med halva perioden spelad så får Timrås Hugo Reinhardt sätta sig i utvisningsbåset igen. Denna gång är det farligare än tidigare under numerärt underläge. Björklöven hittar emellan och utmanar Jakob Johansson en del men han håller tätt under hela det numerära underläget.

Strax efter att Timrå är fulltaliga är det återigen dags för att trycka dit en puck bakom Björklövens Kevin Poulin - Christopher Liljewall ligger framme och hittar nätet efter en pass från Albin Carlson.

Med fyra minuter kvar av perioden får Olle Liss sätt sig i utvisningsbåset och 40 sekunder senare även Fredric Andersson och vi har ett fem-mot-tre läge i över en minut. 25 sekunder tog det innan första målet var kommet. Sebastian Hartmann sprättar in pucken efter pass av Lööke och Dahlen. 50 sekunder senare var det dags igen. Denna gång är Viktor Lodin framme och gör sitt andra mål för kvällen efter pass från Liljewall och Madsen.

Sedan var det dags igen för numerärt överläge. Björklövens Justin Crandall åker ut med en game misconduct efter att ha lagt in en kneeing på Boyce vilket innebär ett fem minuters numerärt överläge för Timrå. Tyvärr är det även denna gång nu Björklöven gör mål. Alexander Wiklund fångar upp pucken på en dålig position och hittar nätet bakom Johansson. Det är också det sista som händer i perioden innan periodvilan.

Period 3

Timrå inleder perioden med ett nästan tre och en halv minuts långt numerärt överläge. Man har dock svårt att skapa lägen mot Björklöven under hela den tiden. Det dröjer först till slutet av det numerära överläget innan det blir någorlunda farligt men i slutändan uteblir målet. Istället kan Björklöven strax efter att dom är fulltaliga reducera igen genom Tyler Vesels klubba.

En snabb replik är däremot att vänta! Erik Walli-Walterholm kliver igenom ett gäng Björklövenspelare och drämmer iväg ett dragskott som hittar förbi Poulin och innebär 7-3 till Timrå.

Det fortsätter att hagla in mål i kvällens match. Bara minuten senare är Björklöven framme igen och reducerar till 4-7 i numerärt överläge efter att Albin Carlson har fått sätta sig i utvisningsbåset.

Utvisnings är kostsamma i den tredje perioden ikväll. Marcus Hardegård får åka och sätta sig vilket innebär ytterligare en reducering för Björklöven med bara en sekund kvar på utvisningen.

Om Timrå ägde den andra perioden så är det ombytta roller nu i den tredje. Björklöven ligger på för ytterligare en reducering i stora delar av den andra halvan av perioden. Johansson tvingas göra ett par häftiga räddningar samtidigt som laget framför honom visar en rejäl offervilja när man kastar sig till höger och vänster för att fånga puckarna innan dom når fram till Johansson.

Men med strax över tre minuter kvar av perioden hittar Timrå tillbaka till matchen igen och utmanar om ytterligare ett mål en stund men med två minuter kvar av perioden får Sebastian Hartmann åka och sätta sig i utvisningsbåset. Björklöven tar ut sin målvakt på en gång för att spela sex mot fyra i hopp om en snabb reducering. Det märks snabbt att dom vill ha den där reduceringen. Björklöven skapar fruktansvärt många lägen i slutskedet men Timrås backar offrar sig och Johansson slänger sig. Tiden tickar iväg och Timrå håller emot! Matchen slutar 7-5 till Timrå!

Med det sätter vi punkt för försäsongen också. Nästa vecka på fredag inleds grundserien och det är just Björklöven som står för motståndet!