Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Timrå
TIK

Första trepoängaren sedan SHL-återkomsten

16 september 2021 21:15
Matchrapport

Brynäs väntade som motstånd nummer två i årets SHL. Ett motstånd som Timrå slaget vid två av två tillfällen på försäsongen. En trend som skulle hålla i sig även efter idag. Timrå besegrar Brynäs efter en rakt igenom gedigen laginsats och en topprestation av Rajaniemi. Matchen slutade 2-4 (0-1, 0-2, 2-1)


Bra första period av Timrå

Det var Brynäs som öppnade matchen piggast. Inte bara att de spelade sig fram till ett tidigt friläge, de fick även med sig matchens första utvisning efter 1:09 spelad. Trots bra tryck i powerplayet, gav det ingen utdelning. Sami Rajaniemi svarade för ett par svettiga räddningar för att hålla kvar Timrå i likaläge.

Strax efter utvisningen spelade Timrå upp sig och var det spelförande laget. Det var en tydlig förbättring där Timrå framför allt var offensivt starka, men även stod för en bra och stabil återerövringspress.

I samband med Timrå-övertaget, blev de även belönade med numerärt överläge. Timrås heta powerplay från premiären visade upp sig även denna gång. Trots ett relativt svagt powerplay-spel, tog Albin lundin väl vara på läget när det uppstod. Rättvist 0-1 efter 11:57.

Timrå avslutade även perioden på ett bra och stabilt sätt. Bortsett från Emil Molins läge med 40 sekunder kvar, stängde Timrå igen defensiven efter ledningsmålet. En period som i övrigt slutade 0-1 och skotten totalt 10-12. En bra period sett med Timrå-ögon.

Timrå går ifrån

En drömstart för Timrå i den andra perioden. Efter bra forecheck av Viktor Lodin, slarvade Brynäs-försvaret. Christoffer snodde åt sig pucken och hittade luckan bakom Veini Vehviläinen i Brynäs-kassen, tid 00:50.

Det var ett spelglatt Timrå som äntrade den andra perioden. Utöver 0-2-målet, stod Timrå för flertalet fina kombinationsspel. Dessutom fortsatte de trycka på och hade bud på även ett 0-3-mål.

Efter ett starkt Timråbyte med mycket pucktransport i offensiv zon, drog Brynäs på sig en utvisning. Timrås powerplay varade däremot bara i dryga 30 sekunder innan de själva drog på sig en utvisning.

Men 0-3 kom ändå, och det i spel fyra mot fyra. Efter en lysande passning av Joseph Laleggia från egen zon, spelades Ty Rattie till ett friläge. Utan några krusiduller lurade han Brynäs-målvakten och stänkte upp sitt tredje mål på två matcher.

Bara minuterna efter 0-3 var Timrå en stolpträff från sitt fjärde för matchen. Istället skulle Brynäs få möjligheten att reducera i spel fem mot fyra. Likt hela första perioden spelade Timrå stabilt. Och precis som hela första perioden stängde Rajaniemi igen.

Perioden slutade 0-3 och skotten 13-8. Ännu en bra Timrå-period och ett bra utgångsläge inför tredje perioden.

Timrås första seger var ett faktum

Det var en halvseg inledning på den tredje perioden. Det hettade till något när Laleggia och Bertilsson rök ihop och drog på sig en varsin två minuters-utvisning.

Brynäs var tydligt det spelförande laget, men utan att skapa en minsta farlig målchans. Timrå som hade tre mål att gå på höll medvetet igen något.

När det såg ut som att Timrå hade full kontroll på matchen, bjöds Brynäs in i matchen. Noel Gunler hittade nätet bakom en chanslös Rajaniemi, tid 11:01. Men Brynäs-glädjen varade inte särskilt länge. För bara 24 sekunder efter skickade Jacob Olofsson iväg en riktig projektil och 1-4 på tavlan.

Med 6:51 kvar att spela drog Timrå på sig en dubbelutvisning som innebar fem mot tre-spel i två minuter för Brynäs. Efter ett svagt powerplay-spel och en uppoffrande box av Timrå, renderade inte det numerära överläget i något mål.

Strax därefter kom till slut ändå reduceringspucken genom Simon Bertilsson. Brynäs gjorde sedan ett sista försök att komma tillbaka i matchen. Två mål återstod och plockad målvakt med över tre minuter kvar att spela.

Brynäs tryckte på. Och tryckte på. Men Timrå höll undan och vann till slut matchen med 2-4. En stark prestation i 40 minuter som bäddade för första trepoängaren sedan återkomsten till SHL.